God morgon och glad påsk mina älskade små kycklingar! 🙂 I erat påskägg från mig får ni recept på dessa grymt goda granola bars som jag gjorde igår. Så himla enkelt men så galet gott! De är redan slut här så funderar på att baka nya till påskfikat senare idag. Den här baren är inte bara god utan även väldigt näringsrik och är ett mycket bra alternativ till fikat eller som mellanmål.
//English: Yesterday I did wonderful tasty granola bars. So simple to do and so good! They are a perfect snack an full of good nutrition.
–
GRANOLA BARS (Gluten-Free)
1 dl dadlar // 1 dl dates
0,25 dl honung // 0,25 dl honey
0,25 dl naturellt jordnötssör // 0,25 dl natural peanut butter
1 dl mandlar // 1 dl almonds
1,5 dl glutenfria havregryn // 1,5 dl gluten-free oats
lite havssalt // a pinch of sea salt
–
önskad mängd hackad mörk choklad // Desired amount chopped chocolate
Gör så här: Mixa dadlarna till en smet i en matberedare. Hacka mandlarna lätt och blanda sedan dem med havregryn, dadlar och havssalt i en bunke. Smält honung och jordnötssmör och häll det över de andra ingredienserna och blanda. Häll sedan ner hackad choklad och pressa ut degen på en tallrik. Ställ sedan in den i kylen i ca 15-30 min innan du skär bars i önskad storlek.
//Proceed like follow: Mix the dates to a dough in a food processor. Chop the almonds a little bit and add them together with oats, dates and sea salt in a bowl and stir together. Then add chopped chocolate, stir and then press it out on a plate an put in the fridge 15-30 min before cut them to bars.
Mums, ska nog testa dessa!
Ja de är galet goda 🙂
Det låter jättegott!
De är supergoda och till och med mormor, farmor och pappa gillar dem och då är det ett väldigt bra betyg 🙂
Hej Ida! Jag undrar om du har tips på hur man tränar kondition när man har benhinneinflammation? Det enda jag har i mitt gym just nu är ett löpband, en roddmaskin och vikter. Med inflammationen kan jag ju inte springa och jag testade att powerwalka men det fungerade tyvärr inte heller, jag har vilat från löpning i ca 2 veckor nu men det har fortfarande inte blivit bättre. Hur ska jag uppehålla konditionen trots detta? Kram
Roddmaskinen är den absolut bästa konditionsmaskinen så kör den. Tränar hela kroppen och är fruktansvärt jobbigt. 🙂
that looks super delicious!! yumm
https://aspoonfulofnature.wordpress.com/
Yes and it is 🙂
Om man jämför t.ex fil/ yoghurt med grädde. Hur pass onyttigt är vispad grädde att äta? Om du åt mjölkprodukter hade du då ätit grädde eller inte?
Jag kan äta grädde men då någon gång ibland bara precis som med yoghurt.
Hej Ida!
Jag är en 16 årig tjej som nyss har börjat träna. För mig är inte träningen någon som helst problem,det är kosten som är det.
Jag vet inte vad jag ska äta, varken till frukost, lunch eller middag. Kan du komma med nyttiga förslag till frukost, lunch och middag? Och hur man kan stoppa sötsuget? Skulle varit evigt tacksam!
Du är den bästa inspirationskällan till allt som har med träning att göra. Tack!
Hej fina du och tack snälla. Jag lägger hela tiden upp recept och du hittar grymma recept både till frukost, lunch, mellis och middag i min app i Mikz som du kan ladda ner här http://getmikz.com/wargpower
Du kan även följa min matdagbok i Mikz där du kan få mattips. Kramis
Hej! Älskar din blogg!
Men jag undrar om du har något recept på bars utan nötter i?
Hej finis och tack snälla 🙂 Ja jag har flera raw bollar/chokladbollar utan nötter. Kolla under R i min app så hittar du alla recepten 🙂 Kramis
Ser så gott ut, men jag måste fråga. Kan man byta ut dadlarna till ngt annat?
glad påsk och tacka för inspiration
Kanske fikon men dadlar är nog bäst 🙂
ok, jag få antagligen lära mig gilla dadlar 😛
Hej!
Tack snälla för ännu ett frestande recept! Ska prova! Vill bara önska dig en glad påsk och tacka för inspiration, läckra recept och roliga träningstips, vilken toppenblogg! /Andreea
Men å Tack finis vad glad jag blir 🙂 Glad påsk på dig också! Kramis