NYTTIG SNABBLUNCH

IMG_7500.JPGIMG_7499.JPG

Här kommer tips på lunch/middag jag ofta brukar göra. Den är glutenfri, mjölkfri, nyttig och är så lätt att göra.

Ingredienser: 1 torskfilé, önskad mängd risnudlar, 1 kokt rödbeta, fetaost, purjolök, gurka, paprika, blandsallad, 1/2 citron, kokosolja, havssalt, citronpeppar.

Gör så här: Tärna torskfilén och stek den tillsammans med purjolök och krydda med havssalt och citronpeppar. Koka risnudlarna i 2-3min, häll av och lägg i lite kokosolja. Servera med en god sallad på rödbetor, blandsallad, paprika, gurka och fetaost och pressa en halv citron över.

Here´s a recipe on a lunch/dinner I use to do. It´s gluten free, dairy free, healthy and so easy to do.

Ingredients: 1 Cod fillet, rice noodles, 1 cooked beet root, feta cheese, leek, cucumber, pepper, salad, 1/2 lemon, coconut oil, sea salt, lemon pepper. 

Proceed as follow: Dice and fire the cod with the leek in coconut oil and season with seasalt and lemon pepper. Boil the rice noodles 2-3min, pour off the water and put in some coconut oil. Serve with a salad of beets, salad, pepper, cucumber and feta cheese and squeeze a half lemon over.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
  • Hej ida! Vart köper du din Acai? (Blocken alltså)

    Jennifer 2014-08-30 16:28:54 http://jenniifersjo.blogg.se
    Svara
  • Fick hem det nya numret av Shape Up och blev så glad att det var du på framsidan. Jättefin. Och en grym läsning om dig på insidan 🙂 Inspiration i massor.
    Kram och ha det fint

    browneyedgirl 2014-08-30 08:00:56 http://browneyedgirltjejen.blogspot.com
    Svara
  • Hej
    skulle inte du kunna lägga upp ett schema i stora drag för oss som vill förbränna och få tightare kropp? jag förstår att du som jobbar med träning inte vill skriva ut ett riktigt tränings schema men bara något som vi kan gå efter? ex måndag: 30 minuter kondition och så ev nått exempel på vad, jag eftersöker alltså något att gå efter, så man vet att man kommer upp i så många pass i vecakn som behövs för att komma i form, eller att man utnyttjar sina träningspass till max, behöver hjälp, är rädd att jag tränar för lite även fast jag vill tro att jag tränar mycket, får ju inga resultat 😛

    M 2014-08-29 22:30:06
    Svara
    • Svar på Ms kommentar.

      Hej M! Jag kan kolla på att köra en variant av det på veckans utmaning framöver och då räknar jag med att du är med 😉 Kram Ida

      idawarg 2014-08-30 10:01:27
      Svara
  • Hej Ida och tack för en fantastisk blogg!
    Jag har en fråga angående mat efter och före träning, eller ja det blir två-tre frågor nu istället.
    Jag är en tjej på 16 år, 169 cm och väger knappt 47 kg. Mitt mål är att gå upp i vikt och lägga på mig så mkt muskler som bara möjligt. Jag tränar innebandy 1,5h två gånger i veckan och försöker att styrketräna 2-3 gånger per vecka, samt springa eller cykla eller någon övrig kondition en gång i veckan.
    Jag har sökt och sökt på Google men alla fitnesssidor och folk säger olika om kost vid träning så mitt huvud nästan sprängs. Den uppfattningenen jag dock har fått är att man ska äta mkt kolhydrater (förhållandevis till den fett/protein procenthalten som ska va i målet), men efter blir det lite klurigare. Stämmer det att jag ska äta mer kolhydrater när jag har kört ett konditions pass än vid styrketräning och mer protein efter styrkepass änn konditions pass? Och isåfall, hur mkt är lagom för mig för ärligt talat jag hat ingen aning och jag tycker bara det är hur svårt som helst. Ska jag äta 2 vanliga mackor eller 3, 1/2 dl quinoa eller 1dl (tillexempel då). Alla dessa proportioner makes My brain go craycray.
    Tack på förhand!

    Evelina 2014-08-29 21:02:08
    Svara
    • Svar på Evelinas kommentar.

      Hej Evelina! Jag tycker inte du ska lyssna så mycket på alla dessa fitnesssidor och deras råd för alla kommer säga olika. Vill du gå upp i vikt så skulle jag byta något/några konditionspass mot tyngre styrketräning istället eftersom du även får cardio på din innebandy. Sedan så spelar det ingen roll när du äter mer kolhydrater/protein utan det som spelar roll är att du äter av alla näringsämnen och att du äter tillräckligt mycket. Eftersom du ska upp i vikt så ät helt enkelt mer och hellre för mycket än för lite. Brukar du äta 2 mackor så kör på 3, bukar du äta 1/2dl quinoa så ät 1dl nu. Se också till att få i dig proteiner så dina muskler kan byggas upp. Lycka till Kram Ida

      idawarg 2014-08-30 10:00:34
      Svara
  • Hey! Great recipe but feta cheese is out of milk so it’s not dairy free, right? 😉

    Annika 2014-08-29 18:01:56
    Svara
  • Hej Ida! Använder du förkokta rödbetor? Tycker att de tar så lång tid att koka… 🙂

    Edie 2014-08-29 17:13:01
    Svara
  • Åh, vad gott det ser ut! 🙂
    Hur är det med risnudlar förresten – är det nyttigt?
    Insåg för ett tag sedan att det är glutenfritt så det skulle ju kunna vara ett riktigt bra alternativ till pasta.

    Mirjam 2014-08-29 15:57:25
    Svara
  • hey ida to ask when our questions will be answered from the detox post? 🙂

    pola 2014-08-29 15:39:44
    Svara
  • Du använder ju en hel del kokosolja. Hur ställer du dig till andra oljor som raps och oliv?

    Lina 2014-08-29 15:32:01
    Svara
    • Svar på Linas kommentar.

      Jag gillar kokosolja bäst. De andra oljorna är inte bra att steka i då de kan förvandlas till transfer vid uppvärmning. Kram Ida

      idawarg 2014-08-29 15:47:42
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!