BEN OCH RUMPTRÄNING

IMG_7242.JPGIMG_7241.JPGIMG_7243.JPGIMG_7244.JPGJag har sådan träningsvärk efter benpasset jag körde i onsdags! Just nu är jag inne på min 2:a vecka på ett 6 veckors squats program eftersom jag har bestämt mig att äntligen få ordning på mina djupa squats!

English: My legs and butt is so sore after wednesdays leg workout! Right now I follow a 6 weeks squat program because I decided to learn perfect deep squats!

Måndagens träningspass: // Mondays leg workout:

Warm-up: 10 squats 20kg X 2

4 squats 40kg X 6

10/side lunges 16kg kettlebell/hand X 3

Superset: 10 hip thrusters 60kg + 15/side side walk rubber band X 3

Triset: 12 Leg extension 35kg + 10/side one leg leg press 60kg + 10 both leg leg press 80kg X 3

”Wargens Buttkiller” X 3

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Ida!
  Jag har en fråga som gäller squats som jag undrar om du skulle kunna försöka besvara. Jag har alltid gjort mina squats som så att jag helt enkelt ”bara” böjt mig ner på knäna och upp igen. Men idag så halkade jag in på en video på youtube där det var en tjej som visade bra träningstips för rumpan. Hon sa att man ska squeeza/spänna in rumpan på vägen upp ur själva squaten. Detta är något som jag som sagt aldrig har gjort tidigare, utan jag har bara kört ”upp-ner-upp-ner” fram och tillbaka utan att spänna en endaste muskel. Min fundering är då alltså, hur ska man göra en ”riktig” squat? Ska man spänna rumpan påväg upp, ska man inte eller spelar det ingen roll? Vad blir mest effektivt? Kan tillägga att de gånger jag gör squats så tycker jag knappt att det känns i rumpan, det känns mest enbart i knäna/fram på låren. Beror det på att jag är svag och ovan eller gör jag fel någonstans i övningen eller har det enbart att göra med det ovan nämnda, att jag helt enkelt inte spänner rumpan?

  Tacksam för svar! 🙂

  Helen 2014-08-17 06:02:26
  Svara
 • Ida, en snabb fråga om buttkillern. Hur ska man andas när man gör den?

  Claudia 2014-08-15 23:21:33
  Svara
 • du är så duktig ida! 🙂

  Frida 2014-08-15 20:42:10
  Svara
 • Fan alltså, det blir ingen annan träning än käkträning för min del idag!

  Chips&Choklad 2014-08-15 17:42:44 http://chipsochchokladbloggen.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida! Måste först säga att jag älskar din blogg! Men jag har en fråga till dig!

  För ett tag sen så tränade jag hela tiden men sen så slet jag ut mina knän och nu ”vågar” jag inte träna lika mycket längre och det har gjort att jag tappat min motivation nästan helt. Så min fråga är om du vet några bra övningar som inte sliter lika mycket på knäna eller hur jag kan göra för att komma tillbaka utan att vara rädd för det onda?

  Agnes Gustafsson 2014-08-15 16:51:15
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag är en 16-årig tjej som är ganska vältränad. Jag tränar ca 5 gr i veckan, fotboll, löpning och styrka ibland. Jag är mycket smal men jag har ändå kvar en fettkulle på nedermagen. Den vill inte försvinna trots att resten av min mage och kropp är tränad och smal. Är detta genetiskt? Hur kan jag ändra min livsstil för att slippa denna ”bulle” som sticker ut på magen? Tacksam för svar!

  Anna 2014-08-15 09:49:35
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej Anna! Jag förstår och det är så att vi alla har olika ställen på kroppen där fettet försvinner snabbare och saktare och så är det bara. Fortsätt träna och ät rent men protein, bra fetter och kolhydrater så kommer du hålla dig på en hälsosam nivå.

   Bästa, Ida

   idawarg 2014-08-15 11:03:19
   Svara
 • Träningsverk i röven e… allt ja behöver av livet

  cilla 2014-08-15 09:42:16 http://sparvagnsbetraktelser.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!