MINA 7 BÄSTA TIPS TILL FIN HY

Har fått mycket frågor och kommentarer om min hy och hur jag sköter om den så passar på att ge mina bästa tips på hur man får en bättre hy och vilka produkter jag använder…

1. Skippa foundation. Jag använder aldrig foundation utan har bara conceler under ögonen och på röda fläckar tex. runt näsan. Foundation tror jag är en ond cirkel då huden blir sämre av att man använder den och när huden sedan blivit sämre vill man inte vara utan. Om jag gjort en plåtning eller TV-program så måste alltid foundation på och jag får direkt sämre hy.

2. One Beauty. Jag tar varje dag en kapsel av One Beauty från Fitnessguru som bidrar till hudens naturliga motståndskraft och föryngringsprocess där antioxidanterna bidrar till att neutralisera fria radikaler som annars kan skada hudens celler och påskynda dess åldrande.

3. Tänk på vad du äter. Dålig hy kommer från hur magen mår. Skippa snabbmat och socker och ät istället mycket grönsaker, fisk, kyckling, ägg och nyttiga fetter. Min Zonterapeut Jeanette skrev ett inlägg om det här med magproblem och dålig hy som du hittar HÄR.

4. Ta enzymer i samband med måltid. Har du problem att bryta ner maten så kan det påverka hyn. Jag tar Cellenzymer som jag beställt HÄR tillsammans med lunch och middag för att lättare bryta ner maten.

5. Tvätta bort sminket. Är också noga med att alltid tvätta bort sminket när jag sover och går gärna utan smink så fort det finns tillfälle 🙂 Ibland behöver huden lite rehab. Använder ansiktstvätt från Rosenserien.

6. Använd naturliga produkter. Jag har sedan jag var 17 år alltid smörjt in mig både morgon och kväll med bra produkter. Jag skulle aldrig köpa hudvård från vanliga märken då det finns så mycket skit i dem och lägger mycket hellre ner en slat extra på bra hudvård. De flesta produkter innehåller mineraloljor som täpper till och stör hudens normala funktioner. Mineraloljor stoppas i produkterna för att de ska få längre hållbarhet. Många tänker inte på det men huden är kroppens största organ och tar upp det vi smörjer in den med så jag använder bara naturliga och helst ekologiska produkter. Jag är helt förälskad i min Zonterapuets egengjorda ansiktsolja. Den går verkligen in i huden och man känner sig så mjuk och man får även en fin färg då den innehåller morotsolja. Mycket prisvärd, dryg och helt naturlig.

Jag köper den när jag är där på behandling men man kan även beställa den via att maila till  [email protected] för endast 220kr. (Min har hållt i 4 månader)

7. Ansiktsmask. ca 1 gång i månaden ser jag till att göra en ansiktsmask. Min favorit är GlamGlow som är en superskön lermask.

Jag köper min på Kicks.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Jag använder foundation om dagarna. Man använder foundation av en anledning, att dölja. Alla kan inte ta det så lätt att bara sluta med foundation bara för att du inte använder dig av det. Jag får INTE sämre hy av foundation. Beror kanske på vad för produkt man använder. Men dålig hy kommer oftast inifrån, hormoner, vad man äter etc.

  Natalie 2013-04-14 21:20:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag undrar lite om ansiktsoljan. Använder du den som både dag och nattkräm eller funkar den som ett serum så du använder dag och nattkräm också? Kram Julia 🙂

  Julia 2013-04-10 21:08:00
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Hej Julia! Jag använder den som både dag och nattkräm. Tycker man att den är för fet att ha som dagkräm kan man blanda ut den med sin vanliga dagkräm. Jag gjorde det i början men använder den nu bara som den är både dag och natt då jag vant mig 🙂 Superskön! Kram

   idawarg 2013-04-10 21:22:00
   Svara
 • Hej Ida!

  Grym och inspirerande blogg måste jag säga! I helgen ska jag åka till Stockholm och undrar om du har några bra tips på ställen som serverar mer hälsokost, rawfood osv? Är inte så bekant med stan så skulle vara toppen om du hade några rekommendationer! Tack på förhand 🙂

  Alma Cedefors 2013-04-09 19:54:00
  Svara
  • Svar på Alma Cedeforss kommentar.

   Hej Alma och tack för din kommentar! Bra och prisvärt lunchställe för take away är Panini som finns lite överallt i stockholm. Vill du ha helt rawfood och vegansk mat så finns ett coolt ställe nära slussen som heter Hermans. På Sibyllegatan 51 hittar du också ett ställe som serverar rawfood, gi och lchf där man också kan köpa grymma produkter —> http://www.ecoist.se/ Ha en trevlig helg i Stockholm 🙂 Kram Ida

   idawarg 2013-04-10 21:27:00
   Svara
 • Hej! Jättebra blogg du är så söt 🙂 men kan du inte lägga upp ett recept på proteinbars utan jordnötssmör och proteinpulver? Skulle bli jätteglad!

  Hanna 2013-04-09 19:25:00
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Tack snälla 🙂 Kommer jag på något så gör jag absolut det 🙂 Testa annars mina nyttiga chokladbollar –> http://idawarg.chic.se/nyttiga-kokosbollar-chokladbollar/

   idawarg 2013-04-10 21:29:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!