SKA MAN INTE ÄTA ALLS EFTER TRÄNINGEN?

Igår skrev jag om återhämtningsmål och alltid när man skriver om något sådant finns det folk som har synpunkter och vill diskutera, vilket jag tycker är kanonbra! Så fortsätt med det!

 Igår valde jag att skriva om enbart återhämtningsmål som är ett extramål som läggs in i kosten utöver frukost, lunch, middag och alla mellanmål och intas inom 20 min efter avslutad träning.  Detta mål innehåller oftast snabba kolhydrater och protein. Jag skrev igår att det här målet endast behövs tas av de som tränar ofta och hårt för att hinna återhämta sig till nästa pass och jag skrev också att det bör undvikas av personer som försöker gå ner i vikt. Det stämmer fortfarande, men en viktig sak som jag inte poängterade var att det betyder inte att man inte ska äta något efter träning. Att få i sig frukost, lunch, middag eller något mellanmål inom 1 timme efter träningen är bra för att inte bryta ner muskler och för att kroppen ska må bra. Men skillnaden är att de som tar återhämtningsmål också ska få i sig en måltid till efter intaget återhämtningsmål. Hänger ni med?

Så det jag vill komma fram till är hur hårt eller lätt ni än tränat och även om ni ska ner i vikt eller inte så är det bra att få i sig något inom en timme efter avslutad träning. Då gäller alltså något av era vanliga mål eller mellanmål!

Kommentera gärna nedan om ni har fler frågor eller synpunkter om återhämtningsmål, så svarar jag där! 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!