RECEPT NYTTIG RAW CHOKLADGLASS

raw-glass-2raw-glassraw-glass-1

Här kommer receptet på den magiska chokladglassen jag bjöd på förra helgen. Så sjukt god och perfekt att äta som nyttigt fredagsmys eller bjuda på som efterrätt eller fika. Helt sjukt att något så nyttigt kan vara så gott!

//English: Here is a recipe on my healthy raw chocolate ice-creme. You just have to try it, its magic!

Raw ice-cream chocolate 

4 bananer // 4 bananas

2 avokado // 2 avocado

5 msk raw kakao // 5 tbsp raw cacao

2 msk kokosolja // 2 tbsp coconut oil

1 tsk vanilj pulver // 1 tbs vanilla powder

2-3 msk agave sirap // 2-3 tbsp agave syrup

Gör så här: Mixa allt till en slät smet, lägg i en burk, toppa med choklad knappar och in i frysen i ca 1 timme innan servering.

Proceed like follow: Mix all smooth, pit in a jar, top with chocolate chips and put in the freezer for at least 1 hour before serve

mikz

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
32kommentarer
 • Åh jag bara älskar denna glassen.

  Desirée 2016-07-06 18:02:20 http://desireeulin.forme.se
  Svara
 • hej jag är utbildad pt! Kan säga att den här klassen inte alls är nyttig. Bara fett och socker! Dessutom inget protein!
  Sen har den ett kcalvärde över 500 per 100gram..

  Malin 2015-03-06 06:25:40
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej malin! Bara för att man är PT behöver det inte betyda att man är proffs på kost 😉 Pt:s har lätt att bara stirra sig blinda på kombinationen av fett, kolhydrater och protein och inte kolla näringsvärde, kvalite och vilka proteiner kroppen faktiskt kan ta upp. Enligt din kommentar får jag uppfattningen som att du inte tycker fett och kolhydrater är bra. Du har så fel. Denna glass innehåller bra kolhydrater och bra fetter och massa härliga näringsämnen som kroppen kan ta upp och behöver.

   idawarg 2015-03-06 10:08:26
   Svara
 • […] Att bjuda på nyttig glass till fika eller äta som helgsmys är perfekt. När jag hade besök för några veckor sedan bjöd jag på denna underbara raw hallon/citronglass tillsammans med raw choklad glass (Recept till chokladglassen hittar ni HÄR). […]

  Svara
 • Kan man inte få receptet på den jordgubbar/citron också 😀

  Amanda 2015-02-25 13:44:37
  Svara
 • […] vän, familjemys och träning. I korta drag hade jag en myskväll med min kompis igår, vi gjorde glassen som ida warg gjorde för några dagar sedan, men vi skippade vaniljpulver, chokladknappar och […]

  trehundratjugonio | Filippovation 2015-02-22 19:21:10 http://www.filippovation.com/?p=807
  Svara
 • Åh och perfekt för oss som inte tål mjölkprodukter! Tack för tips!

  Lisa 2015-02-21 09:18:20 http://www.lisilo.com
  Svara
 • Hej Ida! Jag har gått ner några kilo i vikt, och genom det fick jag även jättemycket mindre rumpa och bröst. Nu är jag för smal och har hamnat i en obalans när jag äter lite och tränar massor på vardagarna och äter extrema mängder på helgerna. Min vikt kan liksom variera med 4 kg på bara en vecka. Jag måste stoppa det här och hitta till någonstans mellan min gamla kropp och den jag har nu. Hur gör jag? jag är lite rädd för kolhydrater och vill fortfarande vara smal men se starkare ut, ha större rumpa och orka mer…
  Mina kompisar och föräldrar kommenterar att jag är för smal och nu ska jag börja äta mer. Men hur kan jag få dem att förstå att jag hellre tar dubbla portioner lax och grönsaker än lax och pasta tex?
  Tacksam för svar!
  Kram Linnea

  Linnea 2015-02-21 08:02:23
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   hej Linnea och tack för din kommentar! Jag svarar på den i ett inlägg inom kort så håll utkik 🙂 Kram Ida

   idawarg 2015-02-21 10:30:45
   Svara
 • Den såg ju galet god ut!

  Martina 2015-02-21 03:11:23 http://www.martinas.nu
  Svara
 • Tjena Ida! 😀
  Vad duktig du är med din bloggning och allt som hör till. Rikgit bra.

  Tänkte bara höra om du har något råd till mig. Jag har en (förmodligen jobbsaka från truckkörning och plocka tunga varor), i låret, framförallt högt upp mot ljumsken.
  Har vart så ca 4 månader. Har gått till en sjukgymnast 1 gång nu och tänker gå dit igen. Jag vågar inte träna någonting men han sa att jag kan gå promenader och göra diverse övningar (tex knäböj). Men när jag gått en enkel promenix på ca 20-40 min, då blir benet värre direkt samma kväll och dagen efter. Har även fått testa en medicin 2 ggr, vilket endast hjälpte då jag var medicinerad.

