HUR HITTAR JAG MOTIVATIONEN IGEN?

question answerHej Ida! Jag har tränat ordentligt på gymmet (ca 3-6 gånger i veckan) sen i höstas och jag älskar det verkligen! Jag längtar till gymmet och åker dit så ofta jag hinner, men jag har börjat tappa motivationen till att kämpa när jag väl är där eftersom jag inte känner att min träning går framåt längre. Jag får till exempel nästan aldrig träningsvärk längre, vilket gör att jag tappar motivationen ännu mer då jag ser träningsvärken som en “belöning” för bra träning. Dessutom har jag helt tappat motivationen till konditionsträning, och varje gång jag ställer mig på bandet går tiden otroligt långsamt och jag ger upp efter 5 minuter. Jag undrar alltså om du har några tips på hur jag ska få tillbaka min motivation och hur jag ska träna för att känna att jag ser resultat och att träningen går framåt igen! Tack för en riktigt inspirerande och bra blogg!

SVAR: Hej och tack för din kommentar! Jag tror att du skulle behöva variera din träning och kanske byta träningsform eller byta antal reps, set, vikt, övning. Kör man samma gruppass, styrketräning med samma övningar eller löpning med samma sträcka och fart så vänjer sig kroppen snabbt och utvecklas inte. Du måste utmana din kropp med att byta övning, ändra antal reps, ändra vikt eller kör intervaller. Det kommer förhoppningsvis ge dig både träningsvärk och motivationen tillbaka. Vill du ha lite tips på övningar och träningsupplägg så kolla in min youtubekanal HÄR. Sedan kan jag även tycka det är kul med miljöombyte så testa träna på ett annat gym eller träna ute. Att träna med en kompis tycker jag också är ett grymt tips till att höja motivationen. Hoppas du hittar tillbaka! Kramis

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hur ofta behöver man förnya sitt upplägg och hur mycket förändring behöver man egentligen göra? 🙂

  Ellen 2015-03-24 19:32:52
  Svara
 • Hej! När du skriver på Mikz att du äter mörk choklad, hur många procents choklad är det då? Kram

  Anonym 2015-03-24 17:12:50
  Svara
 • du är bäst Ida!

  clara 2015-03-24 16:20:07 http://nattstad.se/claratime
  Svara
 • Usch vad jag känner igen mig, precis så är jag, efter ett tag tappar jag motivationen och där är jag nu. Förr längtade jag tillbaka från jobbet hem för att träna, nu vill jag bara bli klar när jag knappt börjat. så tråkigt.

  DeMarkey 2015-03-24 13:58:31 http://demarkey.se
  Svara
 • Den frågan behövde jag ha svar på, min motivation är åt pipan för tillfället 😉

  Hanna Wetterqvist 2015-03-24 13:55:26 http://nouw.se/hanshen
  Svara
 • Hej hej Ida! En liten fråga bara. Jag har precis köpt chlorella från holistic och min fråga är: finns dwt några biverkningar kan jag börja slänga i mig dom?

  camilla 2015-03-24 12:27:01
  Svara
  • Svar på camillas kommentar.

   Ja det finns biverkningar då de har en väldigt utrensande effekt 😉 Man kan få ont i magen, få finnar, behöva gå på toa, ont i huvudet mm.Det är utrensningssymtom. Börja med 1 tablett 2 gånger dag och går det bra så öka sakta tills du är uppe i 5 tabletter 2 ggr/dag 🙂

   idawarg 2015-03-24 12:35:46
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!