BLI AV MED ALLERGIN

Har alltid varit allergisk mot björkpollen så länge jag kan minnas till och från, men när jag flyttade till Stockholm blev det värre och jag fick även astma. Jag har nog testat alla mediciner som finns och jag har även tagit allergispruta ett år. Allergisprutan är det enda som har hjälpt men det var bara en engångsgrej som jag tog för att klara av mina slutföreställningar på Balettakademien. Det är frestande att ta den där sprutan igen men inta bra att ta dessa sprutor varje år.

Jag är ute efter att bli helt bra och slippa dessa jobbiga besvär varje vår. Just nu hjälper min Zonterapeut Jeanette mig att behandla allergin genom Zonterapi, rätt kost och andra behandlingsmetoder. Det här är en långsiktig behandling och eftersom vi började så sent så kommer jag känna av allergin detta år (förhoppningsvis lite lindrigare) men det ska bli intressant att se hur nästa år blir? Jeanette själv hade allergi mot katter men blev frisk med hjälp av dessa metoder och har haft katter som husdjur, så jag håller mina tummar.

Har ni frågor eller vill ha hjälp av Jeanette så kontakta henne på 08-6127920 eller [email protected]

Ni kan också följa henne på instagram @zonterapi

Har ni någon allergi? Kom gärna med era bästa tips på behandling?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej! Jag har haft ganska mycket besvär med min pollenallergi, vissa dagar så pass att jag inte går ut ens (inte frivilligt i alla fall). Jag har gått igenom hela apotekets receptfria sortiment, men det som funkat allra bäst för mig har varit akupunktur! Inte vanlig akupunktur, utan småsmå plåsterlappar som alla innehåller en liten metallkula som man sätter på olika punkter på öronen. När jag känner av min allergi så kan man då bara klämma lite på plåstren och så kommer lindringen som ett brev på posten:) Vid behov har jag även använt mig av ”Nazeeze” (ytterst osäker på stavningen). Det är ett puvler som man puffar upp i näsan som lägger sig som en skyddande hinna. Började med detta eftersom jag inte kan använda något nässpray alls. Detta finns att köpa på Life eller andra hälsokostaffärer 🙂
  Jag är nöjd med dessa lösningar, har även hört att honung från närmiljön kan lindra besvären lite, men det har jag inte testat själv.

  Sofie 2013-04-25 18:30:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag har också alltid varit det och haft oerhörda problem fram tills för 2 år sedan. Jag tog tabletter flera månader innan det skulle blomma ut men det hjälpte så klart inte. För 3 år sedan när mina svärföräldrar var på besök, just den helgen bröt allting ut och jag var jättedålig.
  Min killes mamma säljer Aloe Vera från Forever och bad mig testa då hon hade hört en väninna vars son blivit fri sin allergi tack vare att han drack det. Jag var oerhört skeptisk men tänkte ändå prova. Jag drack det varje morgon i ungefär ett år och förra våren tog jag enbart 2 allergitabletter. Inga näsdroppar, inga ögondroppar. Jag har fortsatt dricka och känner ingenting än. Det är värt ett försök i alla fall.
  P.S I like your abs =)
  Kram Johanna

  Johanna 2013-04-25 10:48:00
  Svara
 • Hej! Jag är överkänslig vilket betyder att jag har problem med det mesta. Dock är jag riktigt allergisk mot pollen, gräs, björk, alm, ja, i princip allt som växer och blommar på våren. Jag tog vaccinationssprutorna osm liten regelbundet i 5 år och har upplevt att detta skydd varit riktigt bra. Innan sprutorna fick jag vara hemma från skolan på grund av eksem och allergi. Jag har inte haft några biverkningar eller problem. Idag kan jag vara ute när folk klipper gräsmattan och till och med gå barfota någon gång ibland. Sprutor tycker jag är ett bra alternativ, men det gör inte att du kan hålla dig borta från medicinerna.

  Det de flesta inte tänker på är att du måste bygga upp ett skydd, så det är viktigt att du börjar ta dina mediciner mot pollen innan pollensäsongen bryter ut. Jag vet att det finns alternativa metoder osv, och jag har testat det mesta, men måste tyvärr säga att det bara är medicinerna och sprutorna som hjälpt!

  Fredrika 2013-04-25 10:44:00
  Svara
 • Hej Ida!

  Tack för en fantastiskt bra blogg full av inspiration och motivation, något som verkligen uppskattas 🙂 Jag har alltid haft någon vrickad syn på proteinpulver, är lite rädd för att ta det just då jag har fått för mig att man går upp i vikt och lägger på sig fett! Jag tränar väldigt ofta, gymmar 4-5 gånger i veckan innehållandes både cardio och styrketräning, på sidan om spelar jag även ishockey. Vet, eller har iallafall fått för mig att alla kanske inte ska äta just proteinpulver då det faktiskt kan få den effekten – att man istället för att bygga muskler lägger på sig fett (eller har jag fel?), tror du att jag skulle riskera det? Är väldigt dålig på att få i mig just protein efter träning så är sugen på att klicka hem ett proteinpulver för att göra shakes och kanske några andra ”bakverk” som proteingröt, pannkakor etc. VILKET skulle du rekommendera då? Om jag bara tänker köpa ett? 🙂

  kramar

  Mathilda 2013-04-25 10:12:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!