Det är väldigt sällan jag äter rött kött men när jag väl gör det så får det bli min favorit köttfärssås med ekologisk nötfärs. MUMS!
NYTTIG KÖTTFÄRSSÅS (ca. 1-2 portioner)
Ingredienser: 250 gram ekologisk nötfärs, 2 ekologiska rivna morötter, 1 paket ekologiska krossae tomater, 1/2-1 hackad gul lök, 1 dl ekologiska kokta kikärtor, chili, vitlök, havssalt, peppar, curry.
Gör så här: Stek köttfärsen tillsammans med gul lök så den får en fin färg. Tillsätt sedan rivna morötter, kikärtor och tomatsås. Krydda med chili, vitlök, salt, peppar och curry. Låt koka på låg värme i 5-10 min.
Jag serverar min med råris, sallad och toppar med fetaost. MUMS!
sven
Tack ida för ett jättegott recept!
Hej! Kan inte du förklara förderlarna med quinoa och råris om man villl gå ner i vikt istället för att äta fullkornspasta osv. 🙂
Jag tycker man ska undvika gluten då det kan förstöra matsmältningen. Quinoa är bra för att det innehåller mycket protein och båda är långsamma kolhydrater med många bra näringsämnen.
gud va gott!
Yum! Vad gott det såg och lät!
Hej Ida
Riktigt nice blog, så inspirerande! Jag har tvâ frågor1) vad äter du när du är sötsugen? 2. Har du tips pa bra träningsmusik? X
Tack för att du skriver att man ska ha ekologiskt <3<3 DET ÄR BRA FÖR kropp å natur!