God morgon älsklingar! Alltså denna jetlag gör mig tokig. När jag går och lägger mig vid 22.30 så tror min kropp att jag tar en powernap så jag vaknar efter 2 timmar och kan inte somna om. Så har det varit 2 dagar i sräck nu så hoppas få sova inatt. Men men struntsamma, jag mår bra ändå.
I måndags gjorde jag en supergod vegansk misosoppa med grönsaker, kelpnudlar och tofu till mig och Alex. Det var så himla gott! Jag beställde för första gången en matkasse (vegansk) med ekologiska grejer i och fick med detta recept. Så himla gott, ni måste testa!
–
INGREDIENSER:
2/3 paket silkestofu
1 paket shitakii svamp
1 paket kelp nudlar
1/2 broccoli
1 stor morot
1 liten purjolök
1 litet paket miso
lite olivolja
salt, peppar
GÖR SÅ HÄR: Hacka broccoli, morot, svamp och purjolök. Fräs svampen i olja i en kastrull i några minuter. Häll sedan ner purjolöken, morot och broccoli och stek på svag värme några min. Häll sedan på 7 dl vatten och låt koka i 6 min.
Blanda ihop påsen med miso med 1 dl kokande vatten. Häll sedan ner misoblandningen i soppan + krydda med salt och peppar. Häll av vattnet från nudlarna och lägg ner i soppan. Värm den igen om så behövs. Lägg ner tofu i 2 skålar och häll över soppan. Toppa med lite purjolök.
–
Superlätt och gott var det! Nej nu blir det te innan jag ska iväg på möten och sedan möta upp fina Therese Lindgren då vi ska testa en spännande grej. Ha en fin dag! Puss, I
Kommentera