SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN – DEL 8

Hej Ida! 
Du har en grymt bra jobb!
Jag tränar regelbundet, minst fem dagar i veckan ca en timme per gång. Varierande styrka och kondition. Jag äter väldigt lite kolhydrater, och i stort sett aldrig godis/glass förutom någon helg i månaden.

När man ska gå ner i vikt, ska man då alltså ligga på minus i kaloriintag varje dag? Hur är det möjligt? Om jag äter riktigt duktigt under en dag så äter jag cirka 1200 kalorier, ska jag då alltså träna i två-tre timmar då varje dag för att gå ner i vikt? Tycker det känns helt sjukt länge för en person inte håller på med sport/dans osv.  Är det verkligen så?

Är absolut inte ”tjock” för övrigt, vill bara tappa lite på mage och lår för att få fram mer muskler. Väger 55 och är 1.65.

Mvh Mariell

SVAR: Hej Mariell! Vill du verkligen gå ner i vikt eller är det egentligen så att du vill byta ut fett mot muskler? Det bästa du kan göra är att gå till någon kunnig PT eller kostrådgivare som räknar ut din energiförbrukning under en dag (vi alla har olika) och sedan lägga upp din kost efter det och ligga på ett litet kaloriunderskott om du vill ner i vikt. Sedan är träning alltid bra men vill man bara tappa vikt är det inte nödvändigt, men mycket enklare och hälsosammare! Vill du forma kroppen så krävs styrketräning och rätt slags kost med mycket protein. Lycka till! / Ida

Hej, skulle du kunna ge tips på olika crossfit övningar? 
Kram !

SVAR: Det kommer säkert komma i inlägg längre fram så håll utkik. Men min favorit och den jobbigaste av alla är att ställa timern på 7 min och köra så många burpees man hinner under de 7 minuterna. Sjuuukt jobbigt och sjuuukt bra träningspass för hela kroppen 😉

Hej Ida! Tack för en underbar blogg och så fin inspiration till träning du sänder ut här varje dag. Jag tycker du ger så himla bra råd och jag älskar hur du är ärlig så jag vänder mig därför till dig nu. Jag äter inte kött, fisk eller skaldjur heller inte godis, chips mm. Jag lever på äpplen, banan, vindruvor, keso, bröd, lättfil och makaroner. Ett utdrag ur min ”mat-dagbok” ser ut såhär och förändras inte mycket mellan dagarna: 

2st fil med banan

4st äpple

2st mjuka (fullkorn) mackor med keso

Jag har haft ätstörningar både anorexia och överätande och jag är så himla rädd för att gå upp i vikt igen. Jag springer 1mil och sedan gör jag lite styrketräning 5-6 gånger i veckan på gym och har gort det i två månader. Jag känner inte att jag ser några resultat i muskelmassa alls av min träning och antar att det är över mitt näringsintag. Jag vet inte hur jag ska balansera min kost eftersom jag är så rädd för att gå upp i vikt, vart kan jag hitta hjälp med att lägga upp en bra kost och måste jag nämna mina tidigare missbruk med mat om jag söker hjälp?
Skulle vara extremt tacksam för svar. Mvh Anonym.

SVAR: Hej Anonym! Tack så mycket för din kommentar och för att du vågar ta kontakt! Det skär i mitt hjärta när jag läser hur lite näring du får i dig till din höga dos träning. För att bygga muskler på kroppen måste man få i sig tillräckligt med näring och främst proteiner som är kroppens byggstenar. Av äpple och banan blir det inga muskler. Bygger man muskler så kommer man gå upp i vikt men på ett snyggt och hälsosamt vis. Jag skulle rekommendera dig att söka hjälp hos en klinik för ätstörningar där de kommer hjälpa dig med kost och allt på ett bra sätt för just dig. Jag LOVAR att det kommer vara värt det och att du kommer må så mycket bättre utan dessa dumma tankar kring mat. Här kan du hitta vilken klinik som ligger närmst där du bor! Att kontakta en PT eller kostrådgivare i ditt fall kan vara farligt i vissa fall då många inte har den kunskapen om ätstörningar som krävs så därför rekommenderar jag dig verkligen att våga söka hjälp och bli av med hjärnspökena för gott! Håller alla mina tummar för dig och skickar dig massa kärlek <3 Lycka till!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!