HUNGRIG JÄMT VAD SKA JAG GÖRA?

question answerHur tacklar man hungern som långsamt smyger sig på efter träning? Jag känner oftast av det mest dagen efter jag har sprungit/tränat kondition. Jag kan äta hur mycket som helst men blir aldrig nöjd och känner mig aldrig riktigt mätt. Jag äter rikligt med protein alla dagar i veckan, speciellt precis efter träning men det hjälper inte alltid. Vissa vilodagar är mat det enda jag tänker på och jag får ångest av att bara äta, äta och äta. Borde jag lyssna på kroppen och äta när jag känner för det (endast bra mat såklart) eller ska jag planera måltider och sedan hålla mig till det oavsett hur hungrig jag känner mig?

Kramis och tack för att du alltid inspirerar!

SVAR: Är man hungrig så är man hungrig och då ska man äta. Tränar man mycket behöver kroppen mycket energi. Jag är exakt lika dan och de dagar jag kör hård träning så är jag så sjukt hungrig både på kvällen efter passet och hela dagen efter. Brukar ibland även få gå upp på natten och äta 😀 hhaa. Är du hungrig så behöver kroppen energi och byggstenar och då ska du lyssna på den. Jag tycker du ska lyssna på kroppen och dess signaler och skippa den där ångesten! Kör hårt Kramis

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hej Ida!
  Tack för en humant peppande, rolig och inspirerande blogg! Jag har stundtals kämpigt med mitt självförtroende och oftast handlar det om min kropps utseende. Jag är i grunden bra tränad och har alltid föredragit renare och nyttigare alternativ i min kost. -jag är nöjd med det mesta av min kropp MEN min mages utseende kan få mig i tårar. Jag vet att det borde vara fullständigt oviktigt hur den ser ut så länge jag mår bra och håller min hälsa god, men det tar liksom bara över och kan resultera i ett destruktivt beteende jag inte kan hantera. Jag har muskler där det vet jag, men de syns bara inte och min mage är liksom lite ”gropig”, som celluliter. Punktförbränning går inte så mycket vet jag, men vet du vad det kan bero på att jag kan slimma i princip alla delar på min kropp utom på magen? Särskilda övningar? Kost? Önska så att jag kunde skita i hur den ser ut och bara njuta av hur stark den faktiskt är. Stor kram till dig!

  M 2015-03-01 12:25:12
  Svara
 • Tänkte bara tillägga att jag vet att du också lidit av ätstörningar, kändes som det jag skrev var att peka på att du inte kan någonting vilket inte var min mening såklart! 🙂

  L 2015-03-01 11:11:54
  Svara
 • Hej bästa Ida! Jag har länge tänkt på en sak gällande vissa frågor du får. Många pratar om att de har svårt att hålla sig till bra kost, överäter, har ångest osvosv, det jag ser i flera av dessa frågor är symptom på ätstörningar. Jag har själv länge testat olika tips man får att utesluta socker, äta regelbundet osv men det enda som hjälp mig var att få till ätstörningsmottagningen där jag blev diagnostiserad med bulemi. Jag är inte pinnsmal, men som du säkerligen vet (men inte många andra) är ju att en ätstörning sitter bakom pannbenet, inte i figuren. Tänkte att det kan vara bra om du berättar om att den möjligheten finns då jag är så ledsen av tanken att min ätstörning har styrt mitt liv i 10 år som jag aldrig kommer få tillbaka..

