NYTTIG GLASS (NICECREAM) MED HALLON OCH CITRON – RECEPT

raw-glass-5raw-glass

Att bjuda på nyttig glass till fika eller äta som helgsmys är perfekt. När jag hade besök för några veckor sedan bjöd jag på denna underbara raw hallon/citronglass tillsammans med raw choklad glass (Recept till chokladglassen hittar ni HÄR).

//English: Raw helathy ice-cream is a perfect snack and here is a recipe on my raw raspberry/lemon ice-creme. (I served it with my raw chocolate ice-creme, recipe HERE).

Raw hallonglass // Raw raspberry ice-cream

3 bananer // 3 bananas

200-250g hallon // 200-250g raspberry

1/2 pressad citron // 1/2 squeezed lemon juice

1 avokado // 1 avocado

1 krm vaniljpulver // pinch of vanilla powder

1 msk agavesirap // 1 tbsp agave syrup

Gör så här: Mixa allt till en jämn smet och ställ in i frysen i minst 30-60 min innan servering.

Proceed like follow: Mix everything until smooth and put in the freezer 30-60min before serving. 

question answer

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • hey ida i just have to ask you something 🙂 i removed sugar completely from my diet, i only eat natural sugar like those which are in fruits and dried fruits. i know that they are fruits with more and some with less sugar like bananas and grapes with more sugar and oranges and apples with less…i wonder if i can eat to much fruit sugar so it isnt healthy anymore for my body?? since about a week i have cravings for bananas (i often have cravings for one kind of food for a few days or weeks in summer its mostly watermelon e that i could eat 24/7 haha) so these days i top my oatmeal or joghurt (depends on what i eat for breakfast) with a banana…and i eat another one in the afternoon before my workout. tonight after my workout i wanted to eat banana-pancakes soo soo badly but my mom said no. she said i should eat something else because i already ate 2 bananas today and if i would make pancakes now it would have been 3 bananas in one day and i should see bananas not as a fruit but as a treat because it has so much sugar. so now i ask is it really unhealthy for my body? should i reduce bananas to max one a day or even better one every second day??

  gianna 2015-02-28 23:46:12
  Svara
 • NIGHT OUT!! Crazy friday..
  www.nouw.se/hanshen

  Hanna Wetterqvist 2015-02-28 19:14:48 http://nouw.se/hanshen
  Svara
 • Jag har ganska dåligt självförtroende på det sättet att jag alltid tror allt är mitt fel. Någon annan kan säga något elakt till mig och så säger jag t.ex. ”hur kan du säga sådär?!” och efter det får jag dåligt samvete. För jag vet själv hur det känns när man inser att man sagt något fult till någon och så reagerar den personen med att säga att man varit elak. Jag kan bli jätteledsen av att stå upp för mig själv och säga min egen åsikt eftersom jag av någon anledning alltid är den som har ”fel” åsikt enligt de andra. Det bildas alltid två team var jag är ett team och ALLA andra det andra teamet. Alla har alltid annorlunda åsikt än jag och trycker ner på min så att jag blir ledsen. Nu tillägger jag att jag har friska åsikter: t.ex. tycker jag inte att man skall välja pojkvän med tanke på hans bilmärke (vilket det andra teamet i någon situation tyckt), jag är inte rasist, jag är för samkönat äktenskap, jag tolererar inte fördomar osv. Jag är alltså alltid den som är på den rättvisare sidan. På något satans underligt sätt lyckas de andra ändå övertala mig oma tt jag har fel och att jag är dum i huvudet. En flicka skrek t.ex. en gång till mig för att jag tog mat på fel sätt. Jag blev ledsen och de andra höll med henne. Du verkar ha bra självförtroende: hur gör du?

  Julia De Foto 2015-02-28 18:27:24 http://www.juliadefoto.blogspot.com
  Svara
 • Hej Ida! När kommer du presentera vinnaren av Oral-B tandborsten med Kallas autograf? 🙂

  Lukas 2015-02-28 18:22:13
  Svara
 • I din amaranth gröt vad är det för amaranth du använder? Vilket märke? 🙂 kram

  Lina 2015-02-28 17:43:38
  Svara
 • Gott! Testade dina chokladbollar och de var underbara :))

  Emelie 2015-02-28 16:14:35 http://nouw.com/emelieguth
  Svara
 • Va e de med avokado? jag tycker verkligen inte om de 🙁 Så i alla recept som de finns med blir jag alltid lite ledsen, smakar de avokado ngt? jag kanske bara gått runt å hoppat över recept som är super goda utan att jag vetat om de..

  Jessica 2015-02-28 15:54:53 http://lifetale.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!