EN GRYM ÖVNING FÖR BAKSIDA LÅR OCH RUMPA

20140723-174210-63730147.jpg20140723-174208-63728861.jpg

1. Starting position. // 2. End position.

Flera har frågat om övningen ”Good Morning” och hur man gör den? På bilderna ovan ser ni hur den går till. // Here´s an explanation of the exercise ”Good Morning”.

1. Stå höftbrett med skivstång lite nedanför nacken. Spänn magen och börja sedan fälla i höften. // Stand hip wide with your feets and put the barbell below the neck. Tighten your stomach and start bend forward from your hips. 

2. Puta ut rumpan och fäll fram tills ni hamnar i denna position. // Stick out your butt and fold forward until you´ve reached this position. 

Den här övningen aktiverar baksida lår, rumpa och hela bålen. Jag brukar ha den i mina benpass eller i cirkelträning. // This exercise activates the butt, backside leg and the whole torso. I use it in my leg or circuit workouts. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Ohh tack för en denna övningen! Kändes lite när man utförde den, men tjena vilken träningsvärk det blev efteråt! 😀 Bästa känslan!! Kram!:D

  Alexandra 2014-08-03 09:06:43
  Svara
 • Hejsan Ida! Älskar din blogg så mycket!! Den inspirerar mig dagligen till att pusha mig själv hårdare med både mat och träning. Men jag har ett litet problem, jag är väldigt ovig/stel i baksida lår. Detta gör att jag inte kan utföra exempelvis marklyft korrekt för att det tar emot. Min fråga är om du har några bra övningar för stretcha ut baksida lår för att få en bättre rörlighet i benen. MVH Christina

  Christina 2014-08-01 22:32:06
  Svara
 • Hej Ida! 😀
  Jag är 15 år och har sedan ungefär två år sedan börjat äta väldigt nyttigt och träna regelbundet, något som fått mig att må otroligt mycket bättre. Jag har under hela denna tiden fått kommentarer från familj och släkt om att jag inte borde träna så mycket som jag gör, eftersom det kan skada min kropp. Jag är noga med att alltid ha minst en vilodag i veckan och tränar aldrig samma muskelgrupp två dagar på raken, och har länge försökt förklara att det inte alls är nödvändigt att oroa sig över mig.

  Framförallt mina föräldrar reagerar varje gång jag avstår från sötsaker och verkar ibland nästan bli arga på mig. Jag får ständigt höra att jag måste kunna unna mig saker och ting. Men om jag faktiskt inte vill ha den där kakan och känner att jag mår bättre utan, vad är det då värt?
  Jag tränar och äter som sagt bra för att det har blivit ett stort intresse för mig. Det är något som jag tycker är roligt och som jag blir glad av. Jag får absolut inte ångest av att strunta i träningen eller att äta något onyttigt, vilket min familj verkar ha fått för sig.
  Jag är så trött på att ständigt behöva försvara mig och mina val. Detta är kanske en lite svår fråga, men har du nåt tips på vad jag kan säga eller göra för att få folk att förstå mig bättre?
  Kram

  Mirjam 2014-07-31 09:05:35
  Svara
 • Hej, blev lite nyfiken varför du göra god mornings istället för raka marklyft? Är det någon extra fördel med den? Eller bara att du föredrar denna övningen? 🙂 Gillar din blogg och insta skarpt!

  Sanna 2014-07-31 02:06:58
  Svara
 • Mera magträning på din youtube kanal 🙂

  Maria 2014-07-30 23:47:57
  Svara
 • Hej, jag har en liknande fråga som den redan ställda. Jag vill gå upp i vikt hälsosamt. Jag har gått ner drygt 10 kg och är nöjd med min kropp men jag ligger på gränsen till underviktig så vill därför gå upp några kg hälsosamt, i muskler öiks, inte bli ”större/tjockare”.
  Jag äter större portioner och springer inte lika mycket men nu känner jag att jag blir rejält uppsvälld och det rubbar hela mitt självförtroende. Jag äter nyttigt, inget socker, aldrig alkohol och bara nyttiga kolhydrater. Försöker även undvika gluten och mjölk.
  Kan man gå upp i vikt utan att bli uppsvälld och större? Krävs det längre tid än att gå ner i vikt?
  Kram

  Anonym 2014-07-30 20:48:46
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Hej! Det är tyvärr helt omöjligt för mig att svara på dina frågor då jag måste vara mer insatt i dig och hur din kropp fungerar. Vi alla är olika och har olika överkänsligheter och magproblem. Testa mina råd och tillskott jag tipsade om tidigare i veckan. Lycka till Kram Ida

   idawarg 2014-07-30 21:42:07
   Svara
 • Hej ida! Jag har haft en ätstörning i ca 1 år och gått ner ca 13 kg. Nu har jag dock kämpat mig uppåt igen och är nästan normalviktig men tankar finns kvar.. Jag har inte fått hjälp av någon alls för jag känner mig dålig och svag då. Nu till min fråga, när jag ätit blir min mage ofta uppsvälld efter vilket är jättejobbigt för jag känner mig så fruktansvärt stor då. Har du något tips angående hur man kan undvika det? Jag äter väldigt nyttigt och nästan aldrig snabba kolhydrater,socker eller något sådant.

  Ella 2014-07-30 19:49:15
  Svara
  • Svar på Ellas kommentar.

   Hej fina du och jag förstår ditt problem. Har svarat på liknande frågor precis i bloggen så titta bakåt så hittar du massa tips för magen 🙂 Kramis

   idawarg 2014-07-30 21:39:29
   Svara
 • Hej Ida! 🙂 Jag har en liten fråga, kan man träna armar, axlar och rygg osv utan att man man blir ”bred” vid axlar och rygg? Så fort jag tränar mycket överkropp så blir jag alltid så bred vid axlarna och ryggen (bygger lätt muskler), men problemet är att jag inte vill ha breda axlar/rygg. Går det att träna överkroppen utan att man blir det? Isåfall hur?
  Kram!

  Nathalie 2014-07-30 15:11:53
  Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   Åh det är ju så snyggt! Men i alla fall så testa köra lägre vikter och många reps ca 20st av varje och kör gärna cirkelträning 🙂 Kram Ida

   idawarg 2014-07-30 21:38:31
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!