HUR SKA JAG TRÄNA FÖR ATT FÅ SMALARE BEN?

svar på kommentar

Hej Ida! Jag älskar din blogg och läser den nästan dagligen! Jag har några frågor till dig! Det är så att jag precis har börjat att träna tränar 5 gånger i veckan. Jag är lite överviktig och tycker att mina ben (lår) är alldeles för stora, dem går liksom ihop när jag går, på somrarna brukar det även sluta med att jag får sår som gör väldigt ont. Jag undrar har du några bra övningar, eller tips på hur man kan få smalare ben. Har även en till fråga om man ska gå efter hur många kalorier som man bränt på gymmet om man ska kolla efter det. Om du förstår vad jag menar?
Skulle varit enormt tacksam om du kunde svara på detta, då jag är så sjukt trött på mig själv och verkligen hatar mig själv.

SVAR: Hej tjejen och tack för din kommentar. Det gör ont i mig när du säger så hemska saker om dig själv. Hur du än ser ut så är du vacker för att du är du och det första du ska börja göra är att träna din självkänsla varje dag genom att säga minst 3 bra saker om dig själv. Det känns löjligt i början men är så viktigt. Precis som vi behöver träna kroppen behöver vi även träna på självkänslan.

Att träna kroppen är självklart bra och kan boosta självkänslan och att köra en kombination av styrketräning, cardio och vardagsmotion med en sund kost är det bästa. Kör stora basövningar som knäböj, marklyft och utfall. Styrketräning formar och tajtar till kroppen. Mest effektivt tycker jag är cirkelträning. Här nedan ser du ett grymt benpass som du kan köra hemma. Du hittar även massa andra bra cirkelpass på min youtubekanal HÄR. Glöm inte prenumerera. Att köra 4-5 styrkecirklar i veckan + vardagsmotion i form av promenader och en sund kost kommer du långt på. Lycka till!

Kram Ida

English: Question/answer in swedish. How do I get thinner legs? Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Hej jag har en sån sjukt dålig självkänsla och det är nästan så att jag skolkar från skolan, vill verkligen aldrig gå dit för att jag skäms över min kropp. Vet att alla är vackra precis som den är å så men jag får inte in i mitt huvud att jag är det. Har tränat nästan alla övningar i dina videos å ätit nyttigt, i skolan kan jag ju inte bestämma mat men försöker ta så lite som möjligt å mycket grönsaker, dricker nästan 1 kg vatten varje dag. Men det händer ändå ingenting med min kropp. Har dessutom slutat att äta godis o.s.v…… något tips på hur jag ska bli smal? PS, är 13 år

  Anonym 2017-12-19 21:05:57
  Svara
 • Blir man smalare av att gå ner i vikt? // Anonym

  Anonym 2017-05-08 07:19:52
  Svara
 • Jag, vill också bli smal, jag, har stora lår, överviktiga armar och ballongmage:-( jag, vill få bort allt det där, men jag vet fan inte vad elr hur jag, ska göra. Jag, vågar knappt visa mig, hemma, i badhus elr på fester pga min ballongmage och min fula kropp:-( jag, vill bli smal i ansiktet också, ser ut som ett fult troll:( ibland så hatar jag mig själv. Vill inte ens bli fotad mer och vill aldrig se mig i spegeln. Vad ska jag, göra? Hjälp mig, innan jag, dör av det här!!?

  Mvh Amanda♡

  Amanda 2016-08-09 19:25:39
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Förstår precis hur du känner, man är nästan aldrig nöjd med sig själv. Men du klarar av det här!! Om du känner att du vill göra någon förändring med din kropp kanske du ska börja med att äta så sunt som möjligt, skippa snabba kolhydrater. En bra kost kombinerat med några träningspass i veckan kommer ge resultat. Gå på raska långpromenader eller spring någon kilometer, du kan till och med köra styrka ensam inne på ditt rum eller toaletten om du helst vill vara ifred, det brukar jag göra. Försök att motivera dig själv och tänk att det är möjligt ❤️ du klarar det här!! Kram

   Elise 2016-08-17 23:48:38
   Svara
 • Hej jag vill få smalare ben/lår armar och mage..Hur ska jag göra för att få de jag tränar ibland men blir nt smal….:{

  Någon 2016-05-06 13:20:24
  Svara
 • Hej! Jag är en tjej på 15 höstar som har försökt att börja träna och leva ett sunt liv. Men misslyckas varje gång. Jag vill få smalare ben (helst låren), smalare armar, få en smalare midja , mindre fett och en vältränad mage (inga magrutor men muskel linjer) hur ska jag göra för att träna för att få till den kroppen JAG vill ha? Och hur ska jag göra för att inte sluta äta bra mm? Så tacksam för svar.

