BANANBRÖD / BANANMUFFINS – RECEPT

IMG_7403.JPG

Det här kan vara en av de fulaste och mest misslyckade bananbröd/muffins jag gjort men jag kan då säga att det är en av de godaste! Haha och kommer definitivt göra dem igen. Jag tror mycket det berodde på de dåliga muffinformarna jag hade för smeten fastnade. Nästa gång ska jag testa med muffinsforma i plåt. Här kommer i alla fall receptet och de här passar perfekt att ha till kaffet eller som mellis.

Here´s a recipe on banana bread/muffins. They were completely unsuccessful but I think it was because of the bad muffin fold I used. Next time I will use muffin folds in metal. My banan muffin were not good-looking but they were the tastiest I´ve done. Here is the recipe.

2 mosade bananer // 2 mashed Bananas
3 matskedar chia frön <– LÄNK // 3 tbsp chia seeds
1 matskedar honung // 1 tbsp honey
1 tesked vaniljpulver // 1 tsp vanilla extract
1 tesked bakpulver // 1 tsp baking soda
1 nypa havssalt // 1 pinch of sea salt
0,75 dl glutenfritt mjöl (jag blandade mandelmjöl och bovetemjöl) // 0,75dl glutenfree fluor (I used almond flour and buckwheat flour)
1 matsked kokos olja <– LÄNK //1 tbsp coconut oil

Gör så här: Mixa chiafröna med 0,5 dl vatten och sätt åt sidan i 20 min. Mosa bananerna och blanda ner resten av ingredienserna och även då chiafröna och fördela i muffinformar. In i ugnen på 175 grader i ca 30-40min.

Mix the chia seeds with 0,5dl water and set aside for 20min. Mash the bananas and add he rest of the ingredients including the chia seeds. Pour into muffin molds and bake for 30-40min in 175degrees. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Ungefär hur många muffins blir det?:)

  Frida 2014-08-20 20:48:39
  Svara
 • Ungefär hur många muffinsar blir det? Tänkte baka till hela familjen så behöver en del 🙂

  Frida 2014-08-20 20:46:03
  Svara
 • Jag älskar att få recept av dig! 🙂 Inte bara för att allt verkar gott och nyttigt utan jag tål allt! vet du hur ovanligt de är för den som är glutenintolerant & laktoskänslig?! 😀
  Så ett jätte tack!

  Jessica 2014-08-19 20:29:00 http://lifetale.blogg.se
  Svara
  • Svar på Jessicas kommentar.

   Åh vad kul att höra 🙂 Jag vet hur det är, oftast är det alltid något som man inte tål men här i min blogg är det helt mjölk och glutenfritt och fler recept kommer 🙂 Kramis

   idawarg 2014-08-19 20:31:13
   Svara
 • Hej Ida! Vill bara börja med att säga att jag verkligen gillar din grymma blogg 🙂
  Sedan har jag en fundering. Har du några bra frukost tips till mig? Jag har som hamnat i en svacka känns det som där det bara känns tråkigt att äta frukost och jag har ingen motivation så det blir mest mackor med smör och ost. Som jag vet inte är bra att äta varje dag till frukost. Skulle verkligen bli glad om du har något tips 🙂
  kram!

  Lisa 2014-08-19 10:32:32
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Hej!
   Tips är att göra havregrynsgröt på havregryn och nåt proteinpulver på kvällen innan och lägga detta i en matlåda i kylen över natten. På morgonen är det superenkelt att toppa med tex bär, frukt, frön osv och ta med sig. Proteinpulver finns ju i en mängd smaker, så det blir variation i oändlighet och man startar dagen med både kolhydrater, protein, fibrer och vitaminer!

