SÅ SER MITT TRÄNINGSSCHEMA UT // MY WORKOUT SCHEDULE

Ida warg

Många av er följer mig i min app där jag berättat om att jag dragit ner på min egen träning. Mitt största mål just nu är att läka min kropp och bli av med magproblem och allergier och då behöver min kropp så mycket energi som möjligt för att kunna läka. Just nu kör jag 3 riktiga träningspass i veckan och innan jag drog till Thailand såg mitt schema ut så här:

Måndag: Squat routine + 75min Pole Dance

Onsdag: Styrketräning ben

Fredag: Styrketräning rygg

Utöver de här 3 passen så promenerar jag mycket och kör 15-60min yoga om dagen. Det här är en balans som passar mig och vad jag klarar av att återhämta mig från i perioder då jag har mycket jobb. Nu när jag är i Thailand, i varmt väder och kan fokusera mer på återhämtning så funkar det hur bra som helst att träna fler pass men när jag är tillbaka i Sverige igen så ska jag tillbaka till schemat ovan.

Hur ser ert träningschema ut? Hur många pass kör ni i veckan och hur har ni lagt upp dem? Tell me 🙂


//English: Many of you who follow me in my app in Mikz know that I cut down my training. My biggest goal right now is to heal my body and get rid of stomach problems and allergies. My body needs as much energy as possible to heal. Right now I do 3 hard workouts/week and before I went to Thailand my schedule looked like this:

Monday: Squat routine + Pole Dance

Wednesday: Strength leg

Friday: Strength back

In addition to these 3 sessions I walk a lot and do 15-60 min yoga/day. This is a schedule that my body can handle to recover from when I have a lot of work. Now when I´m in Thaliand in warm weather and when I can focus on recovery it´s no problem to train more but when Im back in Sweden I will get back to the schedule above. 

How does your workout schedule look like? How many times a week do you work out?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
39kommentarer
 • Hej, brukar träna ca 4 gånger i veckan på olika sätt men får ej resultat.. Vet att Jag måste lägga om kosten men har svårt med sötsuget och även vad jag bör undvika och inte.. Har du några tips?

  Julia 2015-03-10 17:02:34
  Svara
 • Kör5-6 pass på gymmet varje vecka.
  1-2 konditionspass
  1 benpass
  1 rygg
  1 armar/axlar
  1 bröst/mage
  Eller så slår jag ihop och kör helkropp, ben rumpaoch så kondition. Brukar bli lite vad jag kännergör men ser till att alltid köra igenom alla kroppsdelar varje vecka. Brukar även köra yoga hemma ca 4 gånger i veckan antingen kväll eller morgon beror på hur jag jobbar.

  Ellen Schutz 2015-01-14 17:05:59 http://www.nattstad.se/eschutz
  Svara
 • Kör 5-6 pass i veckan. Inga bestämda
  Dagar då tröttnar jag snabbt:
  -Ben rumpa
  -Mage
  -Rygg
  -Armar & axlar
  🙂

  Kristin 2015-01-13 19:23:36 http://www.nouw.com/kristinlindgrens
  Svara
 • 1. Indoor walking 30min, cxworx 30min
  2. Vila
  3. Grit cardio eller gym
  4.Grit plyo
  5. Grit cardio
  6. Gym
  7. Vila eller bodycombat
  Låter detta bra? :O Målet är att bygga mer muskler och minska något i fettprocent

  F 2015-01-12 23:00:10
  Svara
 • jag borde egentligen sätta mig ner och ”organisera” mitt träningsschema så att jag får lite koll på vad det jag egentligen gör haha.. Annars känns det lite som att jag bara gör lite saker hipp som happ och vte knappt vad jag gjort. I dagsläget tränar jag ca 4 gånger i veckan, många pass på gymmet blir det nu när dte är så kallt utomhus. Annars försöker jag hålla ett konditionspass i veckan.
  Måndag – styrka
  Tisdag – vila
  Onsdag – styrka
  Torsdag – styrka
  Fredag – vila
  Lördag – kondition
  Söndag – vila

  Jag har en fråga också, vad har du på dig om du är ute och springer nu? Vet att du är i Thailand nu och där behövs säkert inte så mycket kläder 😉 Men om du tänker hemma i Sverige, där det just nu kanske är 5 – 10 grader någonting.. Vad föreslår du att man har på sig? Träningstights och flis? Eller jacka? Många vindjackor är så himla tunna tycker jag och för att kalla att ha ”bara”, ska man ha någonting under? Vore supersnällt om du kunde tipsa om någonting att ha på sig! Kram

  Linda 2015-01-12 21:27:25
  Svara
 • Måndag: idrott i skolan 1 timme, sedan drar jag till gymmet och kör i ca 1h där jag försöker träna så mycket av kroppen som möjligt, typ armar, rygg, mage, ben och rumpa.
  tisdag: tennis i en timme
  onsdag: vila
  tosdag: 1 timme gym, samma som jag gjorde på måndagen.
  fredag: tennis i en timme.
  hur jag tränar på helgerna varierar beroende på vad jag gör med vänner osv…

