NYTTIGA PEPPARKAKOR (glutenfria, proteinrika) – RECEPT

IMG_5801IMG_5815IMG_5845

Jag har fått sååå mycket fina julrecept från er som jag bara vill dela med mig av så veckans recept blir flera gånger nu innan jul, men det har ni inget emot väl? 🙂 Här kommer ett recept jag definitivt ska testa då det vattnas i munnen av att bara läsa receptet!

//Engish: You´ve send me so many christmas recipes and I just want to post them all. I will post ”This weeks recipe” many times this week because I want to share all wonderful recipes.

Recept by: Paulina Suonvieri Instagram: @100kitchenstories

Nyttiga glutenfria proteinrika pepparkakor (en mycket liten sats – ca 8-15 st beroende på storlek) 

// Healthy ginger bread, gluten-free rich in protein( about 8-15 pieces)

1 msk kokosmjöl // 1 tbsp coconut flour

1 msk honung // 1 tbsp honey

1-2 tsk vatten // 1-2 tbsp water

1 nypa flingsalt // 1 pinch of sea salt

1 Fitnessguru proteinbar med pepparkakssmak // 1 protein bar with ginger flavor

1/2 tsk bikarbonat // 1/2 baking soda

+ ev. mer pepparkakskrydda (blanda egen med mald kanel, kardemumma, ingefära & nejlika) // + if necessary more ginger bread spice (mix your own with cinnamon, cardamom, ginger and cloves)

Gör så här: Skär proteinbaren i bitar. Lägg bitarna i en matberedare tillsammans med kokosmjölet, honungen, 1 tsk av vattnet och saltet, och mixa. Om degen är för kompakt och om du vill ha mer pepparkakssmak, lägg till ytterligare 1 tsk vatten och mer pepparkakskrydda. Mixa igen. Lägg in degen i kylen för några timmar. Sätt ugnen på 175º. Ta ut degen från kylen och börja arbeta den med mjölade händer (valfritt mjöl. Jag hade bovetemjöl). Om degen känns klibbig lägg till lite mer kokosmjöl. Kavla därefter ut degen på mjölat bord och stansa ut pepparkakor. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och lägg i in i mitten av ugnen för ca 7 minuter beroende på tjocklek.

Proceed like follow: Cut the protein bar in pieces and put them in a food processor together with the coconut flour, honey, 1tsp water and salt and mix together. If you want more ginger bread flavor add it and 1 tsp water if needed. Mix again. Put the dough in the fridge in a couple of hours. Preheat the oven to 175 degrees. Take out the dough from the fridge and begin to knead it with buckwheat flor. If the dough feels sticky add more coconut flour. Roll out the dough onto a floured table and punch out ginger bread. Place in the middle of oven for about 7 min. Let it cool.

mikz

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • […] Pepparkakor på proteinbar av Ida Warg […]

  Bloggarnas 3 bästa recept på nyttiga pepparkakor | CHIC 2015-12-06 10:39:31 http://www.chic.se/bloggarnas-3-basta-recept-pa-nyttiga-pepparkakor/
  Svara
 • Åh mums, älskar pepparkakor!!
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2014-12-20 13:10:27 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag tränar styrketräning 3 gånger i veckan och kondition 1-2 gånger och tycker det känns lagom och bra. Jag sköter kosten ganska bra utom att jag är sämst på att äta mellanmål. Jag brukar bara äta en frukt(apelsin/clementin) eller grönsak (morot, zucchini eller tomat) efter skolan och that’s it. Men när jag ska träna så känns det lite knapert. Så har du några tips på några bra mellanmål innan träning OCH de dagarna jag inte tränar? Jag försöker hålla min vikt (har tidigare gått ner i vikt men nu måste jag hålla den) och jag äter gluten-och laktosfritt. Kram och god jul! 🙂

  Marinda 2014-12-20 09:38:43
  Svara
  • Svar på Marindas kommentar.

   Hej fina du! ja det låter som lite lita energi för att orka träna. jag har massa bra recept och du hittar alla i min app i Mikz. Ladda ner den här –> http://getmikz.com/wargpower

   Du hittar alla recepten under R i menyn och mellanmål under snacks och breakfast 🙂
   Kramis

   idawarg 2014-12-21 10:43:58
   Svara
 • Åååh TACK så jättemycket! Vad kul du tyckte om det! 😀

  //hundredkitchenstories.blogg.se

  Paulina 2014-12-20 09:37:46 http://hundredkitchenstories.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!