God morgon älsklingar! Jag kan inte fatta att det snart är jul! Älskar verkligen hela december och den mysiga julstämningen som är! Att julbaka är ju det absolut bästa och här kommer ett recept på veganska ”ostfyllda” pepparkaksbollar som ni bara måste testa! Så himla speciella och goda och det är återigen bästa Victoria som kommit på receptet. Jag ska göra dem igen när jag kommit hem från dubai men ska då testa med havregryn istället för bovete.
I alla fall, här kommer det magiska receptet 🙂
INGREDIENSER BOLLARNA:
– 2 dl torkat helt bovete
– 12 mjuka färska dadlar
– 2,5-3 tsk pepparkakskryddor
INGREDIENSER VEGANSK ”OST”:
– 2 dl cashewnötter/ 0,8 Cup cashew nuts
– 1 msk äppelcidervinäger
– 2 msk näringsjäst
– 1 tsk havssalt
– ½ – 3/4 dl vatten
TOPPING: Gojibär
GÖR SÅ HÄR: Blötlägg cashewnötterna ca 6 timmar eller minst 20-30 min (ju kortare blötläggning, desto längre kommer du få mixa dem för att få det krämigt, alltså har du en slö matberedare rekomenderar jag att blötlägga lite längre).
Börja med att göra bollarna, kör alla ingredienser i matberedaren till det är väl blandat så att du kan forma dem till bollar. Tryck ner ett litet finger i varje boll så att det blir som ett hål där du kan ha ostfyllningen.
Gör nu ostfyllningen genom att köra alla ingredienser i en matberedare eller mixer till det är krämigt. Fyll bollarna med den tjocka ostkrämen, kanske spritsa ut om du vill, eller bara använda dig av 2 små teskedar. Toppa med ett gojibär i varje boll, klart! Bollarna håller sig fina i kylskåpet ca 3 dagar, annars kan du med försiktighet frysa dem i en låda med lock.
Här kan ni även se receptet på video när jag och Victoria gör dem 🙂