  Jag har en fråga ifall det är fel att som jag köra hela kroppen alltid och inte sikta in mig på speciella kroppsdelar typ ”leg day” eller ”abs day” osv…
  Ha det bra 🙂

  matilda 2015-01-12 20:48:14 http://hit-it-get-fit.tumblr.com
  Svara
 • Hej! Jag är i grund och botten en löpartjej och jag brinner helhjärtat för löpningen. På sista tiden har det även börjat gå riktigt, riktigt bra. Dock har jag en liten fråga till dig angående vikt. Det är nämligen så att jag ligger på en rätt låg kroppsvikt och föräldrar tjatar på mig att jag borde äta mer osv. Jag har gymkort för stunden och försöker träna styrka 1-2 ggr/vecka men är det tillräckligt om man vill lägga på sig lite mer muskler? Och hur fungerar muskelbygge kombinerat med konditionsträning (2-4mil löpning/vecka). Är det bara att glömma och drömma och acceptera sin låga kroppsvikt eller finns det något man kan göra åt det? Har du några tips? 🙂 tack på förhand och din blogg är awesome! 😉

  Emma 2015-01-12 18:16:13
  Svara
 • Det kommer bli ca 2-3 danspass + gym
  Sen har vi extremt jobbiga styrkes och fys mässigt idrottslektioner
  Jag tävlar och tränar inom OCR så behöver varierad träning.
  Därför har jag dans som är rolig och gym minst en dag i veckan för att bygga muskler , men även kondtion där
  jag börjat köra Cxworkx som är superkul! 🙂

  Andrea Leijon 2015-01-12 15:54:21 http://nouw.se/andreatherese
  Svara
 • Jag har en envis inflammation i min armbåge sen några veckor tillbaka så mycket cardio och ben/core för min del just nu. Skönt att hålla igång oavsett 🙂

  sofie 2015-01-12 11:55:59 https://www.facebook.com/PTsof?fref=ts
  Svara
 • Mitt schema för våren ser hittills ut som 1 styrkepass, 1 cardio, 1 blandat samt ett HIIT pass (grit strength). Längre fram kommer jag nog byta ut grit passet mot något eget styrkepass 🙂 Har precis bytt gym och mitt nya verkar super, så taggad!

  Emma 2015-01-12 10:26:40
  Svara
 • Jag har inte ngt riktigt schema men jag är en pilates tjej som blandar upp min hemma träning med gymmet (och dina övningar)

  Jessica 2015-01-12 07:27:10 http://lifetale.blogg.se
  Svara
 • Jag är en riktig ”periodare”, inte ATT träna utan hur mycket. Periodvis blir det sex dagar i veckan men för tillfället försöker jag med 3-4. Känner att jag egentligen mår bäst när det inte blir för många pass. Jag varierar min träning mycket med men vilan är SÅ viktigt ändå. Styrka med lite inslag av cardio passar mig bäst.
  Är instruktör på Indoor Walking så där får jag min ”mesta” cardio.
  🙂

  Maria 2015-01-12 06:31:51 http://mariasfavoriter.blogg.se
  Svara
 • Jag har precis återupptagit schemat jag hade innan jul då jag kör löpning 2 ggr/vecka, styrketräning 2 – 3 ggr/vecka (2 överkropp + leg day) och något roligt pass (typ spinning, bodycombat, zumba etc) 1 ggn/vecka. Mitt mål är att öka på löpningen en del eftersom jag skall springa Göteborgsvarvet, men det får vänta tills jag byggt upp kondisen lite till.

  Emma Hå 2015-01-11 23:47:01 http://emmahas.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Din blogg är GRYM, man blir så peppad och motiverad!! Jag har en fråga. Det är så att jag tränar ungefär 3-4gånger i veckan. Jag har tränat upp min kondis rejält och har fastat för crosstrainern där jag kör mellan 30min-1timme. Till frågan, trots att jag inte har jättedålig kondis så klarar jag inte av att gå och springa på bandet. Jag får grovt håll bara efter någon minut, och ont i fotlederna och knäna. Har du någon aning om vad detta kan bero på? Skulle vara roligt att kunna variera motionsformerna nämligen!
  Kram!

  Saga 2015-01-11 23:24:28
  Svara
  • Svar på Sagas kommentar.

   Hej Saga och tack snälla! Allt handlar om att vänja kroppen. Din kropp har blivit van med crosstrainer och att köra det är ingen utmaning för din kropp längre för den har anpassat sig. Jag skulle rekommendera att du började testa andra cardio former. Jag kommer snart starta ett 10v löpschema för nybörjare så hoppas du är på det 🙂

   idawarg 2015-01-12 06:16:11
   Svara
 • PW varje dag, två pt-pass i veckan och två-tre egna styrkepass med fokus på att jobba med min egen kroppsvikt!

  Anna 2015-01-11 21:43:08
  Svara
 • 4-5 pass i veckan men ca 20 min cardio/pass. Tänkte dock dra ner på cardion för att kunna fokusera mer på att bygga lite muskler 😉
  Dag 1: ben+rumpa
  Dag 2: armar+axlar
  Dag 3: vila
  Dag 4: mage+rygg
  Dag 5: ben+rumpa
  Dag 6: vila
  Dag 7: armar+axlar
  Dag 8: mage+rygg

  Osv osv med 2 dagar träning sen vila 🙂 på så sätt får musklerna ordentligt med tid att återhämta sig till nästa pass, känns grymt!

