HUR STÅR JAG EMOT ALKOHOLEN?

Hej Ida.
Jag är vanligtvis en partydrottning som går ut ofta och festar med mina polare och då är ofta alkoholen en del av det hela. Har vid ett flertal tillfällen av endast små mängder alkohol fått hemsk magkatarr i form av en brännande känsla i magen, illamående och smärtor och efter det följer kräkningar. Det här har hänt vid flera tillfällen och har provat olika metoder för att katarren ska hålla sig borta vllket inte har hjälpt mig alls. Nu har jag bestämt mig för att sluta med alkohol i ett par månader för att se om min mage kan repa sig från katarren. Jag tror inte mina vänner kommer att säga emot men folk inom min familj kommer med all säkerhet att klaga på mig att jag inte ”unnar mig” ett glas vin då och då :/ Hur ska jag tackla det? Känns svårare att stå emot om de inom familjen börjar klaga.

SVAR: Hej och tack för din kommetar. Det gör mig så arg att höra att det ska vara så svårt för folk att acceptera att man inte vill dricka alkohol. Jag fick och får fortfarande ta skit och onödiga kommentarer/frågor. Helt otroligt att man ska behöva försvara och förklara sig för att man inte vill dricka alkohol. Borde egentligen vara tvärt om! Att hälla i sig rent gift som får en att tappa kontrollen och göra konstiga saker och sedan må så sjukt dåligt en hel dag efteråt. Varför utsätter man sig för det frivilligt egentligen?

Men i alla fall så tycker jag att du ska förklara för alla som frågar att du mår jättedåligt av alkohol. Själv är jag allergisk mot alkohol och det är en väldigt skön och enkel förklaring som många nöjer sig med. Jag är nämligen allergisk mot jäst och det låter som att du skulle kunna vara det också. Kanske en bra ide att kolla upp det? Får du ont i magen eller känner du dig svullen av bröd också?

När jag slutade dricka för några år sedan så var det ett jäkla liv på mina vänner om varför jag inte drack något längre. Jag tog endel skit men stod alltid på mig och jag undvek många gånger att följa med på fest för jag orkade inte med tjatet. De vande sig tillslut och nu är det inte några konstigheter med att jag är nykter hela kvällen. Dock så känner jag mig fortfarande väldigt obekväm bland nya männiksor på tex. fester, bröllop mm och slipper det helst. Men som tur är så har jag min pojkvän som inte heller dricker vilket är skönt. Jag har också skaffat många nya vänner som inte heller dricker och som delar samma stora intresse för träning och hälsa som mig. En stor rekommendation 🙂

Du ska aldrig dricka något som du inte vill. Stå på dig!

Kram Ida

Jag har sammanlagt druckit 2 glas vin under 2013 och det smakade rävgift och var inte alls värt det.

 

 

LIVSKVALITE

Idag var jag och körde ett härligt lunchpass. Så skönt att få träningen gjord i början av dagen. Körde mitt specialsydda träningsprogram. Går verkligen runt med ständig träningsvärk efter det passet vilket känns fantastiskt. Det här är 3e veckan jag kör det och jag måste faktiskt säga att övningarna börjar bli lättare att utföra och jag har kunnat lägga på vikt på några och lägga på fler reps på några övningar. Ska köra samma pass denna veckan + 1 vecka till innna jag utvecklar det.

Sådan träningspass följt av en stor och god lunch är för mig livskvalité och får mig att må så bra.

FOODINSPO

I lördags var jag på det ekologiska Cafét Ekoist och fikade. Så gott och så vacker mat. Att fika förknippas oftasty med onyttigheter men så behöver det inte alls vara…

Färskpressad grön juice med torkade bär och kokosflingor.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!