TIPS PÅ NYTTIGT BRÖD

Fick frågan om jag kunde ge tips på bra bröd man kan köpa i affärerna. Håller med om att det är ganska svårt att hitta ett bröd utan vetemjöl, socker, sirap mm. Men det går faktiskt! Rågbröd brukar vara de bästa! Jag köper ofta dessa osötade Rågkusar från Fazer som ej innehåller varken vetemjöl eller socker…Brukar även köpa Dinkelbrödet fån Fazer som jag äter till lunch i skolan varje dag eftersom de innehåller mer energi! De innehåller tyvärr lite vetemjöl och säkeligen någon form av socker också men de är sjukt goda 🙂

När jag hinner brukar jag hoppa in på ett stenugnsbageri på Odengatan och handla deras Valnötsbröd som är bakade på rågsurdeg! De är jätte nyttiga och supergoda! Men har man inte tillgång till ett stenugnsbageri och vill ha ett bra och nyttigt bröd skulle jag absolut köra på Rågkusarna.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • jag vet inte om färdigt bröd i plastpåse är nyttigt överhuvudtaget. visst så innehåller råg mindre mängd snabba kolhydrater än vetebröd. men & detta är ett stort men, dom använder sig av odlad jäst (alltså inte surdeg) vilket gör att en mindre mängd energi kan nå kroppen. sen så innehåller surdeg mer magvänliga bakterier & hjälper till att smälta maten bättre

    Kocken 2010-10-03 20:01:48
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!