BLIR MAN FET AV FÖR MYCKET NÖTTER?

läste precis om det här i nya numret av ToppHälsa…

Även om nötter innehåller mycket bra saker så innehåller de även en hel del kalorier! Men nu visar en ny forskning på att kroppen inte tar upp all energi som nötterna innehåller. Runt 15% tas inte upp av kroppen utan går direkt ut i toaletten och  ca 10% går åt när kroppen omsätter energin.  Nötter ökar även insulinkänsligheten, underlättar fettförbränningen och har ett väldigt lågt GI.

Sedan mättar nötterna ganska mycket och gör kanske att du låter bli endel sötsaker eller kanske äter lite mindre vid nästa måltid så en näve nötter om dagen tycker jag absolut man kan njuta av! Dock då naturella nötter 😉

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Jag läste också det, men jag tycker man ska ta det med en nypa salt, med tanke på hur mycket kalorier där faktiskt är i nötter. Jag litar aldrig blint på all forskning. T ex det här med mättat fett har ju man alltid sagt är så dåligt, men nu finns det de som påstår att det inte har sådan negativ effekt trots allt. Nej, jag tror på att äta med måtta 🙂

  anonym 2011-04-05 08:30:34
  Svara
 • Tror detta stämmer. Iallafall vad gäller mig:P

  Jag är heeelt beroende av nötter och frön och äter ca 500gram/dag nötter (3000kcal!!!!) ett par dagar i veckan. Först känner jag mig verkligen förstoppad ett tag, men dagen efter så bajsar jag verkligen ut en hel del! Sorry om det låter äckligt:P

  Att t.ex. äta 4000kcal ena dagen och andra dagen max 500kcal, hur påverkar det kropp och vikt?

  Om det är så att man ändå äter ca 14000kcal/vecka…

  HA 2011-04-01 00:30:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!