VIKTIGT ATT VARIERA TRÄNINGEN

benpass-ida-wargida--warg-benträning-1ida-warg-benträning

I söndags var jag riktigt trött pga. att jag inte kunnat sova så bra för jetlagen, men jag visste att jag skulle må prima av ett träningspass så tog mig till gymmet och körde ett riktigt svidande benpass. I 1,5 år har jag kört 2-10 reps, ganska tungt och med vila. Jag känner nu att det är dags att variera mer för att få utveckling och kommer börja lägga in ”kontaktpass” med fler reps (15-20), lättare vikter och mindre eller ingen vila mellan övningarna. Min kropp är inte van och det svider ordentligt under övningarna och idag sitter jag här med världens träningsvärk!! haha underbart! Så vänner känner ni att ni stannat i er utveckling så variera er. Byt övningar, ändra vikt, ändra set och ändra vilotiden.

//English: This sunday I was really tired but anyway I went to the gym for a butt and leg workout. For 1,5 year I´ve been doing 15-20 reps, heavy weights and with a longer rest between sets. Now I feel to vary my training to get better results and will start to do workouts with more reps (15-20), lighter weights and less rest. My body is not used to this kind of training and it really hurts and today my but is so sore! haha love it! So keep in mind to vary your training. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Find Bilder!!

  Rosalie&Nicole 2015-04-01 15:50:50 http://rosalienicole.devote.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag är gymnastiktränare för småtjejer (allt från 4 till 15 år men det här rör väl mest de som är 11-15). Efter varje träning har vi cirka 10-15 minuters styrka där vi brukar fokusera på en kroppsdel per pass. Jag skulle bli superglad som du ville tipsa om bra övningar för kategorierna rygg, armar/axlar, ben, core. De ska kunna utföras helt utan redskap som hantlar/maskiner och gärna vara lite….. roliga? Haha eller på något sätt annorlunda och utmanande, eftersom det är för barn. Men de klarar rätt mycket, de är väldigt starka.

  Stort tack på förhand!

  Edith 2015-03-31 23:03:58 http://dithness.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag älskar verkligen din Wargrun och håller på för fullt. Tyvärr är inte riktigt vädret på min sida nu så tänkte dra mig till gymmet imorgon istället för att springa ute. Jag undrar bara vilken ungefärlig hastighet man ska ha på löpbandet?

  Innan när jag bara har sprungit ca 3km rakt av på löpbandet har jag haft ca 6,5 (kommer inte ihåg riktigt) men jag kommer ihåg att det tog väldigt lång tid, nästan 30 minuter tror jag. Om jag springer ute så springer jag 5km på 35min så något känns inte riktigt rätt. Jag blir ändå väldigt trött när jag springer i den hastigheten på gymmet men ska jag öka ändå? Och när det gäller intervaller oxå, då ska man väl springa lite snabbare?

  Älskar din blogg och du gör mig otroligt motiverad. Kram Ida

  Ida 2015-03-31 22:16:05 http://nouw.com/idahakansson
  Svara
 • Haha inte stötfångare:) även fast det kanske vore läckert haha
  I tron om att bygga muskler ska d stå

  Jessica 2015-03-31 22:02:42
  Svara
 • Men hur ofta ska man ändra? Du säger att du kört samma i 1.5 år! Det är enormt länge och jag trodde man skulle ändra typ efter bara någon månad…

  Diana D 2015-03-31 22:02:26 http://lamadre.vimedbarn.se
  Svara
  • Svar på Diana Ds kommentar.

   Jag har ändrat både övningar, ökat vikt och reps men satsat på hypertrofi och hållt mig mest inom 8-12 reps. Det här blir en större omställning som min kropp juts nu har en liten chock över vilket är bra 🙂 Förr hade jag jätte lätt för sådan träning men nu är det riktigt tungt. Ibland måste man chocka för att utvecklas. Kramis

   idawarg 2015-03-31 22:34:17
   Svara
 • Hej hej Ida. Känner som du. Kört 2-10 rep som Du i tron om stötfångare mer muskler men känner inte att det gått riktigt som jag trott. Är det så att man även bygger muskler på 15-29 rep? Har nämligen oxå börjat köra det nu;) har vart dålig på just variation i min träning. Du skärpning på den fronten. Tack för fin blogg

  Jessica 2015-03-31 22:01:50
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Man bygger muskler vilken träning man än gö. Absolut viktigaste är att du får kontakt och får du bättre kontakt med lättare vikt och fler reps så kör det och öka sedan vikten långsamt. Kramis

   idawarg 2015-03-31 22:32:37
   Svara
 • Vad spännande Ida! Jag kör precis så som du beskriver lätta vikter och många repetitioner och känner att jag blir mer vältränad utan att bli stor. Men varför kallas det ”kontaktpass” och vad du vill du att den typen av träning ska åstadkomma? (utöver variationen som du beskriver). 🙂 Lite intresserad om jag ska fortsätta på mitt befintliga spår eller inte. Kram

  Victoria 2015-03-31 21:03:03
  Svara
  • Svar på Victorias kommentar.

