DET HÄR MED KOLHYDRATER

SVAR-PÅ-KOMMENTAR

Hej Ida jag beundrar verkligen din blogg och du är en stor förebild. Men du säger ju att du är mot dieter men varför äter du då inte kolhydrater?

SVAR: Hej! Tack snälla för din kommentar 🙂 Jag vet inte vart du fått från att jag inte skulle äta kolhydrater? En stor del av min kost består av just kolhydrater. Bara för att jag äter glutenfritt så betyder inte det att jag inte äter kolhydrater. Jag mår inte bra av gluten och jag tror de flesta människor mår bra av att utesluta det då det inte är nödvändigt och skadar tarmarna. Jag får i mig mina kolhydrater genom bla. ris, potatis, havregryn, rotfrukter, råris, quinoa, frukt, bär, grönsaker och nötter. Älskar att baka glutenfritt bröd, glutenfria bakverk, rawfood bars mm och skulle inte må bra av en kost utan kolhydrater. Dock så ser jag till att så ofta som möjligt välja långsamma kolhydrater så mitt blodsocker håller en jämn nivå.

Kolhydrater har fått alldeles för mycket skit de senaste åren och folk har fått någon onödig kolhydratsfobi som sakta men säkert börjar försvinna. För mig är både kolhydrater och fett viktiga och fungerar som min bensin och gör att jag får kraft och energi att leva, umgås och träna.

1. Laxsallad mef kolhydratskälla rödbetor. // 2. Glutenfritt bröd gjort på torkad frukt, havre- och rismjöl. // 3. Hälsotallrik mef kolhydratskälla råris och råkostsallad. // 4. Tonfisksallad med kolhydratskälla risnudlar. // 5. Bananpannkaka med kolhydratskälla banan och frukt.

foodinspobröd1120140330-161901.jpgtonfisk salladbanana pancake

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • gud så gott! 🙂 nu blev jag hungrig!

  elin 2014-04-02 16:05:26 http://www.eelin.se
  Svara
 • Hej! Har börjat märka att jag också mår dåligt av gluten. Är det minimalt. Men en gång i månaden har vi möte på jobb och då bjuds det på mackor och bl.a. Nutella. Jag kan inte motstå det. Sen mår jag dåligt när jag fortsätter mitt jobb som består av 4 timmar i trappor. Har du något tips som kan få mig att sluta? Tack för en bra blogg!!

  Maggan 2014-04-01 11:47:49
  Svara
 • Hej ida! Först och främst, du besitter en uuunderbar blogg!! Har kommenterar det förr, men det tåls att sägas igen!

  Nu till min fråga! Jag har väldiga problem med min rygg/nacke/axlar då jag ständigt blir stel och har knutor längst hela skulderbladen, i mitten på ryggen, längst axlarna och i nacken. Det leder till att jag får EXTREM huvudvärk och knappt kan röra mig.. Hur ska jag göra för att få bort dessa hemskheter? Hur ska jag stretcha osv?

  Jag tävlar i discodans sen mååånga år tillbaka (det var jag som hittade en bild på dig och Junior om du kanske minns att jag kommenterade det förut, jag kan försöka leta fram den bilden igen om du vill!), så jag antar att det kommer därifrån. Samt alla timmar stilla sittande med dator i skolan…

  Väldigt tacksam för hjälp, det gör så ont haha!
  Kram!

  Elin 2014-03-31 23:24:48 http://Juliibarn.devote.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag undrar hur ofta du tränar magen? På din blogg så får man ju sällan se att du tränat magen eller magövningar tycker jag, varför är det så? Eller har jag missuppfattat detta men jag tycker du mest lägger upp ben och rump pass! Å andra sidan ser det verkligen ut som att du tränar magen mycket eftersom den ser så vältränad ut. Skulle du kanske kunna ta ett inlägg och skriva några magövningar som du tycker ger bra resultat, utöver de vanliga (plankan, situps ex.) tack för den bästa bloggen! Kramis.