  L 2015-03-01 11:10:09
  Svara
 • Hej bästa Ida!
  Denna fråga ställer jag till dig pga jag har förtroende för dig, dina kunskaper och din syn på hälsa + att du själv precis har försökt att öka i vikt!
  Lång historia kort: drabbades tyvärr av ätstörning/ortorexi för ca 2,5 år sedan, blev friskförklarad för ett halvår sen och hade då gått upp några kg, tränade ca 3 dagar i veckan, åt hälsosamt men även godis och alkohol då och då.
  På senaste tiden har jag dock gått ner i vikt igen, väger nu nästan lika lite som jag gjorde då jag blev sjuk. Men denna gång har min viktnedgång varit heeeelt oavsiktlig!! Jag har visserligen tränat mer eftersom jag älskar att träna, jag har så kul där och det är bästa avbrottet från min hektiska pluggvardag. Sen har jag inte ätit godis eller festat på senaste (ej varit sugen) utan varit rätt hälsosam för att jag helt enkelt känt för det, men inte ska jag behöva tillföra massa sånt för att hålla vikten?! Jag tycker bara det är så himla jobbigt och frustrerande för jag ser liksom för smal ut, flera som påpekat det. Och det känns så tråkigt att behöva träna mindre, att utesluta något jag älskar, för detta. Men tror att jag kanske behöver addera mer fett som du gjorde? För det är nog den källan jag äter minst av. Ska tillägga att eftersom jag är så smal syns mina muskler väldigt tydligt (är ju såklart stark också eftersom jag är tränad) och därför tror jag att det är mer fett jag måste tillföra för att jag inte endast ska bestå av kött, ben och muskler haha.. Vill ju ha lite att ta i med så att säga;)
  Men min fråga är egentligen hur jag ska göra med träningen, känner mig dålig när jag går till gymmet pga jag vill gå upp i vikt, men samtidigt är det sjukt trist om om jag inte kan träna. kanske finns någon särskilt träning som är mer ok att foka på, typ styrka/funktionell/yoga och ingen cardio?
  Förlåt för längsta frågan! Men hoppas du kan hjälpa mig lite 🙂 kram på dig bästa bloggaren!

  Louise 2015-02-28 20:44:12
  Svara
 • Hej Ida! Har en fråga till dig men visste inte var jag skulle skriva den. Tryckte på ”contact” i menyn där jag förklarade allt men vet inte om det var rätt eller om jag borde ha kommenterat den här. Men skickade den iallafall för nån dag sen så hoppas du har fått den och läser den. Kram

  Anonym 2015-02-28 16:50:58
  Svara
 • Hej Ida och tack för en underbar blogg och inlägg i Mikz! Jag följer dig på Mikz och ÄLSKAR när du uppdaterar 😀 😀 Jag tycker så mycket om du kostdagbok och den hjälper mig så mycket! Jag lägger ibland märke till att dina måltider i Mikz inte stämmer överens med det du skriver i bloggen. Ett exempel är i tisdags när du skulle till Falun och i bloggen skrev om din yoghurtfrukost och sedan lade ut en bild på grötfrukost i Mikz trots att det var samma lunch? Jag vill egentligen inte vara petig för jag vet att du har mycket att göra och det är ingen kritik. Jag vill inte att du ska känna dig otillräcklig för du ger mig och så många andra enormt mycket varje dag! Jag är bara nyfiken på vad det beror på.

  Tack igen för din fina blogg och allt du ger oss läsare!
  Kram!

  Olivia 2015-02-28 15:48:52
  Svara
 • Jag är precis likadan. Men jag har även ett annat problem som skapar en otrolig ångest. Jag sköter kosten extremt noga. När jag högst en gång i veckan bestämmer mig för att äta något onyttigt får jag en extrem ångest efter. Det behöver inte vara mycket jag äter, utan det beror helt och hållet på vad jag äter. Idag lagade jag t.ex våfflor till familjen. Det räckte med att jag bara åt en våffla. Det kändes bra först men senare smög sig ångesten på och snart satt jag där med hjärtklappning. Jag blir stressad, irriterad och otrevlig. Lider verkligen av det här.
  Jag har inga sockersug eller större behov att äta onyttigt men ibland tillåter jag mig att äta det i alla fall. Problemet är bara att jag alltid får samma ångest efter. Vad ska jag göra?

