DAGENS PERSONLIGA 31 AUG 2014 – ÅTERHÄMTNINGSDAG

IMG_7804.JPGIMG_7806.JPGIMG_7805.JPGIMG_7807.JPGIgår så var det en riktig vilo- och återhämtningsdag efter veckans hårda träning. Mötte upp min fina vän Natsaha och vi hängde hela dagen och njöt av livet. Käkade först lunch tillsammans, sedan blev det en liten shoppingtur innan vi blev kaffe och chokladsugna och tog en låååång fika. Efter det tog vi en promenad hem till mig där vi mötte upp vår kära vän Alex, köpte med middag hem och satt och pratade hela kvällen/natten. SÅ mysigt!

Efter en vecka med mycket jobb och träning så är en sådan dag så välbehövligt och något man borde unna sig minst en gång i veckan. Idag känner jag mig utvilad och så peppad på ett riktigt köttigt benpass. Woop Woop! Ska ni träna något idag?

English: Yesterday I had a magic rest day. Spent the day with my wonderful frien Natasha. We ate lunch and then we took a shopping trip in town and after that a long cosy coffee and chocolate break. After that we met our friend Alex and went home to my place for dinner and talked all evening/night. SO cozy! After a week with a lot of work this day was so much needed and I think everyone needs a day like this every week 🙂 Today I´m rested and ready for a heavy leg workout. Woop Woop!  Should you do any workout today?

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej ida! Ville bara berätta att du har blivit en otroligt stor förebild för mig. Tack vare dina sunda värderingar kring mat och träning så har jag börjat äta ordentlig och nyttig mat! Istället för att äta onyttigt och sen försöka ”fixa till det” genom att svälta sig själv. Jag höll på fram och tillbaka på det sättet nästan hela sommaren kan man säga, men nu mår min kropp bättre än nånsin! 🙂 Går en pw ibland med en podcast i öronen, sprang blodomloppet med några vänner, och försöker att få till vardagsträning som passar mig utmärkt! Har aldrig mått bättre, så STORT tack till dig tjejen! DU ÄR GRYM <3

  Ellen 2014-08-31 23:20:02
  Svara
 • Hej! alltid behövligt med återhämtningsdagar!! 🙂 själv ska jag sätta mig under en varm filt och läsa din intervju i shape up. du är så fin och ser så fräsch ut Ida och är en så bra inspirationskälla!! 🙂 kram och trevlig vecka!<3

  Stina 2014-08-31 18:01:57
  Svara
  • Svar på Stinas kommentar.

   Men å tack snälla fina du vad glad jag blir att höra <3 Hoppas du fick trevlig läsning. Kram på dig

   idawarg 2014-08-31 21:13:12
   Svara
 • fikade även du chokladtårtan? 🙂 Nyfiken hur du gör när du är ute bland vänner! Jag själv väljer alltid ett rawfood alternativ/skippar fikat pga. socker och gluten. Kram!

  olivia 2014-08-31 17:46:19
  Svara
  • Svar på olivias kommentar.

   Jag kan tyvärr inte äta gluten och mjölk, fick i mig lite förra helgen och kunde inte sova på 2 nätter för att magen var orolig. Jag tog med mig egen mörk choklad till mitt kaffe 🙂 Kram

   idawarg 2014-08-31 21:12:28
   Svara
 • Hej Ida! Jag ser upp väldigt mycket till dig och läser din blogg väldigt ofta. Nu till min fråga: Jag har i 1 år nu haft en ätstörning. Jag gick ner 12 kg i vikt och blev underviktig. Jag har krigat mig upp utan någon hjälp från psykolog m.m och är nu normalviktig igen. Tyvärr är kaloriräknandet,ångesten,dåliga självbilden kvar men jag jobbar med det varje dag trots bakslag ibland. Jag har precis börjat träna igen och tränar ca 3 ggr i veckan. Brukar gå på pass som zumba, body pump och tabata. Jag tycker fortfarande det är jobbigt att se mig i spegeln och jämför mig mycket men samtidigt vill jag ju träna. Jag får även väldigt mycket ångest om jag inte hinner med ett pass. Hur ska jag göra för att sluta jämföra mig och inte få ångest när jag missar ett pass? Jag vill inte att träningen går till överdrift och jag har bara tid med 3 ggr i veckan plus att jag cyklar,går överallt dit jag ska. Räcker detta eller måste jag träna 6-7 dgr i veckan? Kram fina ida

