BALETT, UNDERHUDSFETT & SOCKER

Tänkte svara på en kommentar jag fick idag här i ett inlägg eftersom jag vet att många frågat liknande frågor innan:

…Förövrigt har jag följt dig länge. Ända sedan början av blogg.se-tiden. Du är grym. Jag älskar när du skriver om träningträningträning. Så mer utav det!! Ännu mer, haha. Kan du inte skämma bort oss med mer bilder från lektioner också.

Jag dansar själv, borta i Götet, och då street-isch. Om man nu ska kategorisera det. Men för att bli bättre (för det vill jag), måste jag börja dansa balett och övrigt, för mer kroppskontroll osv. Men jag har bara tid för balett en gång i veckan. Tror du det kan göra någon skillnad ändå, alltså ge mig mer kontroll osv. Har du några tips för att ta sig längre.

Vad ger dig motivation att sträva längre osv?

Och dessutom, mycket viktigt. Till skillnad från dig har jag lite kroppsfett (hehe) som jag skulle vilja bli av med. Men jag är redan relativt muskulös efter en tid som gymnast. Vad har du för tips för att bli av med vikt och oönskat fett, men inte förlora muskler. Mina laster är socker (tips på hur du lyckades sluta med det) och mackor. Och jag har väldigt muskulösa ben, vilket kanske är bra för dansen, men inte så snyggt (enligt mig). Finns det inget sätt att hålla dem muskulösa, men ändå ha dem smala. Hehe, jag ber dig om under här Ida.

Tack och Hejsvej från Götlaborg.

SVAR:

Hej och tack för din kommentar! Ska kolla på dansklippen du skickade med imorgon 🙂 Jätte kul!

Ja balett är mycket bra för att skaffa sig kontroll på kroppen. För att utvecklas snabbt så skulle jag rekommendera att gå 3 gånger i veckan men Du kommer absolut få ut något av det om du bara tränar 1 gång i veckan!  Pilates är också grym träning för kontrollen och man tränar ungefär samma muskler som i balett 🙂

Jag får min motivation från andra duktiga dansare och lärare och jag blir väldigt motiverad av när jag ser att jag själv utvecklas! När jag känner att jag tappar motivationen brukar jag gå och ta en dansklass utanför skoltid som jag vet att jag är grym på och älskar att dansa! Motivationen kan inte alltid vara på topp tyvärr men jag vet att den alltid kommer tillbaka 🙂

Nu kommer vi till det här med underhudsfettet! Haha lite underhudsfett har jag allt men jag förstår vad du menar! Mina tips för att få bort det är att sluta äta socker, dra ner på kolhydraterna (bröd, pasta, ris mm) så mycekt som det bara går och käka mer protein (tex. lättkeso, minikesella, kycklingfile, lax mm.) än kolhydrater och sedan konditionsträna på det! Gå, cykla, spring mm! Men mycket viktigt då att du får i dig tillräckligt mycket protein så du inte tappar muskelmassa!

Det här med sockret är en viktig grej och svår för många! Själv bestämde jag mig bara en dag för att sluta och så gjorde jag det! Kommer vara tufft den första månaden men sedan är det lätt! Blir du sugen så käka en frukt eller kanske bär och kesella, morötter eller något annat!

Blev ett långt svar men har du mer frågor är det bara att fråga på så svarar jag 🙂

Kramar Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!