GRÖNKÅLSSALLAD MED KYCKLING OCH HALLOUMI – RECEPT

IMG_1255.JPGIMG_1256.JPGIMG_1254.JPGJag har blivit helt förälskad i grönkål! I början gillade jag det inte alls men nu är jag helt besatt! Förutom att grönkål är gott är det även supernyttigt och innehåller massa bra vitaminer, mineraler, betakaroten och antioxidanter. Min favorit är att äta det tillsammans med halloumi och torkade tranbär. MUMS säger jag bara!

//English: I´m in love with kale! I didm´t like it at all first but now I´m obsessed! Except that it is tasty it´s also super healthy and contains a lot of good vitamins, minerals, carotene and antioxidants. My favorite is to eat kale together with halloumi, chicken and cranberries and here´s a recipe.

Grönkålssallad med kyckling och Halloumi // Kale salad with chicken and halloumi

Ingredienser: // Ingredients:

Grönkål // Kale

200g kycklingfilé // 200 chicken fillet

50g halloumi // 50g halloumi

tranbär // craneberries

curry // curry

Havssalt // Sea salt

Peppar // Pepper

Olivolja // Olive oil

Gör så här: Skär kycklingen i små bitar och stek i olivolja och krydda med curry, havssalt och peppar. Stek sedan halloumin i någon min så den får lite färg. Servera till en stor grönkålssallad med torkade tranbär och olivolja.

Proceed like follow: Cut the chicken into small pieces and fry in olive oil and season with curry, sea salt and pepper. Fry the halloumi for a few minutes and serve everything with a big kale salad with cranberries and olive oil. 

mikz

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Är detta för en person? Är 50g halloumi ok? 🙂

  Amanda 2015-02-21 11:02:33
  Svara
 • Äej vad gott!!

  linnéa 2014-12-28 11:17:34
  Svara
 • Mm mums! Det här blir dagens lunch!:D Tack för toppenbra blogg, kram Amanda

  Amanda 2014-12-27 10:26:21
  Svara
 • Hej Ida! Du äter ju glutenfritt, mjölkfritt osv. Men äter din pojkvän också det? Om inte, hur fungerar er vardag ihop? Är det inte trist att behöva laga olika maträtter, förstår du hur jag menar? 🙂 super bra blogg förövrigt! 😀

  Julia 2014-12-27 01:19:54 http://julialarsson.webblogg.se
  Svara
 • Ser jätte gott ut! Men det är såhär att jag gör 20 utfall samt 15-20 squats och magövningar. Men ben/rumpövningarna gör jag för att jag är en smal tjej som vill få lite större lår och tänker ta tag i det. Så nu tränar jag ungefär 2-3 ggr i veckan för nu är det ju jullov och jag behöver träna lite för att må bra. Men problemet är att vad ska jag äta FÖRE & EFTER? Efter äter jag typ frukt men vad ska jag äta innan för att inte bli smalare? Jag vill ha ngt enkelt som man kan göra :)!Tacksam för svar, puss och kram 🙂

  Anonym 2014-12-26 17:34:49
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Hej fina du! Ät bra mat regelbundet under dagen dvs. ca 5 måltider bestående av protein, bra fett och kolhydrater. Recept hittar du i min app under R i menyn som du kan ladda ner här –> http://getmikz.com/wargpower

   idawarg 2014-12-26 19:37:11
   Svara
 • Ser grymt gott ut! Ha en bra dag!

  Elin 2014-12-26 16:20:29 http://goodandgreen.disciplin.se
  Svara
 • Wow this looks really yummy. I would love to swap out the chicken for some nice grilled tofu and I really need to start getting more into eating kale!

  Rae of love from berlin

  rae 2014-12-26 14:41:28 http://www.lovefromberlin.net/
  Svara
 • Hej Ida! Älskar din blogg och tycker du ger jättebra tips med både mat och träning :)Men jag har en fråga. Jag styrketränar 3-4 ggr i veckan och ibland även cardio. Men jag har alltid svårt med vad jag ska äta efter styrketräningen eller cardio. Efter styrketräning ska man fylla på med protein och kolhydrater men måste det vara kolhydrater som potatis/pasta/ris eller är det okej att mest äta grönsaker som kolhydrater? Och efter ett cardiopass, vad rekommenderar du att man ska äta då(eftersom man inte anstränger kroppen på samma sätt som vid styrketräning)?
  Kram 🙂

  Elli 2014-12-26 10:48:19
  Svara
  • Svar på Ellis kommentar.

   Hej Elli! Har man inga specifika mål så ät vanlig mat efter träningen dvs. en bra blandning av protein, fett och långsamma kolhydrater. Du kan äte grönsaker som kolhydrater. Själv gillar jag råris, rotfrukter, rödbetor, potatis och rödbetor, glutenfria havreryn som kolhydraskälla. Du kan köra samma mat efter cardio som efter styrka. Kramis

   idawarg 2014-12-26 19:34:17
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!