Har precis käkat en lunch som måste varit sänd från himlen? Mina vänner pratade här om dagen om Zucchiniplättar och jag kände mig därför väldigt taggad på att testa att tillaga sådana. Utan något som helst recept så började jag fixa ihop ett eget recept. De blev så sjukt goda och superlätta att göra. Dessutom är de helt glutenfria och även fria från komjölk.
ZUCCHINIPLÄTTAR
Ingredienser:
1 riven zucchini (liten)
2 ägg + 2 äggvitor
ca. 30g smulad fårost
ca 2 tsk fiberhusk
Havssalt, peppar, vitlökskrydda, chiliflakes
.
Gör så här: Rör ihop allt i en bunke och stek sedan på ganska låg värme i kokosfett.
.
Serverade mina med ekologisk rökt lax, avocadosallad och färsk citron.
Det där låter och ser super gott ut. Det ska jag prova någon dag. Men nu har jag nyligen köpt en ny bok med ayurvediska recept som jag provar mig igenom. =)
Jag ÄLSKAR zucchiniplättar, de är så sjukt goda! Jag gör dem endast på zucchini, ägg och kryddor och det funkar perfekt det med! Brukar äta med påläggskalkon och keso till!