HUR JAG SER PÅ ALKOHOL?

IMG_2265.JPG

Nu tar jag gärna en färskpressad juice i baren istället.

question answerHej! Först och främst så vill jag bara säga att jag älskar din blogg! Läser den dagligen! Men nu till en fråga jag har. Jag undrar hur du ser på alkohol? Till exempel om man är ung och tycker om att festa med sina kompisar ibland men ändå vill leva ett hälsosamt liv? Hur gjorde du när du va 18 (som jag är nu)? Och hur gör du idag?
Kram!

SVAR: Hej fina du och tack snälla vad kul att höra! Det här med alkohol är en viktig fråga att ta upp och man ska alltid göra som man själv vill/tycker och inte lyssna på någon annan i den frågan. Jag själv gillade att festa när jag var 18 och jag drack alkohol ganska ofta tyvärr, trots att jag tränade på elitnivå. Hade jag vetat hur skadligt det var för träningen så hade jag nog låtit bli, så synd att ingen sa det. Eller någon kanske sa det men jag kanske inte ville lyssna. Haha. I alla fall så brydde jag mig inte alls om det och drack alkohol när jag kände för det fram tills jag var 23, då jag i stort sett slutade helt. Sedan dess har jag nog druckit alkohol 5 gånger eller något sådant. Nu händer det väldigt sällan att jag dricker, jag har tex. inte intagit en enda droppe detta året och kommer nog heller inte att göra det. Jag är inte nykterist men jag känner bara inte för att dricka då jag verkligen känner hur det förgiftar min kropp. Hade jag tyckt att alkohol var gott kanske jag hade druckit någon mer gång om året men jag tycker även att det är förbannat äckligt 😀 haha. Så om jag ska dricka så är det enbart för att jag vill bli lite kalaskula 🙂

Att sluta dricka alkohol har bara varit positivt på alla sätt förutom att man får ta så mycket skit. Folk ifrågasätter och kan till och med bli otrevliga och tycker att man är löjlig. Det här är fruktansvärt konstigt och jag går inte ifrågasätter någon som dricker. I mina ögon är det mycket konstigare att vilja hälla i sig gift än att avstå och om någon borde ifrågasättas så är det den som intar alkohol. Så känner du att du inte vill dricka pga. hälsoskäl så stå på dig! Hur mycket skit du än får ta så är det du som har rätt! De som ifrågasätter gör det enbart för att de själva får dåligt samvete.

Jag ångrar inte en dag att jag slutat dricka eller alla diskussioner jag fått ta pga. att jag avstår. En dag kommer de att fatta 🙂 Men sedan behöver man ju inte vara så svart och vit so jag. Känner du för att festa till det någon gång då och då så kör 😉

Kramis

English: Answer/Question in swedish. Question about alcohol. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • […] Hur ser jag på alkohol? […]

  ImActive.se - Ida Warg 2015-03-05 08:06:05 http://idawarg.wearecube.se/2015/03/05/alkohol-och-traning-3/
  Svara
 • är 15 år bara, men tränar på ganska hög nivå, tävlar o så. typ alla är festar och dricker rätt mycket alkohol o jag festar kanske 1-2 ggr i månaden. tycker de är kul o gå på fester men det är även såklart lite grupptryck som får mig o dricka mer än vad jag kanske egentligen borde när jag tränar så mke som jag gör, men hur mycket påverkar de träningen egentligen?snälla skulle bli jätteglad om du svarat! <3

  thea 2014-11-28 20:32:44
  Svara
 • Så bra Ida att du tar upp denna fråga med alkohol :)…jag vet att jag läst om det tidigare från dig. Du visar tydligt vart du står. Du är en förebild!:)
  På något sätt är det så självklart att alla skall dricka alkohol och förväntas göra det…om inte ifrågasätts man direkt om man som tjej är gravid eller pryd eller något. Jag är precis som flera av er som skrivit här…jag dricker otroligt sällan max 1-2 ggr/år och det är en livsstil som jag valt för att det passar mig och min familj bäst. I mitt jobb som polis möts vi så ofta av berusade personer av alkohol och eller narkotika…som många gånger uppför sig väldigt illa. I sig säkert värledens finaste personer när de är nyktra…men då de dricker/drogar tappar de spärrarna helt…många i deras familjer och vänner blir ofta drabbade – det tycker jag är tragiskt.Tyvärr får vi poliser i vissa fallen mer skev bild av alkoholen för vi kommer alltid in i bilden när ngt inträffat och då finns i princip nästan alltid alkoholen med på ngt sätt…många blir ofta drabbade av personer som har missbruk, riskbruk det gäller barn,vänner, sambo, make/maka med flera…
  Sedan när det gäller ett liv jag valt att leva med träning i fokus går alkoholen bort…det är liksom inte värt konsekvensen på kort samt lång sikt!