  Julia 2014-08-31 16:44:39
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej fina Julia och tack snälla för din kommentar! Väldigt bra jobbat och vad stark du är som lyckats klara hela den vägen själv. 3 gånger i veckan räcker perfekt och mer behövs inte tränas för hälsans skull. Det bästa är om du kan hitta någon träningsform med annat fokus där du tränar för att det är kul. För mig är dans, yoga och Pole Dance en sådan grej. jag märker inte att jag tränar för ens jag går ut ur salen och är helt svett och trött. Där ligger fokusen på att klara svårare trick, komma ihåg koreografi och andning vilket tar bort fokus från vikt, kalorier och kropp. Kanske kan du hitta en sådan träningsform so passar dig? Glöm heller inte att du tränar för att göra din kropp starkare och friskare inte tvärt om. Kroppen är det finaste du har och ska tas hand om med kärlek. Kram på dig

   idawarg 2014-08-31 21:11:13
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Tack för din fina kommentar. Att du tar dig tid till mig betyder jättemycket! Jag ska försöka hitta en träningsform som jag tycker är rolig och jobba vidare med alla jobbiga tankar!

    julia 2014-08-31 21:36:14
    Svara
 • Hej Ida! Du är en stor inspiration och jag läser din blogg varje dag! Därför vänder jag mig nu till dig. Jag är 15 år och har tränat styrketräning cirka ett år. Jag har använt vikter samt kört hårda pass men har nästan bara tränat hemma. Nu efter sommaren skaffade jag ett gymkort på Friskis och Svettis. Jag körde olika pass som till exempel core, skivstång och cirkelfys. Men jag fick väldigt ont i knän och höfter, jag tänkte att det berodde på mina converse och har därför ett par bättre skor att gå i nu eftersom jag går mycket i vardagen. Men sen tänkte jag att jag kanske hade överansträngt mig. Jag har inte tränat på cirka tio dagar nu förutom att gå lite promenader och vara med på gympan i skolan. Jag vill verkligen inte skada mig så att det får konsekvenser även längre fram i livet eller gör att jag på något sätt inte kan träna. Men jag känner fortfarande av höften och knäna och idag har jag väldigt ont i nedre ryggen, ryggslutet. Beror detta på överansträngning? Till ex squats med skivstång? Vad ska jag göra? Ska jag söka hjälp eller bara vila? Men hur länge i så fall? Vill så gärna bara få höra: ”gör så här så släpper det eller träna såhär” eller nåt så att jag kan fortsätta träna. Skulle vara otroligt tacksam för svar! Kram

  Saga 2014-08-31 15:54:50
  Svara
  • Svar på Sagas kommentar.

   Hej fina du och tack för din kommentar! Det är helt omöjligt för mig att ge dig råd utan att se dig. Det låter som att det kan vara att du kört med fel teknik under passen och det är väldigt vanligt och därför jag inte rekommenderar att gå på styrkepass i stora grupper. Jag skulle råda dig att så fort som möjligt gå och besöka en sjukgymnast som kan hjälpa dig med övningar och behandling. Lycka till Kram Ida

   idawarg 2014-08-31 21:05:09
   Svara
 • Jag jobbade natt och kom hem vid 6 på morgonen men ändå körde jag ett cirkelpass med fokus på mage och kondition när jag gick upp vid 12 fast jag var en zombie typ! 🙂 Härligt att vakna till lite grann!

  Neta 2014-08-31 15:36:19 http://netas.nu
  Svara
 • Det låter som en underbar dag, grymt att du unnade dig det!! Helgdagar på stan är ju en av det saker som gör hösten så mysig! 🙂

  Lisa's healthspo 2014-08-31 15:23:01 http://healthspo.shapemeup.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag undrar hur du ser på hela vetenskapen angående att kombinera styrketräning med konditionsträning? Jag gillar till exempel att börja eller avsluta mitt träningspass på gymmet med ca 30 minuters intervallträning på löpbandet. Dock har jag nyligen hört att om man konditionstränar för tätt inpå ett styrketräningspass så kommer det påverka styrketräningen negativt och det vill man ju inte, så jag antar att jag undrar om det stämmer? Och hur tycker du att man ska lägga upp det? Hur gör du? Ibland konditionstränar jag på morgonen och styrketränar på eftermiddagen/kvällen, kan jag fortsätta med detta eller är det bättre att ha vissa bestämda dagar för kondition och andra dagar för styrka?

  Lite flummig kommentar kanske, med många frågor, men jag hoppas att du kan räta ut några av mina frågetecken!
  Kram

  Elsa 2014-08-31 13:40:24
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Hej Elsa och tack för din kommentar! Allt beror på vad du har för mål med träningen? Ska du bygga muskler så skulle jag separera all styrketräning och cardio helt och kanske till och med dra ner på cardion under perioden du bygger upp kroppen. Konditionsträning är nedbrytande och styrketräning uppbyggande så där av kan det bli fel att landa dem om man har som mål att bygga. Har du där emot som mål att gå ner många kilo i vikt så kan du blanda fritt. Ska du bara tighta till kroppen lite så kan du fortsätta köra cardio men separera gärna passen ändå.

   Jag kör 4-5 styrkepass i veckan utan cardio + 1 ”cardio pass” blandat med intervall och styrka men utan vila så fokusen ligger på uthållighet. Hoppas du fick lite klarhet? Kram Ida

   idawarg 2014-08-31 14:17:32
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!