NYTTIGA PROTEINBARS – RECEPT

protein bar recept

Jag hittade ett så spännande recept på Holistics blogg som ni bara måste testa. Själv har jag gjort de här och tagit med mig till Thailand. Så bra att ha som mellanmål på flyget. Fyllda med bra energi och massa vitaminer. MUMS!

//English: I found this recipe on Holistics blogg and you just have to try it. I brought these to thailand and they are so good and perfect to bring as a snack on the plane. YUMMIE!

2 dl cashew nötter // 2 dl cashew nuts

2 dl gojibär (blötlägg 30min i 2dl vatten) // 2 dl gojiberries (saok in 2dl water for 30min)

2 msk nyponpulver // 2 tbsp rose ship powder

2 msk kokossocker // 2 tbsp coconut sugar

4 msk chiafrön // 2 tbsp chia seeds 

3 msk proteinpulver // 3 tbsp protein powder

2 msk blötläggningsvatten från gojibären // 2 tbsp water from the ”gojiwater”

rivet skal från 1 citron // greated cest from 1 lemon

Gör så här: Kör cashewnötterna till ett fint mjöl i matberedaren. Tillsätt resterande ingredienser, avvakta med blötläggningsvattnet från gojibären. Kör tills det har blivit en fast men bara något kladdig deg. Behövs det späd med blötläggningsvatten från gojibären. Lägg upp degen på ett bakplåtspapper. Med hjälp av pappret forma till en rektangel cirka 1-2 cm hög eller lägg i en avlång form (exempelvis brödform som du lagt papper i). Ställ in i kylen cirka 2 timmar. Skär upp i lagom stora ”bars”. Förvara i kylen cirka 3 dagar eller frys in i portionsstorlekar i frysen. Varar cirka ett halvår.

Proceed like follow: Make a flour by mixing the cashew nuts. Add all the other ingredients except the water from the goji berries. Mix together to a sticky dough. If needed add the gojiwater. Put the dough on a baking sheet. With the help of the paper shape into rectangle 1-2 cm high. Set in the fridge for about 2 hours. Cut into bars and keep in the fridge for 3 days or in the freezer for 6 months. 

(Inlägg i samarbete med Holistic)

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!