Många av er har frågat efter recept på ett gott, enkelt och nyttigt bröd man kan baka hemma. Här kommer mitt absoluta favoritbröd. Det är inte helt glutenfritt då det innehåller dinkelmjöl men ska under helgen försöka mig på att hitta ett glutenfritt alternativ så jag kan njuta av detta underbara bröd.
För er som tål gluten rekommenderar jag verkligen att testa detta recept…
Ingridienser: 2 dl havregryn, 5dl dinkelmjöl, 1dl linfrön (jag tog krossade), 1 dl sesamfrön, 2tsk bikarbonat, en nypa havssalt, 3 msk honung, 1 rivet äpple, 4 dl yoghurt (jag tog naturell yoghurt 3%).
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop alla torra ingridienser. Riv ner äpplet och tillsätt honung och yoghurt. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll/kleta i smeten. Vill man kan man ha lite pumpafrön uppe på. Skjuts in i ugnen 45-60min.
Hej! Använde du ett grönt eller rött äpple? Spelar det någon roll?
Ser så gott ut måste verkligen prova detta
Hej skulle verkligen vilja veta hur näringsvärdet är? Vet du?
Jag tänkte kolla om man kanske kan göra detta bröd fast till frallor istället? Ska definitivt testa detta bröd imorgon!! 🙂 superbra tips!
Jag har testat att göra det här brödet och det var jättegott! En favorit hos brosan. Jag tänkte baka det idag fast jag har inte dinkel så jag undrar om det gå lika bra med grahamsmjöl istället?
Jätte gott bröd! Om man tar ett sött rött äpple kan man minska honungsmängden, det blir lika bra och ännu lite nyttigare 🙂
Har nyss börjat följa din blogg! Bakade brödet i förra veckan och det var riktigt gott!! Hoppas att du snart lägger ut fler nyttiga recept:)
Brödet är suuper gott! Tack för receptet! 😀 Dock blev pumpakärnorna lte brända… :/
Bakade detta bröd i helgen och det blev kanongott! Dock inte lika mörkt som på bilden men kan bero på att ja hade siktat dinkelmjöl istället för fullkorn + hela linfrön istället för krossade. Supergott hur som helst! Tack 🙂
Bakade detta bröd idag men bytte ut äpple mot morot. Supeeeer gott!!
Vart förvaras brödet bäst? I skafferi, kylen?
I plast eller i papper?
Jag har bakat brödet en gång och nu är det dags för omgång två! 🙂 Jag har även räknat på näringsvärdet, hela limpan innehåller ca 2500 kcal
Näringsvärdet skulle jag också vilja veta!
:))
Hej tänkte bara kolla om du vet näringsvärdet på detta bröd?
Gick in här eftersom jag såg detta recept. Ska definitivt baka det ikväll!
Passade även på att svara på en av kommentarerna till dig här nedan, hoppas att det är ok 🙂
Hej Ida!
Tänkte bara fråga hur mycket kalorier det är i brödet och hur mycket per skiva?
Jag är 16 år, är 165 cm lång och väger 61 kg. Jag har matberoende då jag inte kan sluta äta när jag blir mätt och sedan får panik över att jag åt allt det. Hur ska jag göra för att få bort det eftersom jag vill tajta till det lite här och där och gå ner något kilo. 🙂
Du är sexton år och växer än. Tänk på att lyssna på kroppen – att du inte kan sluta äta beror med stor sannolikhet på att din kropp saknar något i näringsväg för att kunna fortsätta utvecklas. Det viktigaste är att du inte får panik över det, utan gör vad du kan för att hjälpa kroppen!
Förresten så är ALLA beroende av mat. Ta reda på vad det är du vill äta mer av, exakt. Är det fisken, smöret, kycklingen, potatisen eller pastan? Tränar du och rör på dig? Då behöver du definitivt mat och speciellt protein och kolhydrater. Är du mindre rörlig så behöver du också äta. Nu i hösttider är det dessutom många som behöver lite mer kolhydrater när kylan faller på och kroppen behöver snabb energi för att värma sig. Var inte rädd för det – kroppen fungerar på ett visst sätt och det gäller alla människokroppar. Kämpa inte emot det för det mår ingen bra av i slutändan.
Men om du ändå är orolig, så välj långsamma kolhydrater framför snabba, och träna ett par gånger i veckan. Att du äter är endast bra och ingen anledning att göra det till ett problem – välj rätt grejer att äta, inte att äta mindre!
går det att byta ut yoghurten mot filmjölk tror ni? råkar ha det hemma och blir jättesugen på att baka detta bröd! 🙂
Kan man byta ut dinkel mot fullkornsdinkel tror du, eller blir det torrt då? Är så sugen att prova detta bröd!!
Jag bakar det alltid med fullkornsdinkel. Blir tillkommer godare då!!
