ÄR GET- OCH FÅROST BÄTTRE FÖR MAGEN ÄN OST FRÅN KO?

svar på kommentar

Ida! Våra skafferit ser nästan identiska ut måste jag säga, kul. Jag la om min kost för 1,5 år sedan för att bli kvitt mina magbesvär (crohns sjukdom). Idag mår jag bra och är så gott som symtomfri bortsett från att magen kan bli hård och svullen ibland. Men till saken, jag ser att du äter getost. Är det okej proteiner i den jämfört med ost från ko alltså? För jag antar att du också betraktar dig som mjölkproteinallergiker i och med hur du äter i övrigt. Skulle vara så tacksam för svar på detta då ost är något jag saknar i min kost.

Kram och tack för en bra blogg!

SVAR: Vad kul att höra och bra jobbat! Om jag ska vara ärlig så är jag lite känslig mot både get och fårost också då de innehåller lite laktos, så äter jag för mycket kan jag få problem. Men för mig är ost på get och får lättare att bryta ner än ost från komjölk och tillsammans med Cellenzym (tar 2 innan jag äter) så funkar det kalas. Enzymerna hjälper till nedbrytningen.

Du hittar cellenzym att köpa HÄR <–LÄNK.

Kramis Ida

cellenzym

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Ida!
  Jag har haft problem med att ha uppblåst mage under dagens gång och såg att du tog upp den frågan bara här om dagen och svarade att en mjölk- och glutenfri kost kan göra susen.
  Jag har börjat utesluta gluten och mjölk nu så gott det går men något som jag tycker är jobbigt är att hitta gluten- och mjölkfri sås. Jag vill inte köpa konstiga produkter utan frågar mer om det finns någon färdigsås man kan köpa? Kan man ha vatten istället för grädde i sås?
  Kram

  Fanny 2014-07-27 21:33:38
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Hej Fanny och vad kul att du ska köra på gluten och mjölkfritt. Din mage kommer tacka dig. Jag använder mig av havregrädde som är grymt bra att göra såser på och du kan använda den som vanlig grädde. Det finns också havre crème fraische som smakar kanon, typ som vanlig. Annars brukar jag också bsera mina soppor och såser på kokosmjölk. SÅ gott! Vill du ha någon röra/dressing så tycker jag att humus eller guacamole är godast. Ibland använder jag även ekologisk tacosals som sås. Finns massa alternativ att välja på 🙂 Kramis

   idawarg 2014-07-28 14:21:26
   Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Hej Fanny, jag passar på att svara här 🙂
   Det finns laktosfri grädde, gå till laktoshyllan i din matbutik så hittar du både grädde, gräddfil, creme freish, kvarg, keso osv som är helt laktosfri.
   Hoppas jag var till hjälp.

   /Jessica 🙂

   Jessica 2014-07-28 13:01:03
   Svara
   • Svar på Jessicas kommentar.

    Tack för tipsen men laktosfritt är inte samma sak som mjölkfritt så det funkar ej om man vill köra mjölkfri kost 🙂 Kramis

    idawarg 2014-07-28 14:22:47
    Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   jag måste tipsa dig om http://lohmanders.se/ helt okej bea och aioli. jag kör paleo och har ätit den någon gång när jag skulle grilla och inte hann göra en egen aioli. det bästa är ju såklart att göra själv med ägg, olivolja, salt och peppar och lite vitlök om man vill ha aioli och inte majonäs. SÅ gott och funkar till det mest. annars brukar jag också göra guacamole.

   ellen 2014-07-28 08:13:53 http://ellfi.blogg.se
   Svara
 • Det finns ju laktosfria ostar annars, dom är inte lika goda som vanlig ost men jag är själv laktosintolerant och kör på det, funkar kanon! 🙂

  Jessica 2014-07-27 19:39:04
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!