Alltså vänner jag blir så hungrig och sugen på den här pizzan nu när jag sitter och skriver receptet. MUMS säger jag bara! Så lätt att göra, mättande och helt vegansk. Kan det bli bättre?
Ingredienser degen:
• 1 sötpotatis
• 2 dl havremjöl
• 2 dl rismjöl
• 4 matskedar olivolja
• 1,5-1,75dl mandelmjölk
• havssalt, curry, gurkmeja
Topping:
• Tomatpure
• paprika
• körsbärstomater
• Ruccola
• Avokado
• Vegansk sås/ost (Se recept nedan)
Gör så här: Skala och skär sötpotatisen i bitar och ångkoka den (går säkert att koka eller ugnsbaka). Mosa/mixa den sedan till en puré och tillsätt alla andra ingredienser. Ber ut den på en plåt med bakplåtspapper. Min var ca 5mm tjock. Baka den sedan i ugnen på 175grader i 15 min. Ta ut den och lägg på tomatpuré, paprika, tomat och vegansk sås och sätt in den i ugnen igen i ca 10 min eller tills du ser att den är klar. Ta ut den och toppa med ruccola och avokado.
Vegansk sås: Blanda ihop 2 msk tahini, 1/2 pressad citron, 1 tsk agave, örtsalt och 1/2 pressad vitlök.
–
Läs också:
• Glutenfri vegetarisk pizza
• Vegansk linsgryta
• Vegansk linsfalafel
Kan man byta ut mot ex. mandelmjöl, kokosmjöl? 🙂
Åhh vad god botten! Hur många portioner blir det ungefär? 🙂
[…] Jag blev mest inspirerade av två pizzor; Dels Foodjunkie som lagade just pizza på aubergine, dels Ida som lagade veganska pizzor på botten av sötpotatis och havremjöl bland […]
Åh vad gott det ser ut! 😀
Jag har en fråga! De är så att jag har fått magkatarr och måste äta snäll mat emot magen och undrar vad det finns för hälsosam mat som är snällare emot magen! Kram
Älskar din blogg och din youtube kanal!
// Patricia
Hej Patricia och tack snälla! Svarar på din kommentar i ett inlägg inom kort. Kramis
Åh, så gott! Den här hamnar på att-prova-listan!
Jaaa så himla god 🙂 <3
Hej Ida! Måste säga att din blogg och Youtube är fantastiskt inspirerande! Jag har en fråga: jag är en tjej som älskar kanel, jag undrar om kanel är nyttigt och bra? Är det bra att använda det som smaksättning?
Tacksam för svar!
Kram Ebba
Hej Ebba och tack snälla vad glad jag blir http://welloteket.se/produkt/urtekram-kanel-kryddor-100g/
MUMS!
Jaaa du måste testa denna 🙂 <3
Mums vad gott det ser ut! Måste testa detta!
Har en liten fråga: jag brukar alltid äta yoghurt + hemgjort surdegsbröd som kvällsmål, jag tycker det är gott, smidigt och är oftast honring på kvällen så måste ha något ganska rejält. På helgerna jobbar jag sent och är inte hemma förens 00.00 och då vill jag äta någonting som går fort att fixa iordning. Under några månader har jag känt mig bubblig och uppblåst i magen när jag vaknar och ibland även dålig i magen. Har mina funderingar om att jag kanske är överkänslig mot gluten och/eller laktos så jag har uteslutit det under ca en vecka nu. Är fd. anorektiker och vet att många fått problem med sina magar efter tillfrisknaden, men vet inte om det kan vara det? Min fråga är nu vad du tror att problemet är? Borde jag uppsöka doktor?
Kramar Lovisa <3
Så gott det ser ut! Jag håller med Anna ovan, blomkålsbotten är supergott! Jag tycker annars att grönkålspesto är underbart på hemgjord pizza. Jag skriver om den här, http://timans.se/pizza-med-gronkal-och-solrosfropesto-paron-och-getost/ , även om resten av pizzan inte är vegansk är peston det iaf:) Tips, tips!
Vad spännande med curry i pizzabotten! Och grymt kul med veganska recept! <3
Vad gott det ser ut! Finns så många läckra pizza-varianter & min favorit är nog den jag testat med blomkål i botten (http://trendotraning.se/2015/08/29/blomkalspizza-recept/ eller med en riktigt ”ostig” botten (http://trendotraning.se/2012/12/14/fredagspizza/).
Ha en fin fredag Ida!
Bästa med vegetariskt! 🙂
http://billigareshopping.se
så gott det ser ut <3
Det var det också kan jag lova 🙂 <3
omg. hemmagjord pizza. Sån kärlek <3
jaaaa bästa som finns! <3
Åh vad gott, älskar hemmagjord pizza! Kan man använda något annat än rismjöl tror du? 🙂 Kram <3
Ja så galet god är den! Ja absolut! Du kan använda antingen bara havremjöl, majsmjöl, vetemjöl, bovetemjöl. Kramis