  A 2015-01-11 20:45:25
  Svara
 • Hej jag tränar ca 7 gånger i veckan, varav två är idrottslektionerna i skolan. Tränar jag lagom mycket? Borde jag träna mer eller mindre? Jag mår bra men tror du att kroppen kan ta stryk om jag fortsätter så här? Jag har hållt på så här i ca 2 år nu… Innan var jag för ung för att gymma, då simtränade jag istället ca 3 gånger i veckan. På sommrarna brukar jag också köra mb. Jätte tacksam för svar! 😀
  Måndag: idrott
  Tisdag: 2 st dans pass-jazz & show 1h, street 1h
  Onsdag: idrott
  Torsdag: gym-rygg och armar
  Fredag: vila (+ stretch)
  Lördag: gym-ben och rumpa
  Söndag: gym- bröst och mage

  Jasmine 2015-01-11 20:41:45 http://www.nouw.com/JasmineB
  Svara
  • Svar på Jasmines kommentar.

   Hej Jasmine och tack för din kommentar. Du behöver inte träna så mycket men du kan göra om du vill men då måste du se till att återhämta dig ordentligt! Ät mycket och sov ordentligt och ta en extra vilodag när du känner dig trött. Kramis

   idawarg 2015-01-12 06:12:57
   Svara
 • Just nu kombinerar jag bandysäsong med satsning inför bodyfitness i sommar. Vilket för tillfället resulterar i 3 ispass med löpning och ben innan.. samt 2-3 gympass fördelat på rygg och axlar.. per vecka. Samt oftast en match på helgen också 🙂

  Malin 2015-01-11 19:33:41 http://malinforlife.se
  Svara
 • Jag kör i snitt fem träningspass i veckan, planerar antingen träningen två veckor framåt eller på söndagen hur jag lägger upp det. Så det är egentligen sällan jag t.ex alltid kör ben på måndagar. Men två pass i veckan på överkroppen, två pass för ben och rumpa (då är en av dom HIIT och kör hemma) och promenader. Varierar mycket ibland men jag skulle nog bli otaggad och less om jag hade schemat likadant varannan vecka. 🙂 Funkar superbra för mig!

  Tula 2015-01-11 19:19:32 http://tulas.blogg.se
  Svara
 • Toppen jobb du gör med bloggen! Applåd till det, men tänkte fråga, då du skrev om det i inlägget, om att du promenerar mycket. Hur mycket är det? Går själv en del, men skulle vilja veta hur länge och långt eller om du går för att det är skönt. Självklart både och , men berätta gärna mer 🙂

  Karin 2015-01-11 18:53:21
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Men tack finis vad glad jag blir! Jag vardagsmotionerar nästan alltid i Sockholm och går till möten, jobbmm alltid. Har inte ägt ett sl-kort på 5 år. Så himla skönt! Sedan kan jag ta långpromenader ibland och då är det allt från 40-90min beroende på hur mycket tid jag har. Älskar att ta promenaddejter med vänner. Kramis

   idawarg 2015-01-12 05:55:33
   Svara
 • The first day I do upper body strength, the next day leg strength! The other day upper body, again and than leg strength again! On the fifth day I do a HIIT-Training and the sixth day: rest! And then from the front 🙂
  The strength-training consist also ”belly-training” and ended with 30 minutes cardio!
  What do you thing? Will I reach to lose waist and belly cuircuference(with good food, of course)?

  Love and I love your app, too – you are sooo authentic there and personal, I love it 🙂

  Melanie 2015-01-11 18:48:59
  Svara
  • Svar på Melanies kommentar.

   Thank you sweetie and it sounds like a really good and hard schedule and I´m sure you will reach your goals! 🙂 Go for it! Love, Ida

   idawarg 2015-01-12 05:53:32
   Svara
 • Jag kör gym 4 dagar i veckan, två överkropp- och två underkroppspass. Försöker även hinna med ett cardiopass i veckan men det är inget måste. Är ett nytt upplägg för mig men hittills så funkar det bra! 🙂

  Tilde 2015-01-11 18:45:56 http://www.nouw.com/tildepennhage
  Svara
 • Hej! Jag har precis börjat äta relativt nyttigt, men jag älskar verkligen smörgåsar. Har du något recept på nyttigt bröd som man kan baka själv? 🙂

  Izabella 2015-01-11 18:09:29
  Svara
  • Svar på Izabellas kommentar.

   Ja har massa recept och du hittar alla i min app i Mikz under R i menyn. Ladda ner och följ mig gratis –> http://getmikz.com/wargpower

   idawarg 2015-01-12 05:51:09
   Svara
 • Jag har en internet-pt och just nu kör jag 4 styrkepass i veckan – 2 överkropp- och 2 underkroppspass. Och två gånger i veckan kör jag hiit efter styrkepasset. Fungerar bra för mig!

  Amanda 2015-01-11 18:05:38
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!