   Malin 2014-08-19 15:05:04
   Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Hej Lisa och tack snälla du <3 Jag själv föredrar havregrynsgröt med skivad frukt eller bär + ägg. Det håller mig mätt länge och ger bra energi till träningen. De dagar då jag inte alls känner fr frukost blir det någon god smoothie. Det är både lätt och gott att ta till sig på morgonen 🙂 Kramis

   idawarg 2014-08-19 10:45:48
   Svara
 • Hej ida! Grym blogg 🙂
  jag undrar bara vad skillnaden är på holistic inflamino och risproteinet? Jag har en väldigt känslig mage som svullnar upp av all mat i princip.

  Martina 2014-08-19 09:20:53
  Svara
  • Svar på Martinas kommentar.

   Hej Martina och tack snälla 🙂
   Risprotein är bara protein men Inflamino innehåller massa aminosyror och örter som hjälper till att läka magen och alltså så mycket mer än bara ett proteintillskott. Jag är helt kär i det och tar Inflamino –> http://www.vitamera.se/ref/idawarg/inflamino-171.html dagligen. Kram Ida

   idawarg 2014-08-19 10:44:02
   Svara
 • Verkar supergott :)Chiafrön funkar super istället för ägg! Dessutom mer basgörande för kroppen! Så jättebra att du gör den vegansk, man skulle till och med kunna göra den raw! 😀 Lite fördelar jag märkt med att äta veganskt och raw har jag satt upp här om du är intresserad 🙂 http://victoriasrawlife.blogg.se/2014/august/varfor-vegan-varfor-raw.html kram

  victoria 2014-08-19 08:50:20 http://victoriasrawlife.blogg.se/
  Svara
  • Svar på victorias kommentar.

   Ja så gott och bra alternativ till ägg. Bra inlägg, funderar själv på att gå över till att äta mer vegetariskt/veganskt 🙂

   idawarg 2014-08-19 10:41:31
   Svara
 • Hej fina Ida!
  Tycker du har så bra blogg med en bra blandning av träningstips, recept och privatliv. Det som jag skulle vilja ha mer av är tips på övningar, gärna med fria vikter!!!
  Jag skriver denna kommentar med största syfte att ställa denna fråga; om man är ojämnt stark, hur ska man träna då? T ex, min vänstra triceps är starkare än min högra, ska jag köra samma vikt på båda eller ha mer på den vänstra? Det känns som att jag tränar fel om jag har samma vikt pga bygger som jag förstått det uthålliga muskler på den vänstra då och ”biffigare” på den högra. Snälla svara!
  Plus, röstade på dig i veckorevyns bloggtävling. Heja dig! Kram

  Fanny 2014-08-18 22:28:53
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Hej Fanny och tack snälla för din kommentar och din röst! Betyder så mycket <3 Jag svarar på din kommentar i ett inlägg inom kort så håll utkik. Kramis

   idawarg 2014-08-19 10:38:46
   Svara
 • Gud vad gott!
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2014-08-18 21:54:45 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara
 • Det verkar gott! Finns det någonting att ersätta chia frön med? Jag gillar att det här receptet har mer lättillgängliga, och därmed inte så dyra, ingredienser. Ska försöka mig på det imorgon.

  Jeanna 2014-08-18 21:17:28 http://strawberryletterjeanna.blogg.se
  Svara
 • Hej!
  Är Du sugen på lite nya smycken till hösten? LJ WildHeart erbjuder handgjorda smycken i egen design!
  Besök gärna vår hemsida http://www.ljwildheart.tictail.com 😀

  LJ WildHeart 2014-08-18 20:15:26 http://www.ljwildheart.tictail.com
  Svara
 • Hej Ida!
  Grym blogg du har. De här muffinsen verkar smärrigt goda! Tänkte kolla byter du ut vanligt socker mot honung?
  Kram Anki

  Anki 2014-08-18 18:41:55
  Svara
  • Svar på Ankis kommentar.

   Hej Anki och tack snälla! Ja det skulle man kunna säga att jag gör 🙂 Använder aldrig vanligt socker utan byter det mot honung, dadlar eller annan naturlig sötning 🙂 Kram Ida

   idawarg 2014-08-19 10:10:47
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!