   Jag vill först och främst ha variation då min kropp nu vant sig med tyngre vikter och antal reps. Ibland när jag kör tungt tappar jag även kontakten med muskeln och att gå tillbaka i perioder och köra med lättare vikter och fler reps gör att jag hittar tillbaka och får bra kontakt med musklen vilket sedan kommer hjälpa mig när jag kör tung styrketräning sedan. Kramis

   idawarg 2015-03-31 22:31:13
   Svara
 • Måste säga att din blogg är den bästa träningsbloggen jag läser. Väldigt inspirerande och med väldigt kloka tips. 😀

  Sara 2015-03-31 20:13:29 http://photogra.blogg.se/
  Svara
 • Hej! 🙂 hur får man ett thighgap? Skulle så gärna vilja ha en glipa mellan benen, nu till sommarn då mina ben gnids emot varandra och jag får sår vilket gör väldigt ont. Snälla Ida kan du svara på detta i need your help 🙂

  Lina 2015-03-31 19:28:53
  Svara
 • Hej Ida, måste bara säga att jag älskar din blogg extremt mycket då jag finner mycket inspiration och svar på mina frågor här. Jag skulle vilja fråga hur mycket som helst men mest om kosten. Jag tränar ca 5 dagar i veckan och då ofta två timmars pass då jag vill gå ner i vikt till sommaren. Det känns som om jag inte får några jättesynliga resultat, dem flesta runt omkring mig säger att det syns att jag har gått ner osv, men ser det inte själv. Så min fråga är om du skulle kunna hjälpa mig, skulle du kunna ge mig några tips om hur jag ska äta något som alltid finns hemma och inte är dyrt, då jag fortfarande bor hemma. Hur får man synliga resultat?
  Till frukost äter jag oftast overnight oats med proteinpulver och kakao toppat med varma hallon, lunch o kvällsmat är oftast varierat men just till kvällsmaten så känner jag att jag vräker mig i alltså att jag äter rätt så mycket vilket inte känns rätt, så hur skulle jag kunna sluta att äta så mycket på kvällen? Snälla snälla ge mig tips är verkligen i behov av hjälp nu, då det känns som att jag kommer att ge upp vilken sekund som helst nu.

  Louise 2015-03-31 19:26:26
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Hej Louise och tack för din kommentar och dina fina ord 🙂 Ofta är det så att man blir blind själv så bäst är att lyssna på andra för att de ser. Det låter som du har en sund kosthållning redan och att du vräker i dig mat på kvällen kan bero på att din kropp behöver det när du tränat i 2 timmar. Väldigt svårt för mig att hjälpa dig då jag måste se exakt vad du äter och hur hårt du tränar. Bäst är om du anlitar en PT som kan lägga upp ett schema efter dina önskemål. Kramis

   idawarg 2015-03-31 22:29:08
   Svara
 • Hej Ida!

  Först och främst vill jag tacka för en väldigt inspirerande och bra blogg!
  Jag har tänkt att bli vegan nu från att ha varit lakto-owo-vegetarian ett långt tag. Min fråga är hur du ser på vegansk kost och vad du tycker är bra och vad du tycker är dåligt?

  Louise 2015-03-31 19:20:17
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Hej Louise! Mår man bra av att vara vegan så absolut! Vi alla är olika och alla mår ej bra av den kosthållningen och mår man ej bra ska man heller inte tvinga sig själv till det bara för att andra säger att det är bra. Sedan behöver man ju inte gå all in heller utan man kan ju inspireras av den. Så känn efter och se hur du mår och ta ställning efter det 🙂

   idawarg 2015-03-31 22:25:53
   Svara
 • this surprises me a bit 🙂 i thought you wanted to gain weight (this was what you wrote a few weeks/days back) and wanted to build your legs and ass a bit more :)) this was at least your goal a few days ago. and you wrote that you already see a difference in your body. you always said that it is very had for you to build your legs up a bit since you dont but on fat or muscle their very easily. but now with low weight and more reps you will just slim them down even more :))

  gianna 2015-03-31 18:23:59
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!