God morgon hjärtan! Nu är det snart semeltider och jag testade här om dagen att baka glutenfria semlor. Jag vill inte påstå att de blev så vackra med shit vad goda de var! Jag använde mig av sojagrädde och den blev inte lika hård som vanlig grädde så därför sjönk de ihop lite så har man vanlig grädde så blir de säkert finare. Dock så var sojagrädden sjukt god och ett bra alternativ om man vill göra veganska semlor som är mitt nästa projekt tänkte jag. Någon som har ett bra recept så får ni gärna dela med er? Förresten ser ni att någon mer än jag är sugen på semlor på bilderna ovan? 😀 haha.
Ingredienser bullarna:
• 25g smör
• 3-3,5 dl havremjöl
• 0,25 paket jäst
• 1,25 dl mandelmjölk
• 1/2 dl kokossocker
• 1 tsk stött kardemumma
• en nypa havssalt
• Ägg till penslingen
Gör så här: Smält smöret och häll sedan ner mjölken. Låt det bli 37 grader och tillsätt jästen. Häl sedan ner socker salt och kardemumma. Blanda ner mjölet och spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa i 30 min. Gör sedan 4-5 bullar och lägg på en plåt och täck med en handduk och låt jäsa i 20min till. Vispa ägget och pensla bullarna. Baka i ugnen på 250 grader i 8 min.
Ingredienser mandelmassa:
• 1 dl mandelmjöl
• 1-2msk agave sirap
Gör så här: Blanda ihop, skär upp bullen och lägg på mandelmassan och vispad valfri grädde.
(Inlägg i samarbete med Welloteket)
–
Läs också:
• Nyttig glutenfri Brownie
• Acai Bowl
• Glutenfria, nötfria chokladbollar
Kommentera