  Linnéa 2015-02-28 12:35:45
  Svara
 • Hej Ida och tack för en underbar blogg och inlägg i mikz! Jag följer dig på mikz hela tiden och ÄLSKAR när du uppdaterar

  Olivia 2015-02-28 11:59:26
  Svara
 • Hej Ida och tack för en underbar blogg och inlägg i mikz! Jag följer dig på mikz hela tiden och ÄLSKAR när du uppdaterar

  Olivia 2015-02-28 11:57:38
  Svara
 • Hej! 🙂 ville bara tipsa om ett tarmreglerande medel som heter Inolaxol (det är sterkuliagummi) som finns receptfritt! Har haft ibs i ett år nu och det funkar verkligen super bra! Vet att du redan har saker som funkar för dig men tänkte ändå att jag kunde tipsa ifall att du någon gång skulle vilja testa något annat! Har tagit det i två veckor nu och mår sååå bra varje dag så vill typ berätta för alla haha 🙂 älskar din blogg och din Mikz, speciellt all pepp man får och recepten 🙂 kram!

  Alexandra 2015-02-28 11:29:11
  Svara
 • Nu vet jag inte så mycket om dig som skrev kommentaren, jag vet inte vad du har för målsättning med din träning, om du försöker gå ner i vikt etc, men ett tankesätt som har hjälpt mig mycket är att tänka att kroppen är min bästa vän. Kroppen vill vara stark, frisk och hälsosam. Så om man lär sig att lyssna på KROPPEN (och alltså inte hjärnan, den är lite lurigare för där spelar så mycket in; vår omgivning, de intryck vi tagit in under dagen, vad vi känner för dagen etc) behöver man aldrig någonsin komplicera saker igen.

  Säger kroppen att den är hungrig på bra mat – fantastiskt! Det innebär att det händer grejer och är det efter träning s betyder det troligtvis att den jobbar för fullt med att reparera och bygga upp din muskelmassa. Säger kroppen att den är trött – vila! Den behöver det då. Säger kroppen att den spritter av energi trots att du har planerat att vila – då kan du träna även den dagen! Är du supersugen på apelsiner? Ja men ät, troligtvis behöver du något som finns i apelsiner. Och så vidare och så vidare.

  Så försök att våga lita på din kropp, det är den bästa vän du någonsin kommer ha och den vill dig bara det bästa. Det är lättare sagt än gjort men när man väl har tagit steget blir livet så mycket härligare! Lycka till!

  Sofie 2015-02-28 11:20:38 http://merajag.devote.se
  Svara
 • Hej.
  De är så att jag kämpar hela tiden med träning och kost. Men för någon vecka sedan fick jag någon konstig period då jag bara åt en massa skit. (kan ha med att jag håller på att sluta röka också) men sen efter en vecka så svällande jag upp totalt. Gick upp 6 kg och är jätte konstig i magen. Och detta med vikt uppgången har tagit jätte mycket på mitt självförtroende och mår jätte dåligt pgd vikt upp gången. Men hur gör du för att hålla dig borta från godis och skräp mat? Varje gång jag äter de nu så mår jag jätte dåligt. Får en jätte ångest. Är tacksam för svar! älskar din blogg btw 🙂

  isabella 2015-02-28 09:47:59
  Svara
  • Svar på isabellas kommentar.

   Hej Isabella och tack för dinkommentar! Först och främst GRYMT att du slutat röka! Det är det bästa du kan göra för din hälsa! 🙂 Sedan låter det som att du har ett sockerberoende som du skulle behöva bli av med. Testa kör en sockerdetox under 2-3 mån där du utesluter allt socker, snabba kolhydrater och halvfabrikat. Det kommer vara tufft i början men så värt det. Kolhydrater bnder vätska så antagligen har du gått upp mycket i vätska som du sedan kommer tappa. Lycka till Kram Ida

   idawarg 2015-02-28 10:03:14
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!