BYGGA STÖRRE RUMPA

Jag har aldrig varit känd för att ha en stor rumpa… tyvärr! haha. Mycket av det har med att göra att jag är för rastlös och tycker det är otroligt tråkigt att vila mellan övningar på gymmet. Jag föredrar att köra snabba effektiva pass med flera övningar i rad utan vila. Det här tightar till och förbränner mer än det bygger. Men nu har jag bestämt mig för att försöka bygga på underkroppen och då är det tyngre vikter, 10-15 reps och vila mellan seten som gäller! Får se hur länge jag håller har tålamod med detta upplägg 😀

I dag på gymmet i väntan på nästa set benpress. Snark…

.

Idag hade jag problem med knäböj då hela min överkropp är så trött efter Pole-, tricept, axel och ryggträning tidigare i veckan så överkroppen ville inte samarbeta och var ostabil. Körde i alla fall 3×10 men slutade när jag kände att tekniken svek mig och jag började kompensera snett.

Satsade istället på benpressen som inte kräver någon större teknik, utan det är bara att lasta på och kötta. Jag är inte mycket för maskiner men när man ska bygga och vill lasta på är det en god ide och speciellt om man är trött och inte kan hålla tekniken. Det blev i alla fall 10 x 5 set vilket kommer kännas i mina ben och rumpa tills imorgon kan jag lova 😀

Sedan blev det superset med raka marklyft och höftlyft och avslutade hela rumpfesten med ”bugningar”. (De går till så att man står höftbrett med lite lätt böjda ben och har en skivstång på skuldrorna. Sedan gör man en bugning med rakrygg och reser sig sedan.) Det här tar som attans i baksida ben och rumpa på mig, men väldigt viktigt att man orkar hålla bålen rak och ett buktryck genom hela övningen om man ska ge sig på denna.

Efter dagens benpass.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • hur länge vilar du mellan seten?

  amanda 2013-05-26 16:52:00
  Svara
 • Hej Ida, jag har en fråga jag hoppas du skulle kunna svara på! 🙂
  Det är så att under en längre tid har lidit av ätstörningar och då gick jag ner otroligt mycket i vikt, och nu är det ingenting kvar av mig nästan! Under den här tiden gjorde jag enbart kondition vilket har lett till att jag nu är helt platt med inga muskler. Jag börjar sakta men säker bli frisk från mina ätstörning då jag har insett att jag har blivit för smal, så nu har jag dragit ner på konditionen och börjat kört styrka så jag får lite former igen. Men jag är otroligt rädd att jag ska få mer fett på kroppen när jag kör styrka för jag har läst att man lägger på sig fett när man bulkar som man sen deffar bort, och det vill jag inte. Jag är lite förvirrad och undrar hur jag ska lägga upp det! Kan jag köra blandat styrka och kondition eller kommer jag bryta mer musklerna istället då? Eller ska jag bara satsa på styrka?

  Angelika 2013-05-25 18:14:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!