NYTTIG CHOKLADKAKA – RECEPT

image2image1

Veckans recept kommer från Kerstin (Insta: @kerstinhellner och ser helt magisk ut. Ska absolut testa denna till nästa kalas 🙂

English: This weeks recipe is from Kerstin (Insta: @kerstinhellner) an look absolutely wonderful! I will definitely try this one 🙂

HELATHY CHOCOLATE CAKE

500g dadlar // 500g dates

250g mandlar // 250g almonds

100g 80% hackad mörk choklad // 100g 80% chopped dark chocolate

6 ägg // 6 egg

1 dl ekologisk apelsinjuice // 1 dl organic orange juice

1 msk vaniljpulver // 1 tbsp vanilla powder

3 msk kakao // 3 tbsp cacao

4 msk smält kokosolja // 4 tbsp melted coconut oil

Gör så här: Förvärm ugnen på 175 grader. Mixa mandlarna till ett mjöl, tillsätt dadlar och fortsätt mixa tills det blandats väl och häll sedan ner resten av ingredienserna. Häll över i en smord form med avtagbar kant och grädda i ugnen i ca 40min, den ska med fördel vara lite kladdig i mitten.

Proceed like follow: Preheat the oven to 175 degrees. Mix the almonds to a flour, add the dates and mix until well mixed, then add the rest of the ingredients and mix. Pour into a greased pan with removable rim and bake in the oven for 40min, it should preferably be a bit sticky in the middle. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Det där låter grymt gott, måste testas!

  Elin 2014-12-04 23:23:22 http://goodandgreen.devote.se
  Svara
 • Hej Ida! Först vill jag bara tacka för en fantastiskt blogg!
  Det är en sak jag undrar över bara…. Hur ställer du dig till det här med bröd?
  Är det bra eller dåligt? Även mörkt? Och knäckebröd? Ska man skippa det ljusa hemmabakta brödet till soppan på lunchen?
  Tacksam för svar! KRAM

  Elsa 2014-12-04 22:21:54
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har ett problem. Jag är nyinflyttad till stockholm, har tidigare bott i en väldigt liten stad.
  Var tidigare idag på ett gym för att fråga om lite priser och se vad dom erbjuder. Jag var helt hundra på att jag ville köpa ett gymkort men när jag gick förbi fönstrena på väg dit var allt jag såg killar med stora muskler och små smala tjejer som satt och stretchade. Jag ser inte ut på något av dom där visen och vill inte att någon ska kolla konstigt på mig om jag börjar gymma där. Jag är också rädd att jag inte kommer förstå hur vissa maskiner fungerar.. Vad ska jag göra?

  Olivia 2014-12-04 21:13:55
  Svara
  • Svar på Olivias kommentar.

   Olivia du är långt ifrån ensam, jag tränar också i Stockholm och visst de flesta tjejer på mitt gym är pinnsmala men de finns också de som inte är det. Friskis och Svettis är rätt så blandat med folk. Jag kan till och med uppleva att de glor på en bara för att jag sticker ut med min stora rumpa och mina kurvor men kunde inte bry mig mindre. När man tränar är det egotime och då ska man fokusera på sig själv inte andra 😉 Låt inte det hindra dig!

   Arw 2014-12-04 22:42:11 http://fames.se/metalbardess/
   Svara
 • Denna ska jag definitivt prova att göra 😀 Lät väldigt god!

  POOS 2014-12-04 18:24:37 http://www.fames.se/POOS
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!