  Veronica Utterström 2014-11-28 18:50:29
  Svara
 • Vad bra att du tar upp det där! Jag är 22 år och nykterist och har aldrig varit full i hela mitt liv. Alkohol är totalt ointressant för mig och jag hoppas att fler vågar stå emot grupptrycket i ung ålder, för det är nog där det mesta börjar.

  Sara 2014-11-28 15:59:56 http://www.visionofnutrition.se
  Svara
 • Så bra skrivet, jag håller helt klart med dig! Tycker inte ens alkohol är gott haha! HA en bra fortsatt fredag, kram 🙂
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2014-11-28 15:14:15 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara
 • Personligen ser jag alkohol som ”min last”, när jag är inne i mina nyttighetsperioder så avstår jag med glädje från både socker, mjölkprodukter, vitt mjöl. chips och läsk, men alkoholen är så socialt laddad för mig att jag hellre tar ett par öl med kompisar än fuskar med godis på fredagar. Tycker det funkar bra, så länge man inte blir så bakis att flottsuget tar över dagen efter 😉

  //Emma Hå

  Emma Hå 2014-11-28 14:22:35 http://emmahas.se
  Svara
  • Svar på Emma Hås kommentar.

   Ja men då har du hittat din balans. Vi alla har våra laster och det är ok bara vi kan kontrollera dem och inte överkonsumera 🙂 Kram Ida

   idawarg 2014-11-28 14:49:58
   Svara
 • Åh vad glad jag blev att du tog upp detta! Har aldrig varit någon som gillat att dricka eller bli full, och speciellt inte när jag började träna och leva mer hälsosamt. Folk verkar helt enkelt inte förstå vilket är synd. Brukar bli så att jag hittar på en ursäkt för att inte gå ut med kompisar längre för jag orkar inte med alla kommentarer och sura miner att ”man är tråkig”. Njuter dock av en cider då och då eftersom jag tycker det är gott 🙂

  Erica 2014-11-28 13:46:40
  Svara
  • Svar på Ericas kommentar.

   Nej jag vet så tråkigt att det ska vara så! Men stå alltid på dig och drick inget som du inte vill. Du har rätt och de får bara dåligt samvete. Kram Ida

   idawarg 2014-11-28 14:49:06
   Svara
 • Extremt bra svar! Ödmjukt och nyanserat. Allt är ju som sagt inte svart eller vitt. Du är en bra förebild 🙂

  Malin 2014-11-28 13:34:27 http://malinforlife.se
  Svara
 • Det är super att du tar upp detta, då jag hade samma problem i tisdags.
  Jag skulle på julfest tillsammans med några kollegor eftersom att vi blev bjudna på det av jobbet.
  När jag då påpekade att jag inte ville dricka så blev folk nästan lite sura, eller i alla fall brydda.
  ”Va, ska du inte dricka?!” ”Men kom igen förfan Josse!” och ”Är du gravid eller?”
  Nej, jag är inte gravid men jag vill inte dricka för att jag tycker det förstör mitt nya hälsosamma livsstil.
  Plus att jag hatar dagen efter.

  Hur kan det bli negativt laddat att INTE dricka alkohol?
  Plötsligt blir man torrbollen som aldrig blir bjuden på fest för att man är så ”jäkla tråkig som inte dricker.”
  Men då är jag hellre jäkligt tråkig och torr, för jag VILL INTE dricka massa gift.
  Visst, jag kanske kan ta ett glas vin till maten eller liknande, men det finns andra altenativ som jag hellre dricker.
  Typ vatten <3 Haha!