  Tips, råd för att ev stärka låret? Läkare har ännu inte kommit fram till exakt vad det är, men någontig muskulärt antagligen. Jag kommer definitivt fortsätta att gå till min sjukgymnast, men jag tänker att även du har mycket erfarenhet. Jag känner mig lite nere eftersom jag knappt vågar ta en promenad i friska luften just nu. :/

  Sorry för långt inlägg. Mvh/ Madeleine 🙂

  Madeleine W 2015-02-21 00:22:47 http://tanyk.blogg,se
  Svara
  • Svar på Madeleine Ws kommentar.

   Hej Madeleine! jag förstår och det är inte kul att vara skadad. Låter so du kan ha fått en sträckning/muskelbristning eller överansträngning. Det är tyvärr helt omöjligt för mig att svara på vad det kan vara och vad du ska göra åt det utan att kolla på det. kan inte din sjukgymnast se vad som är orsaken skulle jag rekommendera att söka upp en duktig naprapat. Det kan vara att du är sne någonstans i kroppen och att du behöver rätta till och stärka upp vissa muskler. Lycka till Kram Ida

   idawarg 2015-02-21 10:10:52
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Tack så mycket för ditt svar. Jag fortsätter att gå till sjukgymnasten och om han inte kan hjälpa efter ett par ggr så går jag till en naårapat och kikar upp det ockaå! 🙂
    kram kram

    Madeleine W 2015-02-21 22:30:56 http://tanyk.blogg.se
    Svara
 • Jag måste prova någon dag! 🙂

  Neta - hälsa och träning 2015-02-20 16:49:38 http://netas.nu
  Svara
 • Hej ida!
  Nu kommer du få en riktigt konstig fråga men men

  Alexandra 2015-02-20 16:20:18
  Svara
 • Perfekt recept lagom till helgen 🙂
  Ser så gott ut!

  Liisa 2015-02-20 15:54:12 http://kostlabb.blogg.se/
  Svara
 • Hej Ida!

  För det första: tack för att du är en så inspirerande människa och för en superbra blogg! Jag följer dig även i Milkz och älskar att du lägger ut kostdagbok. Tycker att det är jätteskönt att kolla in den och bli inspirerad i och med att jag tappat greppet om portionsstorlekar och matintag.
  Sedan har jag en liten nyfikenhetsfråga: jag ser sällan att du använder vinäger, varken vit eller balsamvinäger. Är det för att du inte tycker om vinäger eller anser du att det finns några hälsoskäl till att inte äta det?

  Stor kram och glad fredag!

  Olivia 2015-02-20 15:24:07
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Hej och tack snälla för din kommentar vad glad jag blir och kul att du gillar Mikz 🙂 Det där med portioner kan många tycka vara svårt och jag tror många äter för små portioner av bra mat och sedan går och små äter av andra saker istället för att äta ordentligt 🙂 Jag älskar vinäger men jag tål det tyvärr inte. Jag tål inte vindruvor, jäst eller vinäger så det blir inget utav det. Sedan är det också surt så har man en försurad kropp så är det bra att undvika. Om inte kan man absolut äta det i lagom mängd. Kramis

   idawarg 2015-02-21 10:03:28
   Svara
 • Mmm!

  Veronica 2015-02-20 14:38:12 http://vrncfit.fitnessguru.com
  Svara
 • Wow va gott! Perfekt att göra en fredag som denna ju!

  http://fitnessbymalin.blogg.se/

  Malin 2015-02-20 14:16:03 http://fitnessbymalin.blogg.se/
  Svara
 • Hej! Jag har nyligen startat en blogg med ett aktuellt ämne som handlar om viktuppgång. Har länge saknat en blogg med det syftet medan det finns massor med bloggar ang. att gå NER i vikt. Jag skulle uppskatta om du tog dig tid att kika in på min blogg och säga vad du tycker för flera människor är i samma sits som jag och jag vill att det uppmärksammas på samma sätt som viktnedgång. Tack på förhand 🙂

  Tilda 2015-02-20 13:55:23 http://tildaforsmark.devote.se
  Svara
 • Hur tacklar man hungern som långsamt smyger sig på efter träning? Jag känner oftast av det mest dagen efter jag har sprungit/tränat kondition. Jag kan äta hur mycket som helst men blir aldrig nöjd och känner mig aldrig riktigt mätt. Jag äter rikligt med protein alla dagar i veckan, speciellt precis efter träning men det hjälper inte alltid. Vissa vilodagar är mat det enda jag tänker på och jag får ångest av att bara äta, äta och äta. Borde jag lyssna på kroppen och äta när jag känner för det (endast bra mat såklart) eller ska jag planera måltider och sedan hålla mig till det oavsett hur hungrig jag känner mig?
  Kramis och tack för att du alltid inspirerar

  Elsa Nilsson 2015-02-20 13:32:05
  Svara
  • Svar på Elsa Nilssons kommentar.

   Är du hungrig så bör du äta. Kroppen säger till att den behöver byggstenar och energi och då bör du lyssna. Jag känner ofta lika dant och speciellt efter hård träning. Kram Ida

   idawarg 2015-02-21 09:35:22
   Svara
 • hur länge håller den i frysen? Bra o ha när suget smyger sig på tänkte jag 😉

  Natta 2015-02-20 13:11:38
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!