Hur glad tror ni jag blev när jag hittade svensk ekologisk hönsfärs i min butik här om dagen. Gick raka vägen hem och lagade min variant på köttfärssås som är så galet god!
English: You just have to try my Chicken bolognese sauce.
Ingredienser: Ekologisk hönsfärs (kyckling- eller ekologisk nötfärs), 2 rivna morötter, purjolök, riven ingefära, 1 packet ekologiska krossade tomater, havsalt, peppar, chili flakes, curry, gurkmeja. // Ingredients: Organic minced chicken meat (or ground beef), 2 grated carrots, leek, grated ginger, 1 package organic crushed tomatoes, sea salt, pepper, chili flakes, curry, turmeric.
Gör så här: Stek färsen i kokosolja, När den är genomsett så tillsätt rivna morötter, riven ingefära och purjolök och stek i några minuter på svag värme. Häll sedan ner krossade tomater och krydda med chili, curry, havssalt, peppar och gurkmeja och låt koka ihop några minuter till.(Tillsätt vatten om så behövs) Jag serverade min med kokade risnudlar, getost och en liten salad. // Proceed like follow: Fry the minced chicken meat in coconut oil until it´s cooked through. Add grated carrot, grated ginger and leek and fry a couple of minutes. (Add water if needed). Then add crushed tomatoes and season with sea salt, pepper, curry, chili and turmeric and cook for a couple of minutes more. I served it with rice noodles, goat cheese and a small salad.