Hej Ida! Har nu i bara ett par få dagar undvikt gluten och laktosprodukter och måste säga att min mage mår mycket bättre! Gjorde ett undantag idag och käka pizza dock, snacka om att min mage straffar mig nu….
Men min fråga är: hur ställer du dig till soygurt/havregurt och liknande? Är det “hälsosamt” eller inte? Älskar verkligen yoghurt och müsli, men vill ju skippa laktos eftersom jag mår bättre utan.
SVAR: Hej fina du och vad glad jag blir av ett höra! Bra jobbat av dig och det är först när man tar bort alla produkter som man märker hur mycket bättre man mår utan.
Jag äter inte sojabaserade produkter pga många anledningar. HÄR kan du läsa en bra artikel om soja. Jag är inte allergisk mot gluten så därför går havregurt bra för mig (Det står att den går under mycket låg gluten halt). Havre i sig innehåller inte gluten men ofta så tillverkas havre i samma miljö som tex mjöl och därför kan det finnas spår av gluten och även i havremjölken och havregurten. Dock så funkar det för mig då jag bara är överkänslig mot gluten så bäst är om du testar dig fram.
Ett grymt alternativ som jag brukar variera med är Chiapudding. Jag blandar 2 msk ekologiska Chiafrön <–LÄNK med 1 dl kokos eller nötmjölk och kryddar med lite kanel och vaniljpulver. Ställ den i kylen över natten och ät dan efter med bär, frukt, granola och/eller sylt. MUMS!
English: Use google translate.
Kommentera