God morgon vänner! Idag är dagen då alla ni som mailat, kommenterat inboxat på insta och Snapchat kommer få det magiska receptet på de sjukt goda sötpotatis flatbread jag gjorde förra veckan. Jag kan vakna och drömma om dessa alltså. Nu låter det ju som att det ska vara VÄÄÄRSTA receptet men receptet är verkligen löjligt enkelt! De passar även de som äter glutenfritt om man gör havremjölet på glutenfria havregryn.
INGREDIENSER:
2 dl mosad sötpotatis
1 dl bovete mjöl
1 dl havremjöl
GÖR SÅ HÄR: Ångkoka (har du ingen ångkokte så koka vanligt) sötpotatisen. Låt den sedan svalna lite och mosa den. Blanda bovetemjöl och havremjöl i en bunke och mosa sedan ner sötpotatisen och bearbeta degen tills den är en sammanhängande deg. Rulla ut degen till en lång korv och gör ca 5-6 st lika stora delar. Rulla dem till bollar och lägg i bunken. Häll sedan havremjöl på din bänk och kavla ut bullen till ett platt bröd. Stek sedan brödet i en stekpanna. Jag steker först ca 30s på varje sida och sedan några minuter på varje sida tills de bubblat upp och fått en fin yta.
Jag åt mina bröd med mosad sötpotatis (som blev över), sallad, groddar, tomat ena gången och andra gången med mosad avokado, sallad, grodar, stekta tomater och örtsalt. HUR gott som helst. Nästa gång ska jag göra pizza av dem. Hoppas ni gillar dem!
Gjorde de här bröden till middag idag(men med vetemjöl och mandelmjöl pga var det jag hade hemma) och det var supergott! Kommer definitivt bli dessa bröd i fortsättningen vid våra tacomiddagar hehe 😀 Tack för receptet! 🙂
Åh måste testa det också. Ja visst var det gott! Älskar det! 🙂
Låter supergott! Ska definitivt testas:)
Oh ska prova till helgen!!
Jaaa så himla gott 🙂
Mums!
Jaaa så gott! 🙂