  POOS 2014-11-28 12:32:29 http://www.fames.se/POOS
  Svara
  • Svar på POOSs kommentar.

   Jag vet så himla tråkigt att det är så! Men de som säger så har bara dåligt samvete så stå på dig! Du har rätt och skaffa istället vänner som accepterar det eller har samma syn på alkohol som dig. Det underlättar 🙂 Kram Ida

   idawarg 2014-11-28 14:48:06
   Svara
 • Hej ida!
  I träningsvärlden dricker ju många drycker som ex. celsius osv. Hur ser du på sådana drycker? Tacksam för svar
  Älskar din blogg och du är min största förebild. Kram

  Emilia 2014-11-28 11:57:03
  Svara
  • Svar på Emilias kommentar.

   Jag använder mig ej av sådana. Vill jag ha en kick innan träning tar jag en kopp svart kaffe och/eller lite mörk choklad. Vill inte stoppa i mig massa konstigheter som finns i de dryckerna som dessutom är väldigt beroendeframkallande. Kram Ida

   idawarg 2014-11-28 14:47:05
   Svara
 • Toppen svar!
  Jag har en annan fråga, de är nämligen så att jag kämpar med att få bort mina så kallade ”bilringar” runt magen!
  Vad är dina bästa tips för att få bort dom på det snabbaste sättet?
  Tack för en motiverande blogg och grymma recept! 🙂
  Kram

  Madde 2014-11-28 11:14:47
  Svara
  • Svar på Maddes kommentar.

   Tack snälla 🙂 En ren och hälsosam kost i kombination med vardagsmotion och 2-4 träningspass i v. Kram

   idawarg 2014-11-28 14:45:57
   Svara
 • Bra svarat, jag känner precis som du skrev i slutet. Inget behöver vara svart eller vitt. Man behöver inte festa så hårt att man super skallen av sig vid 18 års ålder men man behöver heller inte utesluta det helt om man inte vill. Prova att festa med måtta, att dricka med måtta. Att ibland gå ut utan att dricka och ibland ta några glas. Lär er att göra saker med måtta så behöver det inte vara antingen eller.

  D. DeMarkey 2014-11-28 10:52:24 http://demarkey.se
  Svara
 • Vilken förebild du är! Kanske får bli nyårslöftet för min del också nästa år? Men som Josefin skrev så är det ju ibland svårt så det gäller väl att välja sina tillfällen. Det får bara bli för att fira något väldigt speciellt!

  Louise 2014-11-28 10:41:57 http://stylebylouise.se
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Men tack finis vad glad jag blir 🙂 <3 Ja gillar man alkohol så behöver man ju inte vara så svart eller vit som mig utan välja sina tillfällen istället 🙂
   Kramis

   idawarg 2014-11-28 10:45:59
   Svara
 • Om man har känslig mage måste alkohol vara bland de värsta man kan få i sig. Jag mår själv jätte illa ganska snabbt eftersom att det är så pass syrligt. Men ja ingen ska tvinga en att dricka, jag har druckit högst 3 gånger i år och blir nog ingen mer. Att folk stör sig på att man inte dricker är deras problem eftersom att de borde ställa sig frågan varför de lägger sig i andras liv och vanor så mycket.

  Arw 2014-11-28 10:11:35
  Svara
 • Jag vet att du har tagit upp den här frågan tidigare och tycker att det är superbra! Jag har också fått mycket frågor och negativ kritik sen jag drog ner på alkoholen. Jag väljer mina tillfällen väl då jag vill dricka, sen tycker jag lite som du – det mesta är inte speciellt gott. Fast champagne och vissa drinkar med rätt lite alkohol gillar jag, men man vet vad alkoholen gör med kroppen så jag avstår helst. Jag jobbar varannan helg och när jag väl är ledig så vill jag hellre träna 🙂 Tack för en bra blogg och att du tar upp sånahär ämnen, gillade även inlägget om att göra slut med kompisar som tar för mycket energi! Och Grattis i efterskott 🙂

  Josefin 2014-11-28 09:55:33 http://josefingustafsson.blogspot.se/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!