HUR BLIR JAG EN BÄTTRE DISCO DANSERE?

Hej Ida! Skulle du kunna ge några tips till discodansare? Hur tar man sig upp i klasser och hur stickar man ut från mängden i brons och silver?

SVAR: Kul med en discofråga 🙂 Som du är inne på så gäller det att sticka ut och det tycker jag man gör bäst genom att lägga in personliga steg och trix som ingen annan gör och att dansen matchar med outfiten. Trivs du och känner du dig hemma i din dans och outfit så syns det och självförtroendet blir bättre.

Sedan så är det bara att öva på sin dans om och om igen så man kan den utan och innan och i sömnen. Se till att du har så bra kondition och styrka som krävs för att utföra programmet helt perfket så lång tid (eller helst lite längre) som du kör på tävling. Jag skulle satsa på att ha programmet klart mins 4 veckor innan tävling så man de resterande veckorna bara kan finslipa. Jag vet att det känns töntigt men öva även på utstråling och uttryck när du övar på ditt program under träningarna. Ett grymt tips är också att filma dig själv under träning och ta hem och studera i detalj vad som kan göras bättre. Sträcker du alla armar och ben? Pointar du fötterna? Finns det något som ser slarvigt ut? Behöver du stretcha något för att få högre kickar? Behöver du träna spensten för att få högre hopp?

Allt räknas! Lycka till, jag håller tummarna! Kram Ida

För er som inte vet vad disco dans är så kommer här en film på Världsmästaren i junior klassen 2013.

[youtube id=”A06rO5OM5SQ”]

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • åh jag har dansat disco hela mitt liv men slutade 2011 då jag dansat en tävling i högsta klassen. Min syster Celine är svensk mästare i pardisco och freestyle!

  http://josefinsdream.blogg.se

  JOSEFINSDREAM 2014-02-27 17:08:00
  Svara
 • Coolt att vara sådär vig!

  Linde 2014-02-27 11:15:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag har en fråga till dig! I julas satte jag igång med träningen på riktigt och det har faktiskt gått förvånansvärt bra! 🙂 jag har börjat intressera mig mer om både träning och kost. Jag äter sällan ris, potatis m.m, utan byter istället ut det mot grönsaker. Fast det är det här med brödet.. Är grovt bröd (t.ex. lingongrova) lika ”farligt” som vanligt ljust bröd? Eller bör man skippa bröd överhuvudtaget för bättre resultat med träningen?
  Jag vill också passa på att säga att jag älskar alla nyttiga recept du lägger upp och dina bra träningstips! Tack på förhand! 😀

  Anonym 2014-02-26 21:35:00
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Skippa lingongrovat, det är färgämne som gör det brödet ”mörkt”, fullt med socker! Gör eget istället med en massa frön i. Super gott!

   C 2014-02-27 06:10:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!