JAG ÄR UNDERBAR!

Varje dag får jag mail och kommentarer från er om hur ni ska få bort fett på magen, få ett mellanrum mellan benen, få snygga vältränade armar, bli av med gropar i låren osv. Det är absolut inget fel med att ha de här träningsmålen och jag pushar och försöker hjälpa både er läsare och mina klienter varje dag för att nå målen. MEN, en sak man inte ska glömma är att samtidigt lära sig älska sig själv och sin kropp! För hur många mål ni än uppnår med ert utseende så sitter lyckan på insidan!

Nu kanske ni tänker ”lätt för mig att säga som är så vältränad och smal”! Men hur vet ni att jag tycker det? Jag har också delar av min kropp jag inte är nöjd med och skulle jag få välja skulle jag radera celluliter som finns lite här och var, vilja ha lite mera former och samtidigt vara lite mer deffad osv. Men jag jobbar varje dag med att lära mig älska och vara tacksam för den kroppen som jag har! Det är lättare sagt än gjort och precis samma som jag tränar min kropp så måste jag också boosta sig själv med positiva tankar och ord för att hålla uppe min självkänsla.

Det finns ingen som dömmer en så hårt som en själv och varenda människa på denna jord har nog något komplex som de skulle fixa till om de fick välja fritt! Men problemet med det är att när man väl fixat till det så kommer det dyka upp något nytt som man vill förändra. Jag har inget emot skönhetsingrepp men gör man ett ingepp för att man tror att man ska bli lycklig bara för att man ändrar just den kroppsdelen så tycker jag att man gör det av fel anledning. Lycka sitter inte på utsidan utan på insidan!

Så att säga minst 5 positiva saker om sig själv varje dag och verkligen mena det gör susen! Det kanske låter löjligt men det funkar, TESTA! Fokusera på alla bra saker med dig och din kropp istället för det du är missnöjd över, så kommer du både må bättre och också bli mer attraktiv!

Hur ser ni på det här? Ger ni er själva positiva ord och tankar varje dag eller dömmer ni bara?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej Ida! Jag har en liten fråga jag funderar över. Det är nämligen så att jag tänker rätt ofta att jag ska gå upp lite tidigare och ge nig ut och springa innan skolan. Men jag brukar ofta känna att jag behöver den där timmen sömn mer än jag behöver en springtur, det är inte lathet som spelar in utan det är vetskapen om att jag sover lite för lite som gör att jag tvekar på om det verkligen är värt att gå upp 1h tidigare för att springa.. Så min fråga är, vad behöver kroppen mest, 1 extra timme sömn eller en springtur på 5km? (De dagar jag vill springa på morgonen är de dagar jag inte kan träna på eftermiddagen/kvällen) (Jag är 15 snart 16 är). Kram!

  Stella 2013-05-30 23:39:00
  Svara
 • Hej Ida. Jag hamnade här av en slump och det här är det första inlägget jag läser av dig…och vad glad jag blev! Jag kan bara säga att jag helt och hållet håller med. Jättefint inlägg, bra gjort!

  Karriärkvinna 2013-05-30 18:17:00 http://Www.karriärkvinna.se/
  Svara
 • Jag tror jag försöker tänka så positivt som möjligt och lägga större vikt vid det som jag gillar med mig själv än tvärtom, sedan kan jag ha en dålig dag ibland som de flesta andra människor då allting bara är fel. Jag tror att mitt gymnasium hjälpte väldigt mycket med att lära en att tänka på ett positivt sätt. Vi hade mental träning på schemat varje dag där vi gjorde olika övningar samt en kurs på 2,5 år där vi fick läsa mer djupgående om mental träning!

  http://neta.webblogg.se

  Neta 2013-05-30 16:25:00
  Svara
 • Jag har nyligen skrivit ett inlägg om just det här! Läs det gärna här: Jag älskar MIG ! Och sedan vill jag tacka för en superblogg Ida, du är en sådan positiv förebild för unga tjejer. Tack!

  Antonia 2013-05-30 16:00:00
  Svara
  • Svar på Antonias kommentar.

   Men vad kul då ska jag gå in och läsa 🙂 Tack snälla för dina ord! Det värmer verkligen att höra <3

   idawarg 2013-05-30 17:28:00
   Svara
 • Jag brukar ge mig själv positiva tankar och så nästan varje dag. Jag älskar mina ben väldigt mycket. Nyss hade jag precis varenda kroppsdel på min kropp, för ca. ett år sedan. Och då menar jag precis allt. Men nu älskar jag mina ben massor och förstår inte vad jag har sett för fel på dem förut. Och i mitt ansikte har jag hittat flera fina delar. Mitt självförtroende går iaf uppåt, även om det är mycket saker jag inte alls gillar. Men jag gör mitt bästa och försöker tänka på de positiva sakerna ändå 🙂

  Väldigt bra skrivet btw!

  jjennaa.blogg.se 2013-05-30 15:28:00
  Svara
 • Ah… Så himla bra skrivet. Det är just därför jag tycker så mycket om din blogg Ida. Dagens s.k. ”idealkrav” håller på att ta kål på unga tjejer och killar i landet och sociala nätverk som bloggar har blivit ett sätt för att t.ex. snabbt kunna gå ner i vikt. Och förutom att ge hälsosamma tränings & -mattips så gör du ett sånt här inlägg för att poängtera budskapet. Toppen! 🙂

  RockyRoute 2013-05-30 15:18:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag gillar dig och din blogg skarpt! Du verkar va en person som har koll så jag testar att fråga dig.!

  Jag är ca. 160 lång men väger endast 48kg. Nu tänkte jag komma igång och träna styrka ca 3 ggr i veckan, öka protein intaget samt ! Vill gå upp ca 4kg, men främst vill jag ha en större rumpa (vet att jag kan få det pga att jag haft det förut haha). Mitt problem är att jag har extremt dåliga knän och dom fylls med vätska så fort jag gör squats eller liknande. Har du nå tips på några övningar som inte tär så mkt på knäna men som funkar SUPER bra med rumpan. (Jag känner nämligen nästan aldrig nån värk i rumpan efter jag tränat, vet ej vad jag gör för fel). Hehe mkt här på samma gång!

  AsoK 2013-05-30 14:46:00
  Svara
  • Svar på AsoKs kommentar.

   Absolut det finns många övningar du kan göra. Man kan tex göra ”bakåtkickar” i Cabelcross maskinen eller höftlyft med vikt. Gör utfall lika ont? Testa göra utfall och se till att alltid ha 90 grader i främre knät så knät aldrig passerar tån. Lycka till! Kram Ida

   idawarg 2013-05-30 17:31:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!