Ett tips för er glutenfria som gör detta brödet är att ta bovetemjöl istället ! blir supergott det med=)
Hej ida! Tänkte bara tipsa om hur jag gjorde detta bröd för ett glutenfritt alternativ. Jag bytte ut dinkelmjölet mot bovetemjöl och din favorit one bake 🙂 ca 2,5 dl av varje. Blev suuuper gott!! Slängde i en halv msk fiberhusk också då ibland när jag bakar med one bake upplever att det inte binder ihop lika bra och svårt att skära skivor men detta blev verkligen toppen.
Åh bra tips om kikärtsmjöl, det ska jag också testa 🙂
Älskar detta bröd! Har gjort det säkert 5-6 gånger med olika ändringar i receptet. Ex. Russin/valnötter, har bytt ut äpplet mot 1-2 rivna morötter – rekommenderas varmt!! Sist tog jag endast 3dl rågmjöl och la till mer havregryn. Verkligen supergott & enkelt bröd!!
men vad roligt och höra och jag kommer ihåg att det var det godaste brödet jag bakat 🙂 Ska se till att hitta en glutenfrivariant av det 🙂
Provade brödet och det är underbart! Hällde i lite krossade hasselnötter oxå och då blev den ännu godare om det ens var möjligt! Tack bruden och mer recept tack 🙂
Å gud vad gott måste också testa med nötter 🙂
Hej Ida! Jag bakade brödet igår kväll. Resultatet blev gott men extremt kladdigt! Mätte med temperatur innan jag tog ut det för att vara säker på att det skulle vara klart, men när jag sedan skar upp det var det väldigt kladdigt och kändes typ inte klart. Kan det vara äpplet som gjorde det? Kram
Hej Linda! Jag förstår, lät du det valna ordentligt innan du skärde upp det? Om inte så rekommenderar jag det nästa gång. Sedan så kan det bero på många säker. Alla äpplen är ju olika stora och olika saftiga. Testa att pressa ut lite vätska ur äpplet nästa gång. Sedan är ju alla ugnar olika. Kanske hade brödet behövt varit inne en stund till? Hoppas det smakade bra i alla fall? 🙂
Jag åt det i morse så det hade definitivt svalnat när jag skar upp det 😉 Hade det inne i en timme. Brukar du ha det i mitten av ugnen eller i nedre delen? Ska absolut ge det en chans till och den gången krama ut äpplet, för det var supergott annars 🙂 Stor kram!
Jag har det i mitten av ugnen. kanske har jag en starkare ugn? Hoppas det blir bättre nästa gång 🙂
HEJ! JAG VILL TIPSA OM VART JAG FYNDAR MÄRKESVAROR SUPERBILLIGT! !!!!!!!!
T.EX. ODD MOLLY, SKOR, SMYCKEN, BARN, INREDNING …..M.M
http://campadre.se/tipsa/7817. Även denna sida har jag tjänat tusentalskronor genom att handla på internet genom denna sida (tex på nelly, Apollo mm) http://www.gratisbio.se/?RecruiterID=302794
Vad hände med ditt mjölk- och glutenfria liv? Alla dina argument stämde angående den livsstilen men det känns som att du inte köper det du skriver om själv utan hoppar på en sak just för att det kanske är trendigt för stunden. Ditt liv, ditt val, ditt beslut. Men för mig tappar du trovärdighet i det du skriver, vare sig det är mat, träning etc.
Trevlig helg!
Vänlig hälsning
Malin
Hej Malin!Nu förstår jag inte riktigt vad du menar? Jag har ätit både gluten- och komjölksfritt sedan december 2012. Läser du texten till inlägget så ser du att jag ska testa baka detta bröd faste en glutenfri variant i helgen. / Ida
Byt ut dinkelmjölet mot havremjöl, min nya favorit i glutenfrittdjungeln. Vill du ha ett supersaftigt bröd så tar du mandelmjöl och lite fiberhusk istället. Brukar göra ett liknande bröd och då blir dessa varianter toppen 🙂
Yes jag funderar på havremjöl men blir så mycket havre då eftersom det redan är 2 dl havregryn i, men kanske funkar ändå. Hade önskat att jag kunde använda mandelmjöl men är allergisk :S Kanske får ihop något annat nötmjöl 🙂
Varifrån kommer receptet – har du kommit på det själv?
Det är ett gammalt recept som jag fått av en vän som jag sedan ändrat om i 🙂
Såg riktigt gott ut! Ska testa 🙂
Yes det tycker jag verkligen, så gott 🙂
Later jattegott!! Anvander du dinkelmjol fullkorn eller siktat?
Fullkornsdinkel 🙂
För glutenfritt bröd/bak brukar jag använda Sempers glutenfria mix. Riktigt bra!
Tack för tipset det ska jag kolla in 🙂