  Elisabeth 2015-07-26 10:33:58
  Svara
 • hej ida! jag är 13 år och vill få smalare ben.. jag har mycket muskler i mina ben och ganska lite fett. jag har mest fett mellan bena typ och lite på lårbenen. jag vill helst få bort de dalriga-fettet mellan bena, vet inte direkt vad det heter, men hoppas du fattar ändå. vet du de bästa schema/träning som skulle kunna passa mig?? jag vill helst få bort så mycket som möjligt på en månad. för jag ska åka i väg och bada med mina vänner runt i Sverige om ca 1månad. snälla svara så snabbt som möjligt. kram Christine

  Christine 2015-06-15 14:15:29
  Svara
 • Hej Ida! Jag har velat ha en snygg mage en lång tid. Jag äter helst kyckling och sallad. Undviker pasta och potatis, äter bara lite godis på lördagar. Men Men vilka övningar ska jag göra och hur ska jag göra för att få min dröm mage? Jag vill inte ha magrutor bara en vältränad mage. Tacksam för svar: Kram Therese

  OBS jag är 15 😉

  Therese 2015-05-03 00:09:33
  Svara
 • Hej Ida, tack för en grym blogg! Jag har också en fråga angående ben. Jag är ganska kobent och mina knän har fått lida mycket för detta då jag har haft schlatterknä i ca.10 år nu.
  Antar att jag inte kan träna bort mina ”ko ben” hehe, även om jag önska? Om det mot all förmodan skulle gå, vet du vilka övningar jag kan göra? Har du även tips på övningar för att få bort schlatter?

  Kram Sanna

  Sanna 2014-11-04 18:21:45
  Svara
 • Ett tips till tjejen son skickade in är att hitta en livvstil som är rolig. I början är det aldrig kul att kasta sig in i ett hälsoliv om man är osäker och inte vet vad som väntar och hur man ska göra. Det hon borde veta är att när man väl hittat sin balans är livet underbart! Det ska inte handla om att stressa ner sig i vikt tills sommaren. Glöm fit for summer och säg hej till strong for life! Det är som sagt en livsstil och där ingår att man ska älska sig själv! Variera motionen, gör den rolig, var stolt, ät häslosam och GOD mat! testa nya gruppass, börja på ett gym, fråga om du känner dig osäker och gå inte ut för hårt för då tappar man motivationen! 🙂

  vägen från anorexia 2014-11-04 15:43:12 http://lillmaddes.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag är en femtonårig tjej som har ett stort intresse för träning och mat. Tycker det är superkul. I många situationer väljer jag ofta de hälsosammare alternativen på mat osv. men får alltid kommentarer av människor runt omkring, speciellt tjejkompisar som ifrågasätter varför osv. De hälsosamma alternativen är ju i samhället klassat som det ”onormala” och det ohälsosamma det ”normala”. Jag tänker att du måste fått mycket kommentarer genom din resa. Jag undrar hur du tacklat det och om du har något tips till mig då jag tycker det är väldigt jobbigt att behöva skämmas eller känna sig onormal för att man äter en sallad istället för en pizza. Skulle bli tacksam för svar.

  Du är en stor förebild och jag är inne på din blogg flera gånger varje dag, en enorm inspirationskälla och jag älskar alla dina recept!!
  KRAM

  Emilia 2014-11-03 23:17:08
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har gymmat i ett par veckor nu och jobbar stenhårt framförallt för större muskulösare ben! Jag har alltid haft komplex över att mina ben är för smala men nu när jag har blivit lite äldre (17) så har jag också blivit liiiite större! Vilket jag är glad över! Men skulle behöva tips på hur många reps och set jag borde göra i tex benböj/squats. Och borde jag ha några uppvärmningsset innan och isåfall hur många? Vilka övningar borde jag göra för att BYGGA muskler, och ska jag köra riktigt tungt?
  Tack snälla för en grym blogg!

  Julia 2014-11-03 22:02:40
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Stora övningar som squats, utfall, höftlyft, marklyft. Kör 7-12 reps och ganska tungt. Kram Ida

   idawarg 2014-11-04 16:46:39
   Svara
 • Ett tips till tjejen som skickade in frågan angående sår mellan låren på sommaren: babypuder (kroppspuder). Infantrield, alltså ”sår”, beror ju på friktionen som uppstår mellan låren när de gnids mot varandra utan mellanliggande lager kläder, i kombination med att det blir varmt och fuktigt. Med babypuder så tar man bort den friktionen genom att det blir torrt.

  Jag har precis samma problem, och fick lära mig detta under GMU:n (grundläggande militär utbildning), vi hade alltid babypuder i plutonsapoteket.

  Kostar dessutom typ ingenting, typ 40-50kr för en burk som räcker i 100 år. Finns säkert på apotek osv!

  Maloue 2014-11-03 20:39:54 http://blogg.improveme.se/minresa/
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!