WHAT TO WEAR?

Svar på kommentar…

Hej, vad har du på dig för skor och kläder när du dansar; balett, jazz, modernt, street m.m? Nåt särskilt man ska tänka på?

SVAR: Hej! När jag dansar balett har jag på mig 500 ton kläder i början för att få upp värmen. Idag tex. hade jag hotpants, stickade kortbyxor, mjukisbyxor, sockar, raggsockar, tight linne, långärmad tunn tight tröja och en tjocktröja. Sedan klär jag av mig allt eftersom och det brukar sluta med att jag har på mig svarta shorts/hotpants, tight svart linne och svarta strumpor. Eftersom Balettskor är det värsta jag vet dansar jag alltid i strumpor. Ser ingen anledning att trycka in fötterna i ett par balettskor efterom jag aldrig någonsin kommer ha balettskor på scenen. Man jobbar bättre och blir starkare i fötterna om man har strumpor. Nu kan jag välja vad jag vill ha på fötterna eftersom jag är proffs, men jag vet att det finns många balettlärare som kräver att man har skor på sig och då är det bara att lyda 🙂

När jag dansar jazz och modernt har jag alltid shorts och långärmad tight tröja eller ett linne. Dansar antingen med strumpor eller barfota beroende på vad det är för golv.

På street brukar jag ha en större t-shirt eller tröja med ett par lite pösigare mjukisar, dock inte allt för stort eftersom det blir lättare att fuska då 😀 Det måste ju bli en utmaning. På fötterna brukar jag köra converse.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej ida , har en liten fråga angående kost och uppladdning.
  Jag dansar flera gånger i veckan , och ibland blir det flera på samma dag , och en dag har jag 5 olika klasser som alla är 80 min långa. Har inte alla på en gång , 2 först , och sen 3 senare fram mot dagen , men har du nåt bra tips på vad jag kan äta eller ha med mig som ger mig mycket energi och ork mellan passen? 🙂
  Tack för en superbra blogg , kram Josefine!

  Josefine 2011-08-31 18:27:24 http://josefinedance.blogspot.com
  Svara
 • Det märks hur okunnig du är när det kommer till dans. Du blir absolut inte starkare i fötterna utav det, däremot kan du lätt fuska dig igenom fotarbetet. Att man blir bättre är en ensak, vi trivs alla olika. Men som sagt, du blir inte tekniskt starkare, bättre eller smartare med strumpor. Balettskorna tillverkades utav en anledning!

  Dessutom vill jag klargöra att proffs är du när du arbetar som dansare i ett professionellt kompani eller annat jobb. Att ha genomgått en utbildning innebär inte att man är proffs, men däremot professionellt tränad. Man utbildar aldrig proffs i dans, utan man tränar dem på en professionell nivå! 🙂

  Det blir lätt fel på Yrkesutbildningarna i Sverige när deras elever påstår sig vara ”proffs” dagen efter sin examen!

  Du är en riktigt bra förebild för övrigt i din blogg, dina mattips är kanon och jag gillar hur du inspirerar yngre tjejer/killar/dansare/icke-dansare till en sundare livsstil!

  Trendy Discoteque 2011-08-31 15:59:32
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!