TIPS PÅ BILLIG & NYTTIG MAT!

RUBRIK ÖNSKAD AV ER.

Efter många år som student är jag expert på billig och nyttig mat. Mitt allra största råd är att handla på Lidel, då de har väldigt många guldklimpar till ett mycket bra pris.

Det här brukade jag handla på Lidel: Laxfilé, Kycklingfilé, Parmaskinka, fetaost, knäckebröd, bröd, frysta bär, kvarg, kvargyoghurt, musli, wookgrönsaker, kryddor, mozarella, naturella nötter mm.

Har man inget Lidel i närheten så kommer här en inköpslista på bra och billiga varor att alltid ha hemma:

Kolhydrater: Morötter, Rödkål, grurka, tomat, purjölök, rödbetor, knäckebröd, havregryn, äpple, matvete, fullkornspasta, torkade gojibär, quinoa (inte så billigt kanske ni tycker men är väldigt drygt och räcker länge).

Protein: Ägg, tonfisk på burk, fetaost, mozarella, kvarg, keso, naturell yoghurt, Laxfile (köp hem och fyll på när det är extrapris), Fryst kycklingfilé, mjölk, naturella nötter, proteinpulver (många tycker det är dyrt men det är det faktiskt inte om man tänker efter. På fitnessguru.se kan man få 33 portioner protein för 159kr dvs 4,8kr/portion).

Fett: Solrosfrön, avokado (brukar finnas på bra erbjudanden ibland), krossade linfrön, kokosfett, olivolja (inte billigt men räcker länge).

Med ägg kan man göra mycket och det är  en billig proteinkällaa. Koka och ät med örtsalt eller en klick kaviar, stek och ha på mackan, gör en omelett med grönsaker och tonfisk, ha i morgongröten,  smoothien eller som tillbehör i salladen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Grymma tips! Mer sånt!

  Besök http://www.frifrakt.nu så får ni rabatt och fri frakt på era köp

  Andreas 2014-01-28 15:49:00
  Svara
 • och lök! vit, gul, röd, purjo. bästa kryddan. 

  Jennifer 2013-02-27 11:40:00
  Svara
 • Kan vara en idé att skaffa icakort och hålla koll på veckans utskick, jag brukar passa på att bunkra upp med nyttigheter när det är billigare och så samlar man bonus och får extrapris på dem varor man brukar handla. Fick denna månad med erbjudande på Glutenfria varor från Schär 🙂

  Arw 2013-02-26 12:08:00
  Svara
 • Jag skulle aldrig sätta min fot inne på Lidl! Deras arbetsvillkor är dåliga, då handlar jag hellre där de har bra arbetsvillkor och betalar några kronor med i de andra butikerna. Ändå så är jag student men stöttar inte en butik med dåliga villkor. 

  http://neta.webblogg.se

  Neta 2013-02-25 22:08:00
  Svara
 • Superbra tips! 

  emmaforslunds.blogg.se 2013-02-25 21:41:00
  Svara
 • Jättebra inlägg med många bra tips, MEEEN… Genom att handla på Lidl, som är tyskt, ser vi ju som konsumenter till att våra egna svenska varor blir dyrare och gör så priserna i de ”vanliga” butikerna stiger. Likaså är vi ju ”med” och importerar en massa tyska produkter istället för att värna om våra svenska varor. Ju mer svenskt vi handlar, ju mer går ju priserna ner. Handlar vi istället på exempelvis Lidl måste de svenska varorna hålla uppe priserna för att kunna konkurrera med de billiga utländska. 

  Som student, eller med låg inkomst, är ju dock affärer som Lidl en guldgruva och man kan ju tyvärr inte betala extra alla gånger. Men det kanske kan vara en bra liten tankeställa att ha detta i åtanke när man handlar nästa gång 🙂

  Emma 2013-02-25 20:32:00
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag undrar över proteinpulver. Kan du tipsa om något som man kan ersätta måltider som ändå innehåller bra saker som ger näring. I syfte med att deffa och bli slimmad. 🙂 Är ju en hel djungel där ute. 

  Tack för en bra blogg!

  Sophie 2013-02-25 18:10:00
  Svara
 • Suuuper bra inlägg Ida! Då jag själv är fattig student är  sådana här tips guld värt  då man tyvärr inte alla gånger har råd att äta så bra och nyttigt som man alla gånger önskar. Har en fundering:  Hur pass nyttigt anser du blodpudding är? Hur ofta kan man äta det och är det okej att äta om man strävar att få en ”tightare” kropp? Vore tacksam om du skrev ett litet inlägg angående detta!

  Idahallgren_90 2013-02-25 17:58:00
  Svara
 • Kanonbra inlägg! Tack!! Jag tycker inte om ägg tyvärr men som du skrev så kan man ha det i Smoothie, men många säger att råa ägg kan vara farligt.. vad säger du? Kan lugnt kläcka ett rått ägg i en smoothie om dagen?

  Izolde.blogg.se 2013-02-25 13:43:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!