RÖDBETSFÄRS – RECEPT

IMG_1407.JPGIMG_1406.JPG

Jag har hittat en ny favoriträtt på köttfärs. Äter rött kött högst 1 gång i månaden och då kör jag ekologisk nötfärs. Här kommer en variant som jag är helt förälskad i. Det kanske låter konstigt men det är så gott!

//English: I almost never eat red meat but when I do I choose organic minced beef. Here is one of my favorite meals, mince with beet roots.  May sound strange but its so tasty!

500g Ekologisk nötfärs // 500g Organic minced beef

2 ekologiska rödbetor // 2 organic beet roots

curry // curry

havssalt // sea salt

peppar // pepper

grönkål // kale

majs // corn

Grekisk yoghurt // greek yoghrt

Gojibär // Goji berries

Gör så här: Stek igenom köttfärsen. Riv rödbetorna och lägg ner i köttfärsen och addera lite vatten om så behövs. Krydda med curry, salt, peppar och servera med grönkål, majs, grekisk yoghurt och gojibär.

Proceed like follow: Fry the mince. Great the beets and put in the mince and add some water if needed. Season with curry, salt, pepper and serve with kale, corn, greek yoghurt and goji berries.

mikz

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Skulle inte du kunna försöka ordna en rabattkod på fitnessguru?

  Hanna 2015-01-23 07:18:29
  Svara
 • Lise – förstod inte riktigt frågan men lät som att du ifrågasatte om Ida verkligen har haft en ätstörning, vilket jag tycker är riktigt respektlöst. Skriver Ida att hon har haft en ätstörning så har hon haft det, finns verkligen ingen anledning till att hitta på nåt sånt. En ätstörning är dessutom inte något man kan ”bevisa” genom en bild då det är en sjukdom som sitter på insidan. Visst kan det ibland även synas på utsidan, men långt ifrån alltid.

  Mirjam 2015-01-23 06:44:10
  Svara
 • Hej! Jag har just hittat din blogg och har ingen aning om du skrivit om detta tidigare men frågar i alla fall. Jag har alltid gillat att träna, mest löpning, men så bestämde jag mig för att styrketräna lite också (för mina klena pinnarmar) började lugnt och det gick fint. Men så ramlade jag och bröt min handled. Har varit utan gipset i en månad men vågar bara inte träna armarna igen. Har du några tips på bra ”uppbyggande” övningar man kan göra där det inte blir för mycket vikt på handleden?
  Diggar bloggen!

  Malin 2015-01-23 03:40:18
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej och välkommen hit 🙂 Ajaj men bra att du är på bättringsvägen. Jag skulle råda dig till att vända dig till en sjukgymnast som kan ge dig uppstärkande övningar för handleden så du kan köra 100% igen. De flesta övningarna för överkroppen involverar ofta handleden tyvärr. Krya på dig! Kram Ida

   idawarg 2015-01-23 14:36:06
   Svara
 • Är det ett recept på 1, 2 eller 4 portion? Tänkte laga som fredagsmysmiddag istället för tacos

  Matilda 2015-01-23 00:02:25
  Svara
 • Hej! Ser jättegott ut men jag undrar vad menar du med rött kött? Tips: det är nog gott med lite granatäppel stjärnor till.
  Kram vera

  Vera 2015-01-22 23:30:13
  Svara
 • Hej Ida, först och främst tack för en super bra blogg!! 🙂
  Jag hoppas du kan hjälpa mig, just nu så tränar jag styka 3 dagar i veckan och joggar 2 gånger. Mitt schema är upplagt mån – ben, ons- armar, fredag – mage/rygg. Sen jag började träna så har jag märkt stor skillnad i mina ben och mage men INGET händer på armarna, känner mig så svag och skäms alltid när jag tar mina mini vikter på gymmet 🙁 kan jag lägga till fler pass men armar? Hur bygger jag bäst upp armstyrka?
  kramar Michelle

  Michelle 2015-01-22 23:18:40
  Svara
  • Svar på Michelles kommentar.

   Hej! ja absolut. Du kan dela upp det så att du kör tex ett rygg och axelpass och sedan ett biceps/triceps/bröst pass. var inte rädd för att öka vikt och kanske minska reps.

   idawarg 2015-01-23 14:32:47
   Svara
 • Har du bild hur du såg ut när du hade ätstörning alla idag kan säga de har ästörning men har inga bildbevis

  Lise 2015-01-22 22:08:12 http://letusfly.blogg.se
  Svara
  • Svar på Lises kommentar.

   Haha alltså varför skulle ja säga att jag haft en ätstörning om jag inte hade haft det? Ingenting man vill skryta med diket. Jag har bilder men det det behöver inte synas på någon om man har en ätstörning eller ej då det sitter psykiskt.

   idawarg 2015-01-23 14:31:11
   Svara
 • Ser supergott ut verkligen! 😀

  http://fitnessbymalin.blogg.se/

  Malin 2015-01-22 21:58:43 http://fitnessbymalin.blogg.se/
  Svara
 • Förkokar du rödbetorna ?:)

  Jennifer 2015-01-22 20:42:10
  Svara
 • Ser gott ut! Har en fråga till dig. Jag gillar inte naturell kvarg så brukar köpa med smak, är det jättemycket skillnad eller är det fortfarande nyttigt? Vet att det är socker i men vet inte riktigt vad som är mycket och lite. Tack på förhand! 🙂

  Mathilda 2015-01-22 19:00:46
  Svara
  • Svar på Mathildas kommentar.

   Ja det är myket socker i den kvargen som ej är naturell. Bättre att köpa naturell och smaksätta med bär eller frukt själv :I)

   idawarg 2015-01-23 14:29:11
   Svara
 • That looks very healthy and tasty 🙂

  http://fashionbarbecue.com/

  sammie 2015-01-22 18:50:58 http://fashionbarbecue.com
  Svara
 • låter supergott! jag älskar rödbetor så det måste jag testa så fort jag är off min flytande diet 🙂
  http://vicktoria.malmolife.se

  Confessions of a Shopaholic 2015-01-22 18:37:11 http://vicktoria.malmolife.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!