HUR GÅR MAN TILL VÄGA FÖR ATT JOBBA MED TRÄNING? VAD ÄTER JAG TILL FREDAGSMYS?

Jag är 14 år, Vad är bästa träningen för att få platt mage och gå ner några kilon för min ålder? Och hur gammal måste man vara för att ha pt, och för att få ett kost schema skrivet till sig? 🙂

SVAR: Hej! I din ålder ska man inte exprimentera för mycket med maten. Se till att äta bra mat och dra ner på sötsaker och snabbmat och träna regelbundet. Det är olika på olika gym men oftast är åldersgränsen 16 år. Dock så förstår jag inte det då även unga mår bra av styrketräning. Men kolla runt på gymmen nära dig och se om det går om dina föräldrar tillåter dig. Lycka till!

Hej Ida!
jag är en 15:årig tjej som brinner för allt som har att göra med hälsa och kost. Upptäckte hur viktigt hälsan är då jag varit sjuk i anorexi och blev frisk ungefär för ett år sen. Det är så att jag börjar gymnasiet nästa år och jag vet inte riktigt vilken linje/ inriktning man kan välja, så jag undrar:
– vad valde du för linje?
– hur har du jobbat dig upp till att va så bra på det du gör idag?
– vad gjorde du efter gymnasiet, utbilda du dig direkt till en PT?
– hur ska man göra om man också vill bli kostrådsgivare eller nåt sånt inom kost iallafall. 
om du hade kunnat berätta lite grann om vad du valde och gjorde så skulle jag verkligen bli riktigt glad!
tacksam för svar, du är min förebild!

SVAR: Hej fina du och tack för din kommentar 🙂 <3 Fantastiskt att höra att du blivit frisk, starkt jobbat! Här kommer svar på dina frågor:

– Jag gick Estetisk linje med inriktning dans.

– Håller man på med något man verkligen brinner för så blir man oftast bra på det. Gäller bara att våga satsa och tro på sig själv och det man gör och kunna tackla motgångar för de kommer alltid.

– Efter gymnasiet så flyttade jag till Stockholm och jobbade med dans. Utbildade mig till professionell dansare under 4 år och direkt när jag var klar med det gick jag min PT-utbildning.

– Jag valde utbildning efter rekommendationer. Min egen PT som jag tränade med hade gått PT-school i Stockholm och var supernöjd och alla som jag pratade med rekommenderade också den utbildningen. Superbra att ha en sådan utbildning i grunden men branschen utvecklas hela tiden och det gäller att hålla sig uppdaterad och läsa på och gå nya kurser hela tiden vilket jag kommer börja göra. Om några veckor åker jag till Ronneby över en helg för att gå en tränarutbildning på STAC och skaffa ännu mer träningsinspiration . Ser jag verkligen fram emot!

Jag har fått en sträckning i en muskel som fäster i mitt högra revben. Det upptäcktes ett par dygn efter ett löppass så några direkta åtgärder blev inte av. Frågorna är helt enkelt; Vad ska jag tänka på? När kan jag börja träna överkropp igen? Vad för konditionsträning kan jag köra som inte skadar under tiden det läker? (promenader gör också ont) Tack!

SVAR: Hej tjejen! Det du ska undvika är att sträcka ut den muskeln som blivit skadad. Jag skulle råda dig till att undvika allt som gör ont och vila tills det känns bra igen. Skulle också råda dig att kolla upp din skada hos en sjukgymnast som kan hjälpa dig med rehabövningar.

1. Favorit produkter från fitnessguru?

2. Favoritsmaker på Proteinbars och onewhey från fitnessguru?

3. Är falafell bra eller dåligt?

4. Vad äter du en fredagkväll till en film? 🙂

SVAR:

1. Kokosoljan – LÄNK, ekologiska jordnötssmöret – LÄNK och ONE BAKE – LÄNK 🙂

2. Chocolate Crisp – LÄNK och French Vanilla – LÄNK.

3. Hemmagjord falafel som ej är friterad är kalas. Men är den friterad så är den inte det bästa valet.

4. Då äter jag skivat äpple och/eller banan med en stor klick av Fitnessgurus Ekologiska jordnötssmör, hemmagjorda rawfoodbollar eller bananpannkakor. MUMS!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej!
  Jag funderar på övningar man kan göra för att stärka upp knäna, har du några tips? 🙂

  Hilda 2013-09-26 13:15:00
  Svara
 • Du svarade på din egen fråga om varför man inte får gå på gymmet vid så pass ung ålder. Det är inte bra att mixtra med sin kropp men man kan istället vara aktiv på gympan i skolan och på sitt fritidsintresse. Jag gick exempelvis innebandy ett tag som ung.

  Alex 2013-09-26 09:34:00
  Svara
 • Ang. Fråga 2 om pt osv så kan man gå en yrkesförberedande pt-linje på vackstanäs (ett gymnasium i Södertälje) om man bor i närheten. De har även ett internat om man verkligen vill gå där men inte bor nära!

  Kram

  näva gunnarsson 2013-09-25 23:17:00
  Svara
 • Hej!
  Jag börjar få lite panik över att jag gått upp några kg i vikt (170 cm, vågen sa idag 59kg…)
  Vet att man inte bara ska titta på siffrorna på vågen osv men de ger ju trots allt en indikation.. Jag tränar rätt mkt, ca 5 ggr/v (blandad kompott, men en snittvecka blir väl två st 1-milspass löpning, ett bodypump, ett GRIT, spinning samt core). Jag hoppas att vikten jag gått upp iallafall till viss del är muskler men hur vet jag det? Jag tänker på vad jag äter, visst dricker jag vin då och då men hälsosam mat i övrigt. Är rädd att jag bara går upp och upp och bara ser stor ut, inte vältränad och fit om du förstår..? Tack för grym blogg! 🙂

  MJ 2013-09-25 21:44:00
  Svara
 • Hej Ida! jag vill få en platt och snygg magen. hur ska jag göra för att få det? ska man träna mycket styrka för magen eller ska man minska på styrka? om man ska köra styrka, ska man i så fall träna med tunga vikter eller lätta? hade varit jätte snällt om du ville berätta lite hur jag ska gå till väga 🙂

  Mia 2013-09-25 21:15:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!