  Vilma 2014-03-31 23:09:25
  Svara
 • Kan förstå att uppstått skräcken med allt som media matar oss med… Men därav behövs det bra förebilder som visar att man kan äta lite av allt (om man nu inte är allergisk eller intolerant) att det handlar om balans i slutändan 🙂

  Arw 2014-03-31 21:56:54
  Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Ja tyvärr så har det ju blivit någon slags onödig skräck. Kolhydrater är goda ting om man intar dem i rätt form och mängd 🙂

   idawarg 2014-03-31 22:08:33
   Svara
 • Hej Ida! Har en fråga, och tänkte att du som kan så mycket om träning kanske kan ha ett svar.
  Jag började träna för ca 10 veckor sedan, har kört 3 gånger i veckan med hyfsat tuffa pass och satsat mest på styrketräning men även lite kondition. Nu är det så att jag har gått upp 2 kg och undrar om det är möjligt att det är muskelvikt? Har dock ätit mer mat än innan då jag blir hungrigare efter jag tränat så det kanske är fett trots allt.. ja jag har ingen aning om ifall min träning har gett resultat eller inte. Har dock inget problem med vikten alls, vet däremot att jag har lätt för att bygga muskler. Så ja sammanfattningsvis: är det möjligt att gå upp ca 2 kg i muskler på 10 veckor?

  j 2014-03-31 21:44:03
  Svara
 • Hej Ida! Jag skulle gärna vilja äta mer hälsosam mat och utesluta gluten och mjölk. Men jag har ett problem. Min sambo är den som lagar all mat här hemma och han har inte samma syn på saken. Han tycker att äta nyttigt är att utesluta glass osv. Jag kan verkligen inte laga mat och tycker inte det är kul, trots att jag älskar att äta god och nyttig mat! Vad ska jag göra? Hjälp!

  Josefine 2014-03-31 21:42:33
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Jag tycker du ska börjalaga lite mat. Kolla in mina recept på bloggen. De är gluten och mjölkfria och alla är superlätta att göra. Jag lagar nämligen nästan aldrig mat som tar längre än 15 min. haha. Sedan tycker jag du ska visa honom denna videon… https://www.youtube.com/watch?v=0O-ehIkwGME

   idawarg 2014-03-31 21:50:01
   Svara
 • sen finns det ju människor som mår sjukt bra på lågkolhydratskost också. jag är en av dom. ville bara säga detta. det är en livsstil likt din. för hälsans skull och inte endast för viktnedgång! vi är alla olika, tycker det är viktigt att lyfta fram det.

  frida 2014-03-31 20:54:42
  Svara
  • Svar på fridas kommentar.

   Absolut det finns dem som funkar kanon med fett som energikälla. lågkolhydratskost funkar även väldigt bra på mig under perioder som jag inte tränar så mycket.

   idawarg 2014-03-31 21:54:04
   Svara
 • JÄTTEBRA att du tar upp detta! Kolhydratsskräcken är pågående bland främst unga tjejer. Och jag tror du är en stor förebild för just många unga tjejer. MER sånt, Ida! Superbra. 🙂

  Antonia 2014-03-31 19:51:31 http://www.fullfrulle.se
  Svara
  • Svar på Antonias kommentar.

   Ja tack! Känns just nu som om väldigt många är rädda för kolhydrater helt i onödan. Kolhydrater är kanon i rätt form och mängd precis som alla andra näringsämnen 🙂

   idawarg 2014-03-31 21:55:17
   Svara
 • Jag har läst din blogg i några månader nu och jag måste bara säga att den är helt klart en av mina favoriter! Du är grym och jag blir inspirerad till tusen. Älskar dina workout videos på youtube och skulle verkligen uppskatta fler sådana. Ha det super! Kram

  Lovisa 2014-03-31 19:19:55
  Svara
 • När kommer vinnaren av #wargruncallange dras? 🙂

  Anonym 2014-03-31 19:13:35 http://Almasmode.forme.se
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Jag har redan meddelat de 3 som vunnit #wargrun. Bra att du påminner mig om att skriva ut det. Fler tävlingar kommer i framtiden 🙂

   idawarg 2014-03-31 21:56:53
   Svara
 • Har du några bra recept på något gott och enkelt bröd och bakverk?? Har precis slutat äta gluten men jag tycker det är jätte svårt med bakningen, har för det mesta inte tyckt om de bröd jag testat på osv!

  Melinda 2014-03-31 18:52:42
  Svara
  • Svar på Melindas kommentar.

   Absolut. Du hittar massa recept i kategorien under headern på recept/bröd/mellanmål och fika. 🙂 Mer recept kommer så fort jag får tillgång till mitt kök igen. 🙂 Flyttar förhoppningsvis in i min lägenhet inom 3 veckor

   idawarg 2014-03-31 21:58:25
   Svara
 • Tyckte jag såg kolhydrater i varenda måltid där! Sjukt gott såg det ut också!

  pilla 2014-03-31 18:38:53 http://pernillabredolt.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!