Hej vänner! Bakade hallonmuffins till min mamma, pappa och mormor när jag var hemma i Åmål som belv så goda! De var glutenfria och man kan även göra dem både socker och mjölkfria om man vill. Superlätta att göra och passar perfekt att bjuda på till fikat och de gick hem hos både pappa och mormor som annars kan vara lite svåra 😉
//English: Here is a really good recipe on gluten-free rasperry muffins that is so easy to make.
–
Hallon muffins ca 5st: // Raspberry muffin about 5 pc:
2 dl havremjöl // 2 dl oat flour
1 tsk kardemumma // 1 tsp cardamom
1 tsk bakpulver // 1 tsp baking powder
0,5-1 tsk vaniljpulver // 0,5-1 tsp vanilla powder
1 dl kokos socker // 1 dl coconut sugar
1 ägg // 1 egg
1 dl valfri mjölk // 1 dl milk (optional)
hallon som topping // Raspberry as topping
–
Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg och mjölk till fluffigt. Häll ner mjölet och blanda till en smet. Häll upp smeten i formar och tryck ner lite hallon. In i ugnen på 175 grader i ca 20-23 min.
Proceed like follow: Mix all dry ingredients in a bowl. Whisk together eggs and milk into fluffy. Pour the flour and mix to a paste. Pour the mixture into molds and press down raspberries. In the oven at 175 degrees for about 20-23 minutes.
Åh så gott!
Jaaa såå goda 🙂
Åh det måste jag testa! ser så gott ut <3 kram www.joseefiinb.devote.se
Ja de var verkligen supergoda 🙂
Hej! Kan man använda något annat mjöl än havremjöl då jag inte får äta något sädesslag alls, alltså inte ens ren havre! De såg så goda ut att jag skulle vilja prova! Kram Johanna ❤️
Jag har inte testat men testa med bovetemjöl eller en mix av bovete/majs/rismjöl det borde funka 🙂 Kramis