GRYM RUMPÖVNING – UTFALL I SMITH

utfall-1-ida-warg utfall-ida-warg

Clothes – SOC // Shoes – HERE

Vill man ha träningsvärk i rumpan så kör man utfall i smith. Så himla nice övning! Jag gillar vanliga utfall också men kör man dem i smith så kan man lasta på mycket tyngre vikter.

Gör så här: Ställ dig i ett utfallssteg och ha 90 grader i främre knät. Gå sedan ner i ett utfall tills bakre knät nuddar golvet. Jag brukar ha min överkropp lite lätt lutat över främre benet + att jag pressar ner hälen på vägen upp för det gör att jag får bättre kontakt med rumpan och baksidan. Men vi alla är ju olika så känn er fram. Jag brukar köra 10 X 3 på 50kg. 

//English: If you want a sore butt you just have to try lunges in smith, so nice exercise! Do an lunge with 90 degrees on your fron leg. I use to bend my upperbody a bit over my front leg + push my heel on the front foot down on the way up to get better contact with the butt and backside leg. I use to do 10/side X 3 with 50 kg.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • En fråga, ”samlar” du ihop benen när du går upp eller står du i utfallsposition hela tiden och ”dippar” upp och ned? vet inte om jag får fram vad jag menar riktigt… 😛

  Malin 2015-11-19 12:47:40
  Svara
 • […] lunges in smith 40kg X […]

  Svara
 • […] lunges in smith X […]

  Svara
 • […] stiff lunges/side 30kg X […]

  ImActive.se - Ida Warg 2015-05-12 18:04:07 http://idawarg.wearecube.se/2015/05/12/butt-and-leg-workout-3/
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag älskar squats, det är ju typ den bästa övningen för benen tycker jag. Tyvärr så knakar mina knän varje gång jag går djupt ned, eller de knakar så fort jag böjer mig ned också. Det är inte så att det gör ont, men det är ju ganska obehagligt och gör att man inte riktigt vill fortsätta. Har du något tips? Kram

  Stina 2015-04-02 09:38:31
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Hej Stina! Ja jag har haft flera klienter som haft det problemet. Som sagt är det inte farligt men obehagligt. Jag satte alltid på hög musik så det inte hördes och det funkade 🙂 Kramis

   idawarg 2015-04-02 09:46:19
   Svara
 • Hej Ida, måste bara säga det att gud vilken snygg kropp du har!!
  Har en fundering om du skulle ha tid att svara 🙂
  Det är såhär att jag är 21 år, 169 lång och väger 77 kg,
  jag har pendlat mycket i vikt och från början vägde jag 90 kg, gick ner till 65 och sen gick jag upp till 77 igen,
  Jag har alltid haft jättelätt för att gå upp i vikt, men mitt största problem är ryggen och insida av låren. Även när jag vägde 65 kg så hade ja bukfett, stora dallriga lår och valkar på ryggen, men brösten minskade och nyckelbenen syntes jätteväl, såg nästan sjukligt ut, så från brösten och uppåt såg jag sjukligt smal ut och brösten och neråt såg jag tjock ut. jag vet att det inte går att punktförbränna och så, men ja brukade köra varierat kondition och styrketräning. Har du något tips på hur jag skulle kunna lägga upp min träning för att den skulle kunna bli mer balanserad? eller borde jag satsa på enbart kondition innan jag börjar variera med styrketräning?

  Mvh Sofia

  Sofia 2015-04-02 05:23:47
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia och tack snälla vad glad jag blir 🙂 Jag skulle satsa på styrketräning då det formar kroppen. Träna gärna tyngre på överkroppen så du bygger lite muskler på axlar/armar/rygg. Det här i kombination med power walks och en bra kost kommer göra susen 🙂 Kramis

   idawarg 2015-04-02 09:32:02
   Svara
 • Ja, denna är grym! Gillar särskilt att ha lite stöd av smithmaskinen, då jag har lite halvdålig balans när jag kör med skivstång, haha..

  linnéa 2015-04-01 21:21:25
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar ifall då har tips på någon bra övning för insida lår? Det enda jag kommer på är en maskin där man pressar utifrån och in, men vill gärna ha en övning som inte kräver just den maskinen!
  Kram Sara

  Sara 2015-04-01 21:11:51
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Du tränar insida lår i alla stora basövningar som utfall, squats mm. Sedan tycker jag enbensmarklyft är grymma och får alltid träningsvärk i insida lår av den 🙂 Kramis

   idawarg 2015-04-02 09:33:52
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!