God morgon vänner! Jag har en ny favorit till frulle och det är bovetegröt. Perfekt alternativ till er som är glutenintolleranta då den är helt glutenfri och och superbra för magen. Bovete är en ört och väldigt mineralrik, bla. på zink, järn och magnesium.
English: Good morning my friends! I have a new favorite breakfast and that is buckwheat porridge. Its a perfect option for those who are gluten allergic. Buckwheat is very rich in minerals including zinc, iron and magnesium.
RECEPT BOVETEGRÖT //RECIPE BUCKWHEAT PORRIGE:
1dl krossat bovete // 1dl crushed buckwheat
2dl vatten // 2dl water
1 ägg // 1 egg
Gör så här: Lägg 1dl krossat bovete tillsammans med 2dl vatten i en glasbruk i minst 8 timmar. Häll ut vattnet och skölj med vatten i en sil. Koka sedan bovetet med ca 1-2dl vatten. När gröten börjar tjockna, knäck i 1 ägg och rör om. Koka på svag värme tills gröten är klar. Jag serverade min gröt med ekologiskt skivat äpple, ekologiska blåbär, kanel och kokosmjölk. MUMS!
Proceed like follow: Put 1 dl crushed buckwheat together with 2 dl water i a glass jar in at least 8 hours. Pour out the water and rinse water with a sieve. Boil the buckwheat with about 1-2dl water. When the porridge starts to thicken, add one egg and stir. Cook on low heat and stir until the porridge is ready. I served mine with sliced organic apple, organic blueberries, cinnamon and coconut milk. YUMMIE!
Är det någon skillnad på krossat bovete och boveteflingor?
Kram 😉
Tack för super bra frukost tips!! Undrar bara Hur många kalorier innehåller just denna portion av gröt? Utan tillbehören?
Eller om det finns något sätt att räkna ut hur många kalorier gröten inehåller 🙂
Super tacksam för svar!!
Hej och tack 🙂 Vet inte hur många kalorier men det är bara att kolla baksidan på det bovetepaket du köper där står kcal/100g.
Ska absolut testa denna gröt, får se om den går lättare ner än andra gröter. 🙂
Kan inte du skriva ditt matschema? Hur ofta, och på ungefär vilka tider äter du dina mål?
Det kan jag absolut göra 🙂 Håll utkik
Är det nödvändigt att lägga det i vatten innan? Funkar det inte att koka direkt? 🙂
Superbra blogg har du, kram!
Näringsupptaget blir bättre om du lägger det i blöt men du kan koka det direkt men då blir koktiden lite längre. Kramis
Hej Ida!
Jätteroligt med recept måste jag säga! testade din kyckling med spenat, morötter och soltorkade tomater du bloggat om förut igår, supergott 😀
men en annan fråga. Jag har som fått för mig att bananer inte är så nyttiga, eftersom de är så söta? så hur många är det okej att äta per dag?
är 1 max? ellr är det okej med fler om man använder det som kolhydratkälla? hur många äter du?
kramis
Hej Karolina och vad kul att du testade den. Fortfarande en favoriträtt hos mig 🙂 bananer är en grym kolhydratskälla då de innehåller massa bra vitaminer och mineraler. Jag äter 1-2 om dagen. Vill du gå ner i vikt eller bli av med ett sötsug så kan det vara bra att äta max 1 om dagen och då använda det som en kolhydratskälla. Kramis