♥ Inlägget innehåller reklamlänkar till min webshop Welloteket ♥
God morgon vänner! Vi har haft några riktigt härliga Tacokvällar i husbilen. När vi var på campingen på Gotland så hade de ingen vegansk färs att köpa så jag fick vara lite kreativ och skapa min egna veganska färs med linser. Den blev faktiskt riktigt god och receptet hittar ni nedan.
Hade plockat med mig våra nya veganska tacochips i 3 olika samaker. Jag säger bara MUMS! Så sjukt goda alla 3. Först var min favorit blå majs, men nu är det nog Kale & spinach. Sååå goda, kan inte få nog!
Ni kan hitta dem här –> TACOCHIPS
VEGANSK TACOFÄRS
1 paket ekologiska förkokta linser
4-5 rivna morötter
0,75 paket krossade tomater
en skvätt tamaris
tacokrydda efter smak (tror vi körde ca 1/2 paket)
1/2 gul lök
GÖR SÅ HÄR: Fräs löken någon min i stekpannan och lägg sedan ner morötterna i några minuter. Häll sedan ner linserna, tamaris, krossade tomater och önskad mängd tacokrydda. Låt koka ihop i några minuter. Servera med tacochips, sallad, majs, gurka, tomat och avokado.
Vilken sorts linser använder du? 🙂
Ekologiska färdigkokade från Zeta 🙂
Vilken tacokrydda använder du? ?❤
Den bästa jag hittat är ekologisk tacokrydda från Garant 🙂
Men ååh mums, måste testa!
Jaaa testa så gott 🙂
Ibland så brukar jag använda gårdagens linssoppa som ”köttfärs”. Blir inte riktigt samma sak, men det blir gott! 🙂
Och de där tacochipsena verkar intressanta, speciellt de blåa 🙂
Så smart! Detg funkar nog hur bra som helst. Tycker att linser får lite samma konsistens som köttfärs faktiskt 🙂