SUPERBÄRET ACAÍ

Förra veckan blev jag bjuden till Camille och Andrea på Macacos. De bjöd på Acai Bowl och berättade om Acaí och vilken superfrukt det är. Den är fullproppad med antioxidanter och hjälper en trög mage att komma igång då den innehåller massa fibrer. Acaí kommer direkt från Amazonas och innehåller nästan inget socker över huvud taget. Det är svårt att få tag på bra Acaí med kvalité i Sverige men nu i framtiden kommer det gå på vissa utvalda ställen i Sverige.

Macacos Acaí kommer i frysta block och passar perfekt att ha i smoothies. Recept på Acaí Bowl som jag blev bjuden på är 1/2 banan + 1 acaí block + lite honung eller agave. Denna ska man toppa med granola, torkad frukt/bär och färska frukter och bär. Himelskt gott och ett grymt bra alternativ till yoghurt för oss som inte äter mjölk.

Vill ni veta mer om Acaí hittar ni info på… Facebook: macacosacai Instagram:@macacosacai

acaiacai1acai2

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej ida,

  hur gör du när du äter på restaurang tex utomlands eller när du blir bjuden på mat? Jag tycker att det är jätte svårt att hitta nyttiga alternativ spec när man själv inte väljer restaurang 🙂 Säger du till din kompis vad du kan äta eller hur gör du? 🙂

  kram!

  Elvira 2014-05-30 08:16:09
  Svara
  • Svar på Elviras kommentar.

   På restaurang finns det alltid alternativ och finns det ej på menyn så ser jag till att de löser gluten och mjölkfritt. Det borde alla restauranger se till at ha.

   Äter jag borta så informerar jag innan om att jag är allergisk och ibland tar jag med egen mat. 🙂

   Kramis

   idawarg 2014-05-30 09:58:14
   Svara
 • Gillar du acai borde du verkligen åka till Brasilien 😉 finns ekologiskt acaipulver att köpa på PUB (plan -1) 🙂

  Tilde 2014-05-29 23:11:42
  Svara
 • Hej, jag har bara en fråga och jag vill att du ska svara på den så fort du accepterar denna kommentaren. Behöver svar snarast.

  1. Kan man få större lår av innebandy? Funderar på att börja
  2. Finns det någon sport där man får större lår? Vill må bra och röra på mig och därför vill jag börja på någon sport. Typ om man har lår cm 47 och man vill få det till 50. Vilken sport passar bäst att få större lår utan att få smalare lår.

  Svara direkt du accepterar denna kommentar. Är tonåring.

  Hanna 2014-05-29 21:59:04
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   haha oj vilka order 😀

   Det går ej att säga om du får större lår av innebandy. Vi alla är olika. Bösta träningen för att öka volymen på låren är tyngre styrketräning med knäböj, utfall, marklyft, bespark, lårcurl.

   idawarg 2014-05-30 10:00:48
   Svara
 • Låter som det perfekta bäret! 😉

  Frida 2014-05-29 21:15:39 http://www.frideliineskriver.blogg.se
  Svara
 • Åh, påminner mig om när jag reste runt i Brasilien för några år sen! Fanns så mycket smoothies och sånt med acai, blev så besviken när jag insåg att det inte fanns hemma haha. Älskar smaken men den är lite speciell 🙂

  Sandra 2014-05-29 20:25:28
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag undrar om du har några bra övningar för låren? Är inte ute efter något ”gap” men vill tajta till det som ”sladdrar” lite på lårets insida. Har verkligen svårt att hitta kontakt med någon muskel där.

  Tack för en inspirerande blogg 🙂

  /Jeanette

  Jeanette 2014-05-29 15:05:54
  Svara
 • Ohh tack, perfekt med frukost/mellis tips!! =D

  Jessica 2014-05-29 13:53:47 http://photohugs.se
  Svara
 • Jag vet om att man inte ska skynda på viktminskningsprocessen och att man ska ha tålamod, dock tappar jag ofta motivationen då och ökar i vikt istället. Nu har jag lagt på mig 20 kg och längtar efter den där hälsosamma vältränade kroppen. Jag har funderat lite på en PT men det är väldigt mycket pengar för en student så förhoppningen är att jag ska kunna klara detta på egen hand. Jag vet om att rekommendationen är att man ska ta det försiktigt i början men jag vill gärna sätta igång ordentligt för just nu är jag så himla motiverad! Så min fråga till dig är om man kan skynda på viktminskningsprocessen utan att skada kroppen på vägen.. Har du förslag till träning och kost? Jag äter just nu frukt och grönsaker.. mycket kycklingsallad blir det, både lunch och middag, främst för att det är enkelt att göra.

  nathalie 2014-05-29 13:33:57
  Svara
  • Svar på nathalies kommentar.

   Undvik snabba kolhydrater, socker och halvfabrikat och vardagsmotionera så mycket du kan varje dag + träna. Häng på mina veckans utmaningar varje vecka och gör mina cirkelpass på http://youtube.com/idasfitness och glöm ej prenumerera på min youtubekanal.

   Kramis

   idawarg 2014-05-